Ferroli fűtés tipikus hibái

Minden fűtésrendszer hiba, köztük a Ferroli fűtés tipikus hibái is megelőzhetők egy karbantartással. Hogy mik ezek a hibák és mi a lényege a karbatartásnak, azt ezen az oldalon olvashatja. Amennyiben segtségre van szüksége, hívjon minket, örömmel segítünk

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Ferroli fűtés tipikus hibái Ferroli fűtés tipikus hibái

Ferroli fűtés tipikus hibái

Hogy könnyebben tájékozódhasson, igyekeztük összegyűjteni Önnek a Ferroli fűtés tipikusnak mondott hibáit. Ám mielőtt részletesen beszámolnánk róluk, szeretnénk tudatni Önnel, hogy ezek a hibák nem csak a Ferroli termékekre jellemzők, hanem a legtöbb kazán esetében ezek- vagy hasonló meghibásodások ugyanúgy jelentkezhetnek. Ugyanakkor, most beszéljünk kimondottan a Ferroli-ra vonatkozóan.

Szó lesz olyan meghibásodásokról, amiket mi magunk is könnyedén helyreállíthatunk majd, ám a legtöbb hiba esetében sajnos, elkerülhetetlen, hogy szakembert hívjunk. Fogunk írni a Ferroli kazán nyomás ellenőrzéséről, az őrláng hiányáról, termosztát hibákról, azok kiküszöböléséről, a kazán túlmelegedéséről, szivattyú meghibásodás lehetséges okairól, hőcserélő tisztításáról, savazásáról.

Viszont, az ilyen hibák könnyen megelőzhetők azzal, ha minden évben elvégeztetünk az egész fűtésrendszeren, kazánon, bojleren, radiátoron egy karbantartást. Ezt elég egyszer, a fűtésszezon előtt megcsináltatni, viszont ezzel elkerülhető a váratlan meghibásodás, és ezek az eszközök nagyobb eséllyel fognak tökéletesen működni egész évben, főleg a fűtésszezon alatt. Karbantartásban, javításban egyaránt szívesen segítenek Önnek 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink, egész Pest megyében.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-gazkeszulek.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Ferroli kazán nyomás ellenőrzés

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba a kazánok esetében az, amikor a víznyomás lecsökken. Ezt jobb minél előbb kiszúrni és orvosolni, ugyanis sok mindenért felelős lehet. A jó hír az, hogy ehhez nem feltétlenül kell szerelőt hívnunk, mi magunk is ellenőrizhetjük a víznyomás szintjét, illetve megoldhatjuk a problémát, amennyiben van. Mégpedig úgy, hogy minden kazánon van egy nyomásmérő óra. Ezen az órán van egy zöld színnel jelölt sáv, ami a megfelelő nyomásszintet jelzi nekünk

Kazán függő, hogy ez az érték hol helyezkedik el, de általában 1-2 bar között szokott lenni valahol. Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt van, az azt jelenti, hogy a kazánban a víznyomás alacsony. Ilyenkor meg kell keresni a kazán alján található nyomásszabályzó szelepet, amit ha kinyitunk, elegendő nyomás kerül a készülékbe. Amint a mutató eléri a zöld jelzést, mindenképpen zárjuk el a szelepet. Ha nem találjuk a szelepet, a kézikönyvben utána tudunk olvasni, pontosan hol is található, de ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább kérjünk segítséget.

Ferroli kazán nyomás ellenőrzés
Ferroli kazán nyomás ellenőrzés

Ferroli kazán nincs őrláng

Előfordulhat, hogy nincs őrláng a kazánban. Amennyiben nyílt égésű kazánnal rendelkezünk ezt könnyedén észrevehetjük, ám amennyiben zárt égésű kazánunk van, úgy a hibakódra kell hagyatkoznunk. Az első, amit ilyenkor tehetünk az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapot, hogy nyitva van-e. Amennyiben nincs, nyissuk ki, hogy a kazán kapjon megfelelő mennyiségű gázt, majd indítsuk újra. Ha elindul, akkor a probléma megoldva.

Ám ha nem ez a probléma forrása, akkor szóba jöhet még az elektróda meghibásodása, amit általában cserélni kell ilyenkor, vagy esetleges szennyeződés lerakódása, illetve az is előfordulhat, hogy a gázszelep valamilyen okból kifolyólag nem nyit. Mindhárom esetben ajánlott szerelőt hívni, aki ezeket a hibákat orvosolni tudja. Mindazonáltal az éves karbantartás is segíthet abban, hogy ezen hibák ne jelentkezzenek.

Ferroli termosztát hibák

A kazán gyakran ki-be kapcsol? Vagy esetleg el sem indul, pedig tegnap még működött? Ilyen esetekben nem mindig a kazánban keresendő a hiba, hanem a termosztát is okozhatja ezeket a problémákat. Ezen hibajelenségeknek általában két fő oka lehet. Az egyik ok, amikor a termosztát túl messze található a kazántól, és elveszítik egymás között a jelet, ezáltal a kazán nem kapcsol be. Ebben az esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe, majd párosítsuk össze őket újra. Ha ez megvan, ellenőrizzük, hogy működik-e. Amennyiben igen, a gond megoldva, ám célszerű a termosztátot közelebb elhelyezni a kazánhoz.

A másik lehetséges ok, amiért a kazán ki-be kapcsol, és esetleg nem mindenhol fűti fel a lakást rendesen, az az lehet, hogy a termosztát olyan helyen van, ami kisebb, zártabb, mint például a hálószoba. Mivel ezt hamarabb felfűti a rendszer, a kazán előbb le fog kapcsolni. Ezért ajánlott a termosztátot olyan helyre felszereltetni, ami tágasabb, nyitottabb, mint például a nappali. Amennyiben ezek a dolgok nem nyújtanak megoldást, előfordulhat, hogy maga a termosztát hibásodott meg, ez esetben nagy valószínűséggel cserélni kell azt. Ilyenkor mindenképpen ajánlott szerelő segítségét kérni.

Ferroli kazán túlmelegedés

 A kazánok túlmelegedését több minden okozhatja, ám van amelyik hiba elkerülhető. Ez pedig nem más, mint a víznyomás hiánya. Ezért is kell rá odafigyelnünk, hogy a víznyomás mindig optimális szinten maradjon. Továbbá okozhatja a meghibásodást az is, hogy a szűrők el vannak tömődve, vagy levegő jutott a rendszerbe. Ezen esetekben mindenképpen érdemes szerelőt hívni. A légtelenítést is jobb szakemberre bízni. Mindazonáltal a szűrők tisztítását, átmosását is, esetenként cseréjét, állapotától függően.

A modernebb kazánokban már be van szerelve egy úgynevezett vészleállító, ami túlmelegedés esetén leállítja a kazánt. Ez jó hír, mert megakadályozza, hogy komolyabb károk keletkezzenek a készülékben a túlmelegedés következtében. Igaz ugyan az is, hogyha kihűlt a kazán, azt újra lehet indítani, de nagyon nem ajánlott. Célszerű azonnal kikapcsolni, leállítani, ha a vészleállító nem tette meg, majd szerelőt hívni, és addig nem bekapcsolni a kazánt, amig a hiba el nem lett hárítva.

Ferroli kazán szivattyú hibái

Ahogy minden kazánban, úgy a Ferroli kazánjaiban is egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért, továbbá részben felel a túlmelegedésért is. A szivattyú meghibásodásának egyik oka az a vízhiány lehet a rendszerben, mivel ha nincs mit keringetni, mégis úgy dolgozik, az sokat árthat a szivattyúnak. Mindazonáltal az sem tesz jót neki, ha a víz áramlása túl erős vagy túl gyenge. Ebben az esetben hamar tönkre mehet a szivattyú, akár véglegesen, és cserélni kell azt.

Van egy harmadik ok is, ami miatt a szivattyú esetleg meghibásodhat, mégpedig a hosszú állásban. Ez általában a nyári szezon bekövetkeztével szokott előfordulni. Mindenképpen ajánlott havonta legalább egyszer elindítani a kazánt, hogy a szivattyú dolgozzon kicsit, és ne rakódhassanak le a szennyeződések. Ám, amivel a leginkább kímélni lehet az alkatrészeket, és garantálni, hogy a fűtésszezonban elinduljon a kazán és ne hagyjon minket cserben a tél kellős közepén sem, az az évenkénti karbantartás, még a fűtésszezon előtt.

Ferroli kazán szivattyú hibái

Ferroli fűtés hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Ferroli fűtés csőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Ferroli fűtés tipikus hibái
Ferroli fűtés tipikus hibái
Ferroli fűtés tipikus hibái
Ferroli fűtés tipikus hibái
Ferroli fűtés tipikus hibái
Ferroli fűtés tipikus hibái

Ferroli kazán hibakódok

A01 – Az égő nem kapcsol be:

A02- Elektróda rendellenesség

A03- kazán túlmelegedés

F04-Piszkos hőcserélő

F05-ventilátor hibás működése

A06-Nyomás hiba

F07-elektronikus kártya hibás működése

F08- a fűtővíz hőcserélő túlmelegedése

A09-A16-gázszelep probléma

F10-Sérült szenzor

F11-Hálózati melegvízszenzor rendellenesség

F14-Előremenő szenzor rendellenesség

F34-Nem megfelelő hálózati feszültség

F39- utcai hőmérséklet érzékelő meghibásodása

F40-nyomás növekedés hiba

F37- nyomáscsökkenés hiba

A41- 42-vízhőmérséklet érzékelő hiba

F43-höcserélő túlmelegedés

F47- jel hiánya a fűtőkör nyomáskapcsolójáról

A48-49- gázszelep probléma

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Ferroli fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463