Purmo fűtés tipikus hibái

Ha Purmo fűtőkészülékkel rendelkezik, akkor érdemes elolvasni az itt leírtakat, ugyanis összegyűjtöttük Önnek a Purmo fűtés tipikus hibáit. Tájékozódjon oldalunkon. Bármi kérdése van, keressen minket bizalommal, örömmel segítünk mindenben.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Purmo fűtés tipikus hibái Purmo fűtés tipikus hibái

Purmo fűtés tipikus hibái

Ha Purmo fűtőkészülékkel rendelkezik, akkor érdemes elolvasni az itt leírtakat, ugyanis összegyűjtöttük Önnek a Purmo fűtés tipikus hibáit. Ezen információk hasznosak lehetnek meghibásodás esetén, illetve azért is, mert leírtuk, hogy hogyan lehet kiküszöbölni bizonyos hibákat. Mielőtt azonban részletesen is kitérnénk rájuk, szeretnék tudatni Önnel, hogy ezen meghibásodások nem csak a Purmo készülékeket érintik, hanem valamennyi márka valamennyi termékét egyaránt.

Szót fogunk ejteni a nyomás ellenőrzéséről és szinten tartásáról, a túlmelegedésről, az őrláng hiányáról, a termosztát okozta kellemetlenségek elkerüléséről és még pár meghibásodásról. Ezen hibák többségéhez mindenképpen szükséges szerelőt hívni, de előfordulhat olyan is, amihez nem kell. Ezekre részletesen kitérünk lejjebb. Ugyanakkor, minden itt felsorolt- és nem felsorolt meghibásodás megelőzhető egy évenként egyszeri karbantartással.

Melyet 20 éves tapasztalattal rendelkező kollégáink örömmel végeznek el otthonában. Ezzel megelőzhetők a váratlan meghibásodások és a készülék élettartama is növelhető. Mindazonáltal, nem kerül annyiba, mint egy nagyobb javítás vagy készülékcsere. Egész Pest megyében állunk rendelkezésére mindennemű Purmo gázkészülék javításában, karbantartásában egyaránt. Munkáink után számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívhat minket a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon a nap 24 órájában, egész évben.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Purmo kazán nyomás ellenőrzés

Fontos, hogy minden kazánban, köztük a Purmo kazánokban is állandóan megfelelő legyen a víznyomás, mivel részben ez felel a kazán megfelelő működéséért és sok meghibásodás fő oka lehet. Ahhoz, hogy mindig szinten legyen tartva, gyakran ellenőriznünk kell. Ehhez csak annyi szükséges, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát, amiben van egy mutató és egy zöld színnel jelzett sáv. Ez a terület mutatja a kazánunk optimális nyomásértékét.

Ha a mutató a zöld sáv alatt helyezkedik el, a nyomás túl alacsony. Ez esetben, a kézikönyvben leírtak alapján, keressük meg a kazán alján lévő nyomásszabályzó szelepet, majd óvatosan nyissuk ki addig, amig a víznyomás újra el nem éri az optimális értéket, majd zárjuk el a szelepet. Ha a mutató a zöld jelzésen túl helyezkedik el, akkor a nyomás túl magas a kazánban. Ebben az esetben mindenképpen szükség lesz szerelő segítségére.

Purmo kazán nyomás ellenőrzés
Purmo kazán nincs őrláng

Purmo kazán nincs őrláng

A másik leggyakrabban előforduló hibajelenség a Purmo kazánoknál, az az őrláng hiánya lehet. Az első, amit ilyenkor tehetünk, még mielőtt szerelőt hívnánk az az, hogy megnézzük, nem-e maradtak zárva a gázcsapok, mert ez esetben csak az a probléma, hogy a kazán nem kap megfelelő mennyiségű gázt. Nyissuk ki a csapokat és indítsuk újra a kazánt. Ha elindul, akkor különösebb probléma nem volt és használhatjuk is tovább a készülékünket.

Ám, ez természetesen nem mindig ilyen egyszerű. Ugyanis, ha nem ez volt a hiba oka, akkor már mindenképpen érdemes egy megbízható szerelőt hívni, mert okozhatja az őrláng hiányát az elektróda meghibásodása, amit ilyenkor általában cserélni kell, vagy szennyeződések lerakódás az alkatrészekre, amit ilyenkor óvatosan és alaposan megkell tisztítani, vagy az is előfordulhat, hogy a gázszelep nem nyit rendesen. Ez esetben a megfelelő módon javítani kell azt.

Purmo termosztát hibák

Előszokott fordulni, hogy ha a termosztát nem a megfelelő helyre van felszerelve a lakásban, az kellemetlenségeket tud okozni. Ez alatt azt értjük, hogyha a kazán nem fűti fel az összes helyiséget az otthonunkban megfelelően, hanem mindig idő előtt kikapcsol, akkor előfordulhat, hogy a termosztát rossz helyre van felszerelve. Mint például a hálószobába. Mivel ez kisebb és zártabb terület, ezáltal hamarabb felmelegszik és a termosztát érzékelői miatt lekapcsol a kazán a kívánt hőfok elérésekor.

Továbbá, az is megeshet, hogy a kazán egyik pillanatba működik, a másikban pedig már nem, hiába tekergetjük a termosztát hőfokát egyre feljebb. Ilyenkor általában a két eszköz elveszíti egymás közt a jelet, ezáltal nem kommunikálnak egymással. Ilyen esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe, és próbáljuk meg újra összepárosítani őket. Ezen kellemetlenségek elkerülése érdekében, célszerű a termosztátot olyan helyre felszereltetni, ami közel van a kazánhoz, ugyanakkor tágasabb, nyíltabb helyiségben helyezkedik el, mint például a nappaliban. Ha ezekre odafigyelünk, ezek a hibák elkerülhetők lesznek.

Purmo kazán túlmelegedés

Megeshet a Purmo kazánoknál, hogy túlmelegednek. Ez a meghibásodás mindig azonnal szerelőt kíván. Okozhatja a jelenséget az alacsony víznyomás, a szűrők eltömődése, a szivattyú meghibásodása vagy az is, ha levegő került a rendszerbe. Minden ilyen meghibásodás javítását célszerű szerelőre bízni, aki akár azonnal ki tud jönni elhárítani a problémát.

Minden újabb készülékbe beszereltek egy érzékelőt, ami túlmelegedés esetén lekapcsolja a kazánt. Ami jó hír számunkra, mert ezzel megkíméli a további károsodástól. Ám, ezzel a probléma még koránt sincs megoldva. Igaz ugyan, hogyha kihűlt a kazán, újra lehet indítani, de ez nem ajánlott. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk az az, hogy lekapcsoljuk a készüléket, hívunk egy szerelőt és csakis akkor használjuk újra a kazánt, ha arra engedélyt kaptunk.

Purmo kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Purmo kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Ezért nagyon fontos, hogy mindig legyen elegendő vízmennyiség a kazánban, és a víznyomás is mindig szinten legyen tartva. Ugyanis, ha gyakran változik, akkor a szivattyú kénytelen hol túl lassú- hol túl gyors áramlattal dolgozni, ezáltal könnyen hibásodhat meg és mehet tönkre véglegesen, ami után cserélni kell majd.

Mindazonáltal, a meghibásodást okozhatja az is, ha túl sokat áll a kazán, például a nyári hónapok alatt, amikor nincs szükségünk fűtésre. Ilyenkor a bejutó szennyeződések könnyen rakódnak és tapadnak le az alkatrészekre, köztük a szivattyúra is, ami befolyásolhatja a tökéletes működését. Ezért is nagyon fontos az évenkénti karbantartás, hogy elkerülhetők legyenek az itt felsorolt és nem felsorolt meghibásodások, illetve a készülék élettartama is növelhető ezáltal.

Purmo kazán szivattyú hibái

Purmo kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Purmo kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Purmo fűtés tipikus hibái
Purmo fűtés tipikus hibái
Purmo fűtés tipikus hibái
Purmo fűtés tipikus hibái
Purmo fűtés tipikus hibái
Purmo fűtés tipikus hibái

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Purmo fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24