D-ég fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a D-ég fűtés tipikus hibáit egy helyre. Részletesen írunk minden gyakran előforduló hibáról, és azok megelőzéséről. Továbbá szívesen segítünk ezen hibákat orvosolni. Keressen minket bizalommal. Egész Pest megyében segítünk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
D-ég fűtés tipikus hibái D-ég fűtés tipikus hibái

D-ég fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni Önnek a D-ég fűtés tipikus hibáit, hogy ha ilyen készülékkel rendelkezik, vagy ilyet szeretne vásárolni, egy helyen tudjon tájékozódni ezen hasznos információkról. Mielőtt részletesen kitérnénk arra, hogy mik a legjellemzőbb hibák a D-ég kazánoknál, meg kell, hogy említsük, hogy ezen hibák nem csak a D-ég fűtésre értendők, hanem ugyanúgy előfordulhatnak mindennemű gázkazán esetében.

Szót fogunk ejteni a hibakódokról, a kazán nyomás ellenőrzéséről és annak szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, és még pár, gyakran előforduló hibajelenégről. Ezekre mind részletesen kitérünk lejjebb. Lesznek olyan meghibásodások, amiket könnyedén elkerülhetünk kisebb odafigyeléssel, illetve mi magunk is orvosolhatunk komolyabb szakmai tudás nélkül. Ám, természetesen a legtöbb hiba esetében mindenképpen célszerű szerelőt hívni.

Ha egy készülék meghibásodik, mindenképpen állítsuk le, és hívjunk szakembert, aki gyorsan, precízen és biztonságosan megtudja oldani a problémát. Ahogy a mi, 20 éves tapasztalattal rendelkező kollégáink, akik segítségére egész Pest megyében számíthat, akár javításról, akár karbantartásról is legyen szó. Állunk rendelkezésére a nap 24 órájában, az év bármely napján. Hívjon minket bizalommal a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon. Minden munkánk után számlát adunk és garanciát vállalunk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

D-ég kazán nyomás ellenőrzés

A D-ég kazán nyomás ellenőrzését mi magunk is elvégezhetjük. Ehhez nem kell különösebb szaktudás, csak egy kis odafigyelés. Mivel a kazánban a víznyomás sok mindenért felel, ha túl alacsony lesz, akár hosszabb ideig, az komoly meghibásodásokhoz vezethet, ezért mindenképpen célszerű gyakran ellenőrizni azt. Mégpedig úgy, hogy megkeressük a nyomásmérő órát a készüléken, ami általában kerek, és van benne egy mutató meg egy zöld színnel jelzett terület.

Ez a terület jelzi a kazánban az optimális nyomásértéket. Változó, de általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol. Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt van, a nyomás kicsi, így növelnünk kell. Minden kazánon található egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor óvatosan ki kell nyitni egészen addig, amíg a nyomás a megfelelő szintet el nem éri, tehát addig, amíg a mutató a zöld területen nem áll. Ezután zárjuk el a csapot. Amennyiben nem biztos a dolgában, a kézikönyvben talál róla pontos leírást.

D-ég kazán nyomás ellenőrzés
D-ég kazán nincs őrláng

D-ég kazán nincs őrláng

A másik leggyakrabban előforduló hiba a D-ég kazánoknál, az az őrláng hiánya. Az első, amit olyankor tehetünk, ha ezt a hibajelenséget észleljük az az, hogy megnézzük a gázcsapokat, nem maradtak-e zárva. Amennyiben igen, nyissuk ki és indítsuk újra a kazánt, és ha működik, akkor a gond megoldva. Ám ha mégsem ez a hiba forrása, akkor már mindenképpen érdemes és ajánlott is megbízható szerelőt hívni.

Ugyanis, a hibát okozhatja elektróda meghibásodás, szennyeződés érte valamely alkatrészeket vagy a gázszelep nem nyit valamilyen okból kifolyólag. Ezen esetekben mindenképpen bízzuk a javítást megbízható szakemberre, mivel az elektródát valószínűleg cserélni kell, a szennyeződéstől megkell tisztítani a készüléket, alkatrészeket, a gázszelepet pedig szintén szerelő tudja ellenőrizni és javítani. Mi állunk rendelkezésére akár azonnali kiszállással is. Keressen minket bizalommal a fent említett telefonszámon.

D-ég termosztát hibák

Gyakran előszokott fordulni, hogy a kazán, érthetetlen okokból nem fűti fel az összes helyiséget otthonunkban egyformán, előbb lekapcsol, vagy be sem kapcsol. Ilyenkor nem szabad kétségbe esnünk, csupán előfordulhat, hogy a termosztáttal van a hiba, vagyis leginkább annak elhelyezkedésével. Ugyanis, ha a termosztátot, példának okáért, a hálóba tesszük, azt a kazán, a radiátor segítségével hamarabb fogja felfűteni, mivel zártabb helyiség. Ezáltal a nyitottabb, tágasabb terek a lakásban hűvösebbek maradnak.

A másik hiba, ami a kazán be nem kapcsolását okozhatja, az pedig az, hogy a két készülék között túl nagy a távolság, és elveszítik egymás közt a jelet. Ilyenkor érdemes a termosztátot közelebb vinni a kazánhoz, majd megpróbálni, a kézikönyv szerint, újra párosítani őket. Ha ez sikerült, akkor a probléma megoldva. Ám, mindenképpen célszerű olyan helyre szereltetni a termosztátot, ahol nincs túl messze a kazántól, ugyanakkor tágasabb, nyitottabb térben van, mint például a nappaliban. Ha erre a két apró dologra odafigyelünk, az itt említett hibák kiküszöbölhetők lesznek.

D-ég kazán túlmelegedés

A D-ég kazánok túlmelegedéséért több minden lehet felelős. Mint például a fentebb említett alacsony víznyomás vagy a szűrők tömődtek el, esetleg levegő került a rendszerbe. Igaz, a mai modernebb készülékekbe már szerelnek egy érzékelőt, ami lekapcsolja a kazánt túlmelegedés esetén, mégsem szabad félvárról venni a problémát, mivel ezen meghibásodás komoly károkat tud okozni a készülékben, ha ennek ellenére tovább használjuk azt.

Ahogy ez a hiba bekövetkezik, mindenképpen az a legcélszerűbb, ha lekapcsoljuk a készüléket, és szerelőt hívunk, aki mihamarabb orvosolni tudja a problémát. Akár a szűrőket kell megtisztítani, akár légteleníteni kell vagy a nyomást helyre hozni a készülékben, mindenképpen jobb, ha szakember végzi ezt el. Ugyanakkor, ezért is ajánlott a nyomást gyakran ellenőrizni és szinten tartani, mert ezzel egyel kevesebb okot adhatunk a kazánnak a túlmelegedésre.

D-ég kazán szivattyú hibái

Ahogy minden kazánban, úgy a D-ég kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről, így ez is könnyedén meghibásodhat, ezáltal okozhat akár túlmelegedést is. Egy szivattyú úgy megy tönkre a legkönnyebben, ha nem megfelelő a víznyomás a kazánban, vagy egyáltalán nincs víz, amit keringethetne. Amennyiben gyakran változik a víznyomás, hol erős- hol gyenge áramlattal kell dolgoznia a szerkezetnek, hamar meghibásodhat, vagy akár tönkre is mehet teljesen, miáltal cserélni kell majd.

Ugyanakkor, nem csak akkor hibásodhat meg egy szivattyú, amikor dolgozik, hanem akkor is, amikor több hónapon keresztül nem. Ugyanis, állásában könnyebben rakódnak le a szennyeződések, korrodálódik a szerkezet és ezáltal a fűtésszezon beálltával az indulás döcögős lehet, vagy épp nem fog elindulni egyáltalán. Ezért is érdemes minden évben, a fűtésszezon előtt egy karbantartást végeztetni a kazánon, mert ezzel minden itt felsorolt meghibásodás elkerülhető, kiküszöbölhető, és a készülék élettartamát is növelhetjük vele. Keressen minket bizalommal, mi mindenben segítünk.

D-ég kazán szivattyú hibái

D-ég kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

D-ég kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

D-ég fűtés tipikus hibái
D-ég fűtés tipikus hibái
D-ég fűtés tipikus hibái
D-ég fűtés tipikus hibái
D-ég fűtés tipikus hibái
D-ég fűtés tipikus hibái

D-ég kazán hibakódok

A01- AFC modul blokkolási riasztás

      - AFC elektromos hiba riasztás

A02- Termosztát határérték riasztás

A03- Ventilátor tacho riasztás

A04- Víz nyomás-kapcsoló riasztás

A06- NTC háztartási víz hiba (25F LCD csak szondával felszerelt külső tárolósvízmelegítő esetén)

A07- Elsődleges (áramlás) termisztor hiba

       - Elsődleges (áramlás) termisztor túlmelegedés

       - Differenciál hőmérséklet

A08- Visszatérő termisztor hiba

        - Visszatérő termisztor túlmelegedé

        - Invertált differenciál hőmérséklet

A09- Füst termisztor vagy füst termisztor számláló hiba

        - Füst termisztor túlmelegedés

A11- Hamis láng

A77- Alacsony hőmérséklet termosztát hiba

ADJ- Kalibrálás

ACO- Füst termisztor túlmelegedés

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

D-ég fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24