Buderus fűtés tipikus hibái

Idegyűjtöttük össze a Buderus fűtés tipikus hibáit. Szeretnénk megoldásokat kínálni, amivel megelőzhetők ezen hibák. Részletesen kitérünk minden fontos tudnivalóra. Amennyiben segítségre van szüksége, hívjon minket bizalommal és mi örömmel segítünk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Buderus fűtés tipikus hibái Buderus fűtés tipikus hibái

Buderus fűtés tipikus hibái

Összegyűjtöttük Önnek a Buderus fűtés tipikus hibáit. Amennyiben Buderus kazánnal rendelkezik, vagy szeretne ilyet beszereltetni, itt könnyedén olvashat az általános hibajelenségekről. Mielőtt részletesen kitérnénk a hibákra, és esetleges megoldásaira, tudnunk kell, hogy ezek a problémák nem csak erre a márkára jellemzők, hanem minden gázkazánnál előfordulhatnak. Fűtésrendszer javításban, karbantartásában, szerelésében kérjen segítséget 20 éves tapaszalattal rendelkező munkatársainktól.

A következő pár bekezdésben szó lesz arról, hogy mely hibák fordulnak elő a leggyakrabban, melyeket orvosolhatjuk mi magunk, és mi az, amihez mindenképpen javasolt szerelőt hívni. A hibák között megtalálható lesz a víznyomás csökkenése, annak helyes ellenőrzése, az őrláng hiánya, termosztát esetleges hibái és annak elkerülése, a kazán túlmelegedésének okai, szivattyú meghibásodása, hőcserélő tisztítása, savazása egyaránt.

Ezen hibák többségéhez természetesen mindenképpen ajánlott szerelőt hívni, de részletesen is kifogunk rá térni. A fűtésrendszer meghibásodását megelőzhetjük egy évenkénti karbantartással, amit célszerű a fűtésszezon előtt elvégeztetni. Ilyenkor az egész fűtőrendszer ellenőrizve van, megvan tisztítva, és a várható meghibásodást is időben észre lehet venni és javítani azt. Ezzel jobban jár, mintha a fűtésrendszer akkor mondaná fel a szolgálatot, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Buderus kazán nyomás ellenőrzés

Fontos, hogy a víznyomás mindig megfelelő legyen a kazánokban. Ezért nem árt gyakran ellenőriznünk azt, és amennyiben határérték alatt van, beállítani a megfelelő nyomásszintet. A megfelelő határérték függ a kazántól, de általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol. A víznyomást a legkönnyebben úgy tudjuk ellenőrizni, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát, amin láthatjuk a megfelelő határértéket, zöld színnel jelölve.

Amennyiben a mutató a zöld területen kívülre esik, és alacsonyabb értéket mutat, abban az esetben a nyomás túl alacsony, és állítanunk kell rajta. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a kézikönyvben megkeressük a nyomásszabályozó szelep helyét, általában a kazán alján található, és annak kinyitásával, szintbe hozzuk a víznyomást a kazánban. Fontos, hogy amint a zöld területen van a mutató, zárjuk el a szelepet, mivel a túlzottan nagy nyomás sem tesz jót a készüléknek.

Buderus kazán nincs őrláng

Az őrláng hiányát több dolog is előidézheti. Amit mi magunk is orvosolni tudunk, az az a hiba, amikor nem kap elegendő gázt a készülék, mert (jobb esetben) el van zárva a gázcsap. Ilyenkor mindenképpen ellenőrizzük, és amennyiben zárva találjuk, nyissuk ki, majd kapcsoljuk be a kazánt. Amennyiben elindul és van láng, a probléma megvan oldva. Ám ha nem ez a probléma forrása, akkor mindenképpen érdemes szerelőt hívni, mert a hiba a készülékben lesz található.

Ugyanis előfordulhat, hogy az elektróda hibásodott meg, vagy szennyeződés érte valamelyik alkatrészt, esetleg a gázszelep nem nyit. A hibakód leolvasásával ugyan megbizonyosodhatunk a láng hiányának okáról, ám ezen felmerülő hibák javításához mindenképpen szakember szükséges. Az ilyen hibák elkerülése érdekében célszerű évenként egy karbantartást beiktatni a készüléken, hogy elkerüljük a váratlan meghibásodásokat.

Buderus termosztát hibák

A legtöbb fűtésrendszer elengedhetetlen része a termosztát, ami szintén meghibásodhat, vagy okozhatja a kazán nem megfelelő működését. Ez utóbbi 2 okból jöhet létre. Az első az az, hogy a termosztát túl messze helyezkedik el a kazántól, így elveszti annak jelét, ezáltal nem kapcsol be a kazán. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint a termosztátot a kazán közelébe vinni, és a kézikönyvben leírtak alapján, újra párosítani a két eszközt. Amennyiben ez sikeres volt, és a kazán újra elindult, a probléma megoldva. Ám célszerű a termosztátot közelebb elhelyezni a kazánhoz.

A másik ok, amiért a kazán nem működhet megfelelően a termosztát hibájából kifolyólag az az, ha a termosztát nem a legmegfelelőbb helyen van. Példának okáért mondjuk egy hálószobában, ami kisebb területű és viszonylag zárt. Ezt a helyiséget ugyanis hamarabb felfűti a rendszer, és mivel a termosztát úgy érzékeli, hogy elérte a kívánt hőfokot, lefogja kapcsolni a kazánt. Ezért célszerűbb a termosztátot tágasabb, nyitottabb helyre szereltetni, mint például a nappaliba. Nagyobb eséllyel lesz a lakótérben mindenhol megfelelő a hőmérséklet.

Buderus kazán túlmelegedés

A kazánok túlmelegedését legtöbb esetben, az alacsony víznyomás okozza. Ezért is kell figyelnünk a víznyomás szinten tartására. Továbbá a kazán túlmelegedését okozhatja a keringés hiánya a fűtőkörben. Ez a hiba általában akkor fordul elő, amikor a szűrők el vannak tömődve, vagy a rendszerbe levegő került. Ez utóbbit ki kell engednünk belőle. Ha a szűrőkkel van a probléma, azokat ki kell tisztítani, átmosni, majd visszaszerelni őket, amennyiben nem szorulnak cserére. Ez a szűrő állapotától függ. 

Minden modernebb kazán rendelkezik már vészérzékelővel, ami a kazán túlmelegedése esetén leállítja a készüléket. Amikor kihűlt a kazán, újra lehet indítani, ám ezt nagyon nem ajánlott. Mivel ez csak nagyobb károkat okoz a készülékben. Ha bármelyik probléma felmerül, legjobb, amit ilyenkor tehetünk az az, ha a kazánt lekapcsoljuk, és szerelőt hívunk. Ne használjuk így tovább a készüléket. 

Buderus kazán szivattyú hibái

Minden kazánban egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről, így ha ez elromlik, a kazán nem fog működni. A szivattyú többféleképpen is el tud romlani. Példának okáért, ha nincs víz a rendszerben, amit keringetni tudna, mégis járatva van. Továbbá okozhatja a meghibásodást az is, ha túl kicsi vagy túl nagy nyomással működtetjük a kazánt. Ilyenkor tud a legkönnyebben meghibásodni a szivattyú. Az is előfordulhat, hogy sokat áll, mert nincs fűtési szezon, és mikor bekapcsolnánk, kattogó hangot ad, vagy sokkal zajosabban működik, mint szokott.

Ilyenkor célszerű szerelőt hívni, mert várhatóan tönkre fog menni, és csere lesz a vége. Amennyiben szeretné elkerülni ezen meghibásodásokat, célszerű minden évben, a fűtésszezon előtt egy karbantartást végeztetni az egész fűtésrendszeren. Ezzel megakadályozható a váratlan meghibásodás, ellenőrizhető az alkatrészek állapota, és a készülék tisztításával is csak jót tehetünk kazánunknak. Kérje munkatársaink segítségét, örömmel segítünk.

Buderus kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Buderus kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Buderus kazán hibakódok

1C- Füstgáz érzékelő-STB hiba

2F- Előremenő érzékelő és biztonsági érzékelő zavar

2P- Fűtővíz biztonsági érzékelő zavar

3A- Nincs láng, ventilátor hiba

3L/3Y-ventilátor hiba

4A- Előremenő érzékelő vagy biztonsági érzékelő zavar

4E/4L- Rövidzárlat az előremenő érzékelő vagy biztonsági érzékelő között

4P- Az előremenő érzékelő vagy biztonsági érzékelő érintkezési hiba

6A- Ionizációs áramhiba

6C- Ionizációs áram zavar

6L- Kialudt a láng

7C- Hálózati feszültség megszakadt

9A/9H/9L/9P/- Rendszerhiba

9F/9Y- Gázarmatúra hiba

E1-E4/EA/EC- A DBA hibás

EF- A KIM érintkező hibás vagy zárlatos

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Buderus fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24