Idropi fűtés tipikus hibái

Fontos tudnivalók az Idropi fűtés tipikus hibáiról, egy helyen. Ezen oldalon összegyűjtöttük és részletesen leírtuk a gyakran előforduló meghibásodásokat. Keressen minket bizalommal ha segítségre van szüksége bármivel kapcsolatban.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Idropi fűtés tipikus hibái Idropi fűtés tipikus hibái

Idropi fűtés tipikus hibái

Fontos tudnivalók az Idropi fűtés tipikus hibáiról, egy helyen. Érdemes elolvasnia, amennyiben ilyen fajta készülékkel rendelkezik. Mindenekelőtt, viszont hozzá kell tennünk, hogy ezen meghibásodások természetesen nem csak kifejezetten az Idropi készülékeire vonatkoznak, hanem valamennyi márka valamennyi termékét ugyanúgy érintik. Viszont, mi most az Idropi termékeire vonatkozóan írjuk ezeket.

Részletesen írni fogunk  a kazán víznyomásának ellenőrzéséről és annak szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, a kazán túlmelegedéséről és még a termosztát okozta kellemetlenségekre is kitérünk majd. Ezen kívül megfogunk említeni olyan meghibásodásokat, amiket meglehet előzni, olyat is, amihez nem feltétlenül kell szerelőt hívni és olyan is, amihez viszont mindenképpen ajánlott.

Ám, mielőtt elkezdenénk részletezni ezen meghibásodásokat, hadd hívjuk fel a figyelmét arra, hogy minden itt felsorolt és nem felsorolt hiba megelőzhető egy évenként egyszer elvégzett karbantartással. Ezen tevékenységgel elkerülhetők a fűtésszezon alatt a váratlan meghibásodások, és a készülék élettartama is növelhető. Kérje kollégáink segítségét a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon. Örömmel segítünk mindenben, egész Pest megyében.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Idropi kazán nyomás ellenőrzés

Az Idropi kazánok nyomásellenőrzése nagyon egyszerű feladat. A víznyomás szinten tartására nagyon oda kell figyelni, mivel ez sok meghibásodástól mentheti meg a készüléket. Úgy tudjuk ellenőrizni és szinten tartani, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát. Abban fogunk látni egy mutatót és egy zöld színnel jelzett sávot. Az mutatja a kazán megfelelő nyomásszintjének értékét. Ha a mutató a jelzés alatt van, a nyomás alacsony, így azt korrigálnunk kell.

Minden Idropi kazán alján található egy nyomásszabályzó szelep, amit óvatosan nyissunk ki, hogy a nyomás elérje az optimális szintet. Majd zárjuk el a szelepet, és rendben is vagyunk. Amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy mit is kell csinálni, a kézikönyvben megtaláljuk a leírást, vagy kérhet segítséget tőlünk is, és örömmel segítünk mindenben. Ha a nyomásmérő órán a mutató a zöld jelzésen túl helyezkedik el, felfelé, akkor a nyomás túl nagy a kazánban, ilyenkor hívjunk szerelőt.

Idropi kazán nyomás ellenőrzés
Idropi kazán nincs őrláng

Idropi kazán nincs őrláng

A második leggyakrabban előforduló hiba az Idropi kazánok esetében, az az őrláng hiánya. Ezt több minden okozhatja, ám mielőtt utána járnánk, az első, amit megtehetünk szerelő segítsége nélkül is, az az, hogy megbizonyosodunk róla, hogy a gázcsapok nyitva vannak-e. Amennyiben nem, úgy nyissuk ki és indítsuk újra a kazánt. Ha működik, akkor nem történt meghibásodás és használhatjuk tovább a készüléket.

Viszont, sajnos nem minden esetben ilyen egyszerű a megoldás. Amennyiben nyitva van a gázcsap, viszont továbbra sincs láng, kapcsoljuk le a készüléket és hívjunk egy megbízható szerelőt. Ugyanis lehet elektróda hiba, amit ilyenkor valószínűleg cserélni kell, vagy szennyeződés lerakódás, amit meg kell tisztítani. Illetve az is előfordulhat, hogy a gázszeleppel van a gond, amit mindenképpen szakemberre kell bízni. Kérje 20 éves tapasztalattal rendelkező kollégáink segítségét bármikor.

Idropi termosztát hibák

Gyakran előfordul, hogy a termosztát felelős a kazán nem megfelelő működéséért. Példának okáért, ha mondjuk nem melegszik fel otthonunk minden helyisége egyformán, mert a kazán idő előtt lekapcsol, akkor valószínűleg a termosztát rossz helységben van elhelyezve. Ilyen például a hálószoba. Mivel ez kisebb, zártabb helyiség, hamarabb felmelegszik, és ha a termosztát itt van, lefogja kapcsolni a kazánt, ha a kívánt hőfokot elérte. Ezért célszerű a termosztátot a nappaliba, vagy hasonlóan tágas, nyitott térben elhelyezni, ahol szintén van fűtőtest.

Továbbá, az is előfordulhat, hogy még a felfűtés előtt lekapcsol a kazán, s bárhogy állítgatjuk a termosztátot, nem kapcsol vissza. Ennek az lehet az oka, hogy a két eszköz túl messze helyezkedik el egymástól, így elvesztik egymás közt a jelet és nem tudnak kommunikálni egymással. Ilyenkor a termosztátot vigyük a kazán közelébe, párosítsuk újra őket a kézikönyvben leírtak alapján. Ha nem biztos a dologban, kérjen segítséget tőlünk. Viszont, amennyiben ezen 2 apróságra odafigyelünk a termosztát elhelyezésekor, akkor az itt említett kellemetlenségek elkerülhetők.

Idropi kazán túlmelegedés

Az Idropi kazánok is túlmelegedhetnek. Ha ez bekövetkezik, célszerű leállítania készüléket, és azonnal szerelőt hívni. Ezen meghibásodást okozhatja alacsony víznyomás, szűrők eltömődése, szivattyú meghibásodás – erről lejjebb olvashat részletesen -, illetve az is előfordulhat, hogy levegő került a rendszerbe. Mindegyik hibajelenségnél szükség van szakember segítségére, aki gyorsan és biztonságosan elhárítja a problémát.

Igaz ugyan, hogy a mai, modernebb kazánokba már beépítenek egy vészkapcsolót, ami leállítja a kazánt túlmelegedés esetén, de ettől a probléma még nincs megoldva és ugyanúgy jelen van. Akár az alacsony víznyomás miatt, akár az eltömődött szűrők vagy épp levegő miatt melegedett túl a kazán, mindenképpen állítsuk le, és amig a szerelő azt nem mondja, ne is indítsuk újra, különben a hiba csak fokozódni fog a készülékben.

Idropi kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy az Idropi kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Így, ha ez meghibásodik, az nem a legjobb. Részben ezért is kell nagyon ügyelnünk a víznyomás szinten tartására, mert ha gyakran változik és a szivattyúnak túl erős vagy túl gyenge áramlattal kell dolgoznia, akkor könnyedén hibásodhat meg, akár véglegesen is, ami cserét fog jelenteni.

Mindazonáltal, nem csak ilyenkor hibásodhat meg, hanem állásában is. Olyankor például, amikor nyári szezon alatt több hónapig áll, és nem dolgozik a kazán. Ilyenkor, az addig bejutott szennyeződések könnyebben rakódnak és tapadnak le a készülékben az alkatrészekre, köztük a szivattyúra is, ami gátolhatja a helyes működését a fűtésszezon alatt. Ezért is van szükség az évenkénti karbantartásra, hogy az itt felsorolt összes hiba kiküszöbölhető legyen.

Idropi kazán szivattyú hibái

Idropi kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Idropi kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Idropi fűtés tipikus hibái
Idropi fűtés tipikus hibái
Idropi fűtés tipikus hibái
Idropi fűtés tipikus hibái
Idropi fűtés tipikus hibái
Idropi fűtés tipikus hibái

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Idropi fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24