Radiant fűtés tipikus hibái

Bővebben itt olvashat a Radiant fűtés tipikus vagy általános hibáiról. Amennyiben kérdése van vagy segítségre van szüksége, hívjon minket és mi örömmel segítünk. Igyekszünk megoldásokat nyújtani és a karbantartás fontosságáról is beszélni.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Radiant fűtés tipikus hibái Radiant fűtés tipikus hibái

Radiant fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a Radiant fűtés tipikus hibáit. Szeretnénk segítséget nyújtani ezek könnyebb felismeréséhez, hogy minden hiba időben javításra kerülhessen. Mindazonáltal vannak elkerülhető meghibásodások is, és olyanok is, amiket mi magunk is orvosolhatunk különösebb szaktudás nélkül. Ezekre részletesebben kitérünk lentebb. Természetesen a meghibásodások nagy részéhez mindenképpen ajánlott szerelőt hívni.

Szeretnénk szót ejteni a nyomás ellenőrzéséről, és annak szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, termosztát esetleges hibáiról és azok kiküszöböléséről. A kazán túlmelegedésről, szivattyú meghibásodásról és hőcserélő tisztításról, savazásáról egyaránt. Mindenekelőtt viszont tudatnunk kell azt is, hogy ezen meghibásodások nem csak a Radiant fűtésrendszert érintik, hanem valamennyi gázkazánnál előfordulhatnak.

Viszont ezek a hibák megelőzhetők, elkerülhetők egy évenként egyszer elvégzett karbantartással. Ezt célszerű mindig a fűtésszezon előtt megcsináltatni. Minden karbantartás során átnézik az egész fűtésrendszert, ellenőrzik az alkatrészek állapotát, ha esetleg valamelyik cserére szorul, azt jelzik, és igény esetén cserélik, átmossák az egész rendszert, majd ellenőrzik a működését. Ezzel a karbantartással biztosítani tudja, hogy ne történjen váratlan meghibásodás a fűtésszezon alatt. Hívjon minket, mi örömmel segítünk, egész Pest megye területén.

Link szövege...

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-gazkeszulek.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Radiant kazán nyomás ellenőrzés

A kazánoknál leggyakrabban előforduló hibajelenség, az az alacsony víznyomás. Ám ezt mi is figyelhetjük és szabályozhatjuk otthon. Mégpedig úgy, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát, amiben van egy mutató és egy zöld színnel jelzett sáv. Ez a sáv minden kazánon máshol helyezkedik el, de általában 1-2 bar között van valahol. Ez a zöld színnel jelzett terület az optimális nyomásértéke az adott kazánnak. Ha a mutató a zöld terület alatt van, akkora nyomás alacsony.

Ezt úgy tudjuk visszaállítani az optimális értékre, hogy a kazán alján található egy nyomásszabályzó szelep. Ha ezt a szelepet kinyitjuk, a nyomás emelkedni kezd a kazánban. Ám arra figyeljünk, hogy a zöld területen ne haladjon túl a mutató. Amint elegendő nyomás került kazánba, zárjuk el a szelepet, és rendben is vagyunk. Ha nem találja a nyomásszabályzó szelepet, a kézikönyvben megtalálja a leírást, vagy kérjen segítséget tőlünk, és mi örömmel segítünk.

Radiant kazán nyomás ellenőrzés
Radiant kazán nincs őrláng

Radiant kazán nincs őrláng

A másik tipikusan előforduló hiba, amit már fentebb is említettünk, az az őrláng hiánya lehet. Ezt számos dolog előidézheti. Az első, amit ilyenkor megtehetünk mi magunk is, az az, hogy megnézzük, nincs-e elzárva valamelyik gázcsap. Ellenőrizzük le őket, és amennyiben zárva van, nyissuk ki, majd kapcsoljuk be újra a kazánt. Ha működik, a hiba elhárítva. Ám a dolog nem mindig ilyen egyszerű. Ugyanis az őrláng hányát okozhatja még elektróda meghibásodás, szennyeződés lerakódása, vagy esetleg a gázszelep nem nyit rendesen.

Minden ilyen esetben hívni kell egy szerelőt, aki eltudja hárítani a meghibásodást. Ha elektróda problémája van, valószínűleg azt cserélni kell. Ha szennyeződés lerakódás, azt tisztítani. Nyílt égésű kazán esetén könnyű felfedni az őrláng hiányát, de ha zárt égésű kazánunk van, a hibakódra kell hagyatkoznunk. Ezt nyugodtan mondhatjuk a szerelőnek, már a telefonban. Munkatársaink 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, és számíthat rájuk egész Pest megyében, akár azonnali kiszállással.

Radiant termosztát hibák

Előszokott fordulni, hogy ha a kazán egyik napról a másikra nem indul, vagy gyakran ki-be kapcsol, akkor annak a hibája nem a készülékben keresendő, hanem a termosztátban. Ugyanis megesik az, hogyha nem kacsol be a kazán, az azért van, mert elveszíti a termosztáttal a jelet, mert túl messze helyezkednek el egymástól. Ilyenkor fogjuk a termosztátot, vigyük a kazán közelébe, és párosítsuk össze őket újra, a kézikönyv utasításai szerint. Ha ezzel végeztünk, ellenőrizzük le, hogy működik. Amennyiben igen, a hiba elhárítva, ám célszerű a termosztátot a kazán közelében tartani.

A másik ok, ami miatt a kazán ki-be kapcsolhat, az pedig az lehet, hogy a termosztát nem a megfelelő helyre van felszereltetve. Ugyanis, ha kisebb, zárt helyiségbe szereljük fel, mint például a hálószoba, azt a kazán, a radiátor segítségével hamarabb felfűti, mint egy tágasabb, nyíltabb helyiséget, mint például a nappalit. Ezért célszerű a termosztátnak mindig olyan helyet választani, ami tágas, rendelkezik radiátorral, de nem túl párás, és közel van a kazánhoz is. Akkor ezen hibák elkerülhetők lesznek.

Radiant kazán túlmelegedés

A kazánok túlmelegedését legtöbb esetben az alacsony víznyomás okozza. Ezért is kell gyakran ellenőriznünk azt, a fent említett módon, és szinten tartani.  Ám az is előfordulhat, hogy levegő került a rendszerbe, ami akadályozza a víz áramlását, és ez okozza a meghibásodást. Ilyenkor ezt ki kell engedni belőle óvatosan, de nem ajánlatos magunknak végezni, jobb, ha hívunk egy szakembert.

A modernebb kazánokban ma már be van szerelve egy vészleállító, ami a kazán túlmelegedése esetén leállítja azt. Ez jó hír, mert így kisebb az esélye annak, hogy más is meghibásodik. Viszont, hiába állítja le, attól a baj még jelen lesz. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogyha kihűlt a kazán, ne indítsa újra, hanem inkább kérjen segítséget, akár tőlünk, és várja meg, amíg egy szerelő orvosolja a problémát. Amennyiben mégis tovább használja a kazánt, komolyabb károk is keletkezhetnek a készülékben.

Radiant kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Radiant kazánokban is egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért, és okozhat túlmelegedést is, meghibásodása esetén. Így a víznyomás optimális szinten tartása már duplán is fontos. Ugyanis a szivattyú állapota úgy romlik a legkönnyebben, ha hol túl magas, hol túl alacsony áramlással kell dolgoznia. Ebben az esetben könnyedén hibásodik meg, vagy teljesen tönkre is mehet. Illetve akkor, ha nincs víz  rendszerben, és úgy van jártva. Ez nem tesz jót neki.

A harmadik lehetséges ok, amikor könnyedén megtud hibásodni a szivattyú, az a nyári leállás, amikor nem használjuk a kazánt. A szivattyú korrodálódhat, és állásában a szennyeződések lerakódása, megtelepedése az alkatrészeken sem segít. Ha elindítjuk fűtésszezon előtt, és furcsa hangot ad ki, vagy nehezen indul el, akkor célszerű szerelőt hívni, aki elvégzi a szükséges javításokat, tisztításokat. Ám ezen hibák is megelőzhetők az évenkénti karbantartással.

Radiant kazán szivattyú hibái

Radiant kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Radiant kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Radiant fűtés tipikus hibái
Radiant fűtés tipikus hibái
Radiant fűtés tipikus hibái
Radiant fűtés tipikus hibái
Radiant fűtés tipikus hibái
Radiant fűtés tipikus hibái

Radiant kazán hibakódok

E01- Ionizáció leáll

E02- Biztonsági termosztát kiold

E03- 102 °C Hőkioldó kioldott

E04- Nincs víz a rendszerben

E05- Fűtési hőmérséklet érzékelő meghibásodás

E06- Használati melegvíz érzékelő meghibásodás

E14- Levegő presszosztát meghibásodás

E15- Visszatérő hőmérséklet érzékelő hiba

E16- Ventilátor hiba

E18- Keringési hiba

E21- A vezérlőpanel üzemzavara

E22- Paraméter programozás kérés

E35- Láng érzékelési meghibásodás

E40- Tápáram-ellátás az üzemi tartományon kívül esik

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Radiant fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463