Chaffoteaux fűtés tipikus hibái

Itt olvashat azon hibákról, amik a Chaffoteaux fűtés tipikus hibáinak mondhatók. Ide gyűjtöttük össze a megoldásokat, elkerülési módokat és hibakódokat egyaránt. Továbbá a karbantartás fontosságáról is szót ejtünk majd. Keressen minket bizalommal.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Chaffoteaux fűtés tipikus hibái Chaffoteaux fűtés tipikus hibái

Chaffoteaux fűtés tipikus hibái

Amennyiben Chaffoteaux kazánnal rendelkezik, itt olvashat a tipikusnak mondott hibáiról. Összegyűjtöttük Önnek egy helyre, hogy könnyedén informálódhasson a leggyakrabban előforduló hibákról a Chaffoteaux kazán esetében, illetve igyekszünk megoldást nyújtani azon problémákra, amikhez nem feltétlenül kell szerelőt hívnia. Ám azért azt nem árt észben tartani, hogy a legtöbb hiba esetében azért ajánlott szakember segítségét kérni.

Továbbá,  jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy ezek a tipikusnak mondott hibák, nem csak ennél a kazánnál fordulhatnak elő, hanem minden gázkazánnál felmerülhetnek ugyanilyen vagy hasonló problémák. Szót fogunk ejteni a nyomás ellenőrzésről, állításáról, az őrláng hiányáról, esetleges termosztát hibákról és azok kiküszöböléséről, túlmelegedés okairól, a szivattyú meghibásodásáról, hőcserélő tisztításról, savazásáról.

Mielőtt azonban ezekről szót ejtenénk, szeretnénk a figyelmébe ajánlani, hogy ezek a hibák a legkönnyebben úgy előzhetők meg, ha a fűtésrendszer, kazán, bojler, radiátor egyaránt átesik egy karbantartáson, évente legalább egyszer. Célszerű a fűtésszezon előtt elintézni ezt. Ezzel biztosítani tudjuk a fűtésrendszer megfelelő működését az egész fűtésszezon alatt, illetve, ha időben észreveszi a szerelő, hogy meghibásodás fog fellépni, megelőzhető alkatrész cserével, tisztítással. Kérje kollégáink segítségét, akik 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, és örömmel állnak szolgálatára egész Pest megyében.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Chaffoteaux kazán nyomás ellenőrzés

Az első, és talán leggyakrabban előforduló hiba, a kazánok esetében, amit meg kell említsünk, az a készülékben lévő víznyomás csökkenése. Ezt mindenképpen gyakran ellenőriznünk kell, mert nagyban befolyásolja a működést. Minden kazán más-más nyomással működik jól, de ez az érték általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol. Ezt úgy tudjuk megnézni, hogy a kazánon megkeressük a nyomásmérő órát, és azon látni fogunk egy zöld színnel jelzett sávot. Az az ideális nyomásértéke a kazánunknak.

Amennyiben a mutató a zöld terület alatt helyezkedik el, úgy a nyomás túl alacsony a szerkezetben, ilyenkor ezt rögtön orvosolnunk kell. Minden kazán alján található egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor ki kell nyitni, és megvárni, míg a mutató a zöld területre ér, majd el kell zárni a szelepet. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a nyomás túl sok legyen a rendszerben, mert az sem tesz jót neki. Maradjunk a zöld jelen belül. Amennyiben nem találja a szabályzó szelep helyét, a kézikönyv leírásában megtalálja, vagy kérjen segítséget munkatársainktól.

Chaffoteaux kazán nyomás ellenőrzés
Chaffoteaux kazán nincs őrláng

Chaffoteaux kazán nincs őrláng

Az őrláng hiányát több dolog is okozhatja. Az első és talán legkönnyebben ellenőrizhető dolog az az, hogy nem kap elegendő gázt a kazán, mert nincs nyitva a gázcsap. Ebben az esetben ellenőrizzük a csapot, majd ha zárva találjuk, nyissuk ki, és próbáljuk meg újra bekapcsolni a kazánt. Amennyiben sikerrel járunk, nincs további teendőnk. Ám nem minden hiba megoldása ilyen egyszerű, és a többihez már ajánlott szerelőt hívni.

Előfordulhat ugyanis, hogy az elektróda hibásodott meg, amit ugyan a kézikönyv segítségével ellenőrizhetünk. Amennyiben azzal van probléma, mindenképpen szerelőt kell hívni, mivel valószínűleg ki kell cserélni. Az is előfordulhat, hogy a gázszelep nem nyit valamilyen okból, vagy szennyeződés rakódott le az alkatrészekre. Ilyenkor a szerelő alaposan átnézi a készüléket, megtisztítja amit kell, vagy javítja a hibát. Mindenképpen kérjünk segítséget.

Chaffoteaux termosztát hibák

Mivel a legtöbb fűtésrendszer elengedhetetlen része a termosztát, előfordulhat, hogy okozhatja ez a kazán nem megfelelő működését, vagy el nem indulását. Amennyiben nem indul el a kazán, lehetséges, hogy elveszítette a termosztát a kazán jelét, mert túl messze helyezkednek el egymástól. Ebben az esetben fogjuk a termosztátot, vigyük a kazán közelébe, és a kézikönyv utasításai szerint, párosítsuk egymással a két készüléket. Ha végeztünk, kapcsoljuk be a termosztátot kicsit nagyobb hőfokra, és ellenőrizzük, hogy elindul-e a kazán. Amennyiben igen, a probléma megoldva.

A másik ok, ami miatt a kazán esetleg gyakran kapcsol ki-be, az az lehet, hogy a termosztát nem jó helyre van felszerelve. Mit értünk ez alatt? Példának okáért, a termosztát nincs jó helyen, amennyiben egy hálószobában szerelték fel, mivel ez gyakran zárt, kisebb helyiség, amit hamarabb felfűt a rendszer. Ezáltal a kazán leáll, mielőtt a többi, nyitottabb, tágasabb helyiséget is felfűthette volna a házban, lakásban. Ezért javasoljuk, hogy a termosztátot mindig tágasabb, nyitottabb térben helyezzék el, mint például a nappali, de ügyeljenek arra is, hogy a kazántól se legyen túl messze. Amennyiben jó helyre szereltetik fel, ezek a hibák elkerülhetők lesznek.

Chaffoteaux kazán túlmelegedés

A kazánok túlmelegedését legtöbb esetben a víznyomás csökkenése okozza. Ám előfordulhat az is, hogy levegő került a rendszerbe, vagy a szűrők tömődtek el. A víznyomás csökkenésére részben ezért kell jobban odafigyelnünk, és a fentebb említett módon szinten tartanunk. Amennyiben a víznyomás szintje rendben található, úgy mindenképpen szerelőre lesz szükségünk, mivel valószínűleg a hiba a szűrőkkel lesz. Azok tisztítását, átmosását, esetleges cseréjét pedig mindenképpen bízzuk szakemberre. Ugyanúgy, ahogy a légtelenítést is. 

A modernebb kazánok már fel vannak szerelve egy vészkapcsolóval, ami ilyenkor leállítja a kazánt, és amikor az kihűlt, újra lehet indítani, de semmiképp sem ajánlott. Mivel ezzel még nagyobb károkat okozhatunk a rendszerben. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, hogy lekacsoljuk a kazánt, hívunk egy szerelőt, és amig Ő engedélyt nem ad rá, nem kapcsoljuk be és nem használjuk a készüléket. Munkatársaink szívesen segítenek elhárítani a hibát, akár azonnali kiszállással, Pest megye egész területén.

Chaffoteaux kazán szivattyú hibái

Minden kazánban egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Amennyiben nincs víz a rendszerben, nincs mit keringetni, úgy a szivattyú nagyon hamar tönkre tud menni. A meghibásodását okozhatja még az is, hogy a víz túl erős vagy túl gyenge áramlattal mozog, ezáltal szintén meghibásodhat a szivattyú, vagy akár végleg tönkre is mehet. Ez a másik ok, amiért a víznyomást gyakran ellenőriznünk kell. Mindazonáltal, a sok állás sem tesz jót a készüléknek, így célszerű havonta legalább egyszer elindítani akkor is, amikor nincsen fűtési szezon.

A keringető szivattyú leszerelését, a hollanderek elzárása után a szivattyú hollanderek meglazításával, majd az új szivattyú beépítése után azok meghúzásával tudjuk kivitelezni. Ezután bekötjük a keringető szivattyú elektromos kábelét, majd áram alá helyezzük, végül ellenőrizzük, hogy a tömítések folyásmentesen zárnak-e a szivattyúnál. Ezért is fontos, hogy amennyiben meghibásodott a szivattyú, mindenképpen hívjunk szerelőt, aki ezt biztonságosan eltudja végezni.

Chaffoteaux kazán szivattyú hibái

Chaffoteaux  kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Chaffoteaux  kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Chaffoteaux fűtés tipikus hibái
Chaffoteaux fűtés tipikus hibái
Chaffoteaux fűtés tipikus hibái
Chaffoteaux fűtés tipikus hibái
Chaffoteaux fűtés tipikus hibái
Chaffoteaux fűtés tipikus hibái

Chaffoteaux kazán hibakódok

Primer kör:

1 01- Túlfűtés

1 03-07- Elégtelen keringés

1 08- Elégtelen keringés, a rendszert fel kell tölteni

1 10/1 12- Primer kör nyitva vagy a fűtés visszatérő hőérzékelője zárlazos

1 16- Padlófűtés termosztátja nyitva

1 18- Gond van a primer kör érzékelőivel

1 P1-P3- Elégtelen keringés jelzése


Használati melegvíz kör:

2 01-Használati vízkör nyitva vagy a használati melegvíz hőérzékelője zárlatos

2 02- Használati vízkör nyitva vagy a külső hőérzékelő nyitva

2 04- - Használati vízkör nyitva vagy a napkollektor hőérzékelője zárlatos

2 07- Napkollektor túl magas hőmérsékletű

2 08- Napkollektor fagymentesítése beavatkozik


Belső elektronika:

3 01- EEPROM hiba

3 02- Kommunikációs hiba

3 03-07- Fő vezérkártya hiba


Külső elektronika:

4 07- Áramkör nyitva vagy a külső hőérzékelő zárlatos


Bekapcsolás és érzékelés:

5 01- Nincs láng

5 02- Gázszelep zárva, mégis van láng

5 04- Egy cikluson belül három lángleválás is érzékelhető

5 P1- Első sikertelen bekapcsolási kísérlet

5 P2- Második sikertelen bekapcsolási kísérlet

5 P3- Lángleválás


Levegőbemenet/Füstgáz-kimenet:

6 10- Hőcserélő érzékelő nyitva

6 12- Ventilátor hiba

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Chaffoteaux fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24