Wolf fűtés tipikus hibái

Ezen az oldalon a Wolf fűtés tipikusnak mondott hibáiról ejtünk pár szót. Itt megtalálja a hibák megelőzésének módjait, az ehhez tartozó hibakódokat és azt is, hogy melyek azok a meghibásodások, amikhez nem feltétlenül kell szerelőt hívnia.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Wolf fűtés tipikus hibái Wolf fűtés tipikus hibái

Wolf fűtés tipikus hibái

Összeszedtünk Önnek pár dolgot, a Wolf fűtés tipikus hibáiról. Van pár apró probléma, amit orvosolhatunk mi magunk is. Viszont, ha komolyabban elromlik egy gázkészülék, jobb szakembert hívni, mivel a nem megfelelő használat során, tovább romolhat a kazán, bojler, fűtésrendszer állapota. Munkatársaink 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, és állnak rendelkezésére egész Pest megyében. Hívjon minket bizalommal, és akár a hívást követően, azonnal eltudunk indulni Önhöz.

A Wolf fűtés tipikus hibái, általában az összes fűtésrendszert ugyanúgy érinti, de most beszéljünk csak a Wolf fűtésrendszer tipikusnak mondott hibáiról. A leggyakrabban előforduló hibát általában nem vesszük észre azonnal. Mivel tél után leállítjuk a kazánt, mert nincs szükségünk a fűtésre, nem vesszük észre, amikor a nyomás lecsökken a készülékben, ami okozhatja a kazán be nem gyulladását. Ám ezt orvosolhatjuk mi magunk is. Erről lejjebb olvashat részletesebben.

Ha nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni, és egy hideg téli napon arra hazaérni, hogy nincs fűtés, vagy épp melegvíz, célszerű évente egyszer, a fűtésszezon előtt karbantartást végeztetni a fűtésrendszeren. Ezzel megelőzzük a váratlan meghibásodásokat, ellenőriztethetjük az alkatrészek állapotát, és ha szükséges, cseréltetni is tudjuk őket. Ez kevesebb kiadással jár, mint egy komolyabb meghibásodás, ami akár készülékcseréhez is vezethet. Hívjon minket a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon, és kérjen időpontot tőlünk karbantartáshoz, javításhoz. Örömmel segítünk.

Gázszerelés árainkat IDE kattintva elérheti.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Wolf kazán nyomás ellenőrzés

Mint azt fentebb említettük, az egyik leggyakrabban előforduló hiba a víznyomás csökkenése. Ehhez azonban nem feltétlenül kell szerelőt hívni, ugyanis ezt a hibát könnyedén orvosolhatjuk mi magunk is. Minden kazánon van egy nyomásmérő óra, ami mutatja, hogy mennyi bar víznyomás van a készülékben. Általában 1-1,5 bar közötti érték szokott lenni a megfelelő, de ezt a nyomásmérő óráról könnyedén leolvashatjuk, ugyanis a megfelelő határértéket zöld színnel jelölik.

Amennyiben a zöld színnel jelölt határérték alatt van a mutató, úgy a kazán alján lévő nyomásszabályozóval tudjuk állítani a megfelelő nyomásszint eléréséig. Ha nem biztos a szabályzó hollétében, a kézikönyvben megtalálja róla a leírást. Ugyanakkor, ha nem biztos benne, hogy betudja állítani a víznyomást, úgy nyugodtan hívjon minket, és kérjen segítséget szakembereinktől. Megfogják mutatni, hogy pontosan hol és hogyan tudja állítani a nyomást, amennyiben máskor is felmerülne ez a probléma.

Wolf kazán nyomás ellenőrzés
Wolf kazán nincs őrláng

Wolf kazán nincs őrláng

A láng hiányát több minden okozhatja. Előfordulhat, hogy nem kap megfelelő mennyiségű gázt a kazán. Ilyenkor ellenőriznünk kell a gázcsapot, hogy nyitva van-e. Amennyiben nincs, nyissuk ki és próbáljuk meg újra elindítani a kazánt. Ugyanakkor előidézheti a problémát az elektróda meghibásodása, esetleg szennyeződés érte a készüléket vagy a gázszelep nem nyit. Ezen esetekben, és ha kap megfelelő mennyiségű gázt a Wolf kazán, de mégsem indul, mindenképpen hívjunk szerelőt.

Minél tovább hagyjuk a kazánt javítás nélkül, annál nagyobb kárt okozunk a készüléknek és magunknak egyaránt. Ezért célszerű azonnal megnézetni, amint jelentkezik a hiba, illetve minden évben karbantartást végeztetni, így a szennyeződésektől is megóvjuk a kazánt, és attól, hogy a láng váratlanul kialudjon, és fűtés nélkül maradjunk.

Wolf termosztát hibák

Amikor nem kapcsol be a kazán, vagy bekapcsol, aztán rövid időn belül kikapcsol, előfordulhat, hogy nem a kazánnal van gond, hanem a termosztáttal. Az egyik hiba lehet az, hogy a termosztát túl messze van a kazántól, és ezért elveszti a jelet. Ezt az esetet mi is könnyedén orvosolhatjuk, mégpedig úgy, hogy vigyük a termosztátot a kazánhoz, és párosítsuk össze őket újra, a kézikönyvben leírtak alapján, majd ellenőrizzük, hogy működik-e. Amennyiben a párosítás nem sikerült, és a termosztát továbbra sem működik, hívjon minket, és örömmel segítünk.

A másik ok, amiért a kazán hamarabb lekapcsolhat a termosztát miatt, az az, hogy nem jó helyre szereltettük fel a termosztátot. Ugyanis, egy kisebb területű szobát hamarabb felfűt a radiátor, mint egy tágasabb részt, és mivel a kisebb helyiségben úgy érzékeli, hogy elérte a kívánt hőfokot, a termosztát lefogja állítani a kazánt, így a tágasabb terekben pár fokkal hűvösebb lesz. Ezen esetek elkerülése érdekében, célszerű a termosztátot olyan helyre felszerltetni, ami közel van a kazánhoz, ugyanakkor tágasabb, nyitottabb térben helyezkedik el, mint például a nappaliban.

Wolf kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedését legtöbb esetben az alacsony víznyomás okozza, ám előfordulhat az is, hogy levegő került a rendszerbe, ami akadályozza a víz áramlását. A modern kazánokban már megtalálható egy vészérzékelő, ami időben leállítja a kazánt, ám hosszú távon nem tesz jót neki. Minél gyakrabban fordul ez elő, annál biztosabb, hogy a kazánt javítani kell, így célszerű már az első alkalomnál szakembert hívni, aki feltárja a probléma okát, és orvosolni tudja azt.

Igaz ugyan, hogy ha kihűlt a kazán, újra ellehet indítani, de ez további károkat tud okozni a készülékben. Ha a kazán kiírja a hibakódot, mindenképpen forduljon hozzánk, ne várjon a javítással, és ami a legfontosabb, lehetőleg ne indítsa el a kazánt addig, amíg nem látta egy szerelő. Munkatársainkra egész Pest megyében számíthat. Hívjon minket bizalommal, és mi segítünk a kazán javításában.

Wolf kazán szivattyú hibái

Ahogy minden fűtésrendszerben, úgy a Wolf kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről, és részben felel a túlmelegedésért is. Ez a szivattyú kétféleképpen hibásodhat meg. Az egyik meghibásodás az, ha nem működik megfelelően, esetleg túl zajosan dolgozik. Ha ezt időben észrevesszük, általában még javítható. A másik eset az, amikor teljesen felmondta a szolgálatot, ez esetben viszont mindenképp cserélni kell.

A szivattyú javítása, cseréje komoly szakértelmet igényel, így semmiképpen sem javasoljuk, hogy egymaga álljon neki megjavítani vagy kicserélni. Mivel a keringető szivattyú leszerelését a hollanderek elzárása után a szivattyú hollanderek meglazításával, majd az új szivattyú beépítése után azok meghúzásával tudjuk kivitelezni. Ezután bekötjük a keringető szivattyú elektromos kábelét, majd áram alá helyezzük, végül ellenőrizzük, hogy a tömítések folyásmentesen zárnak-e a szivattyúnál.

Wolf kazán szibattyú hibái

Wolf kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Wolf kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Wolf fűtés tipikus hibái
Wolf fűtés tipikus hibái
Wolf fűtés tipikus hibái
Wolf fűtés tipikus hibái
Wolf fűtés tipikus hibái

Wolf kazán hibakódok

01 STB túlmelegedése

02 TB túlmelegedés

03 Előremenő / visszatérő vezeték hőmérsékleteltérése (dt)

04 Nincs lángképződés

06 TW túlmelegedése

07 TB füstgáz túlmelegedése

11 Lángszimuláció

12 Kazán-hőérzékelő hibás

13 A füstgáz-hőérzékelő hibás

14 A HMV-hőérzékelő hibás

15 Külső hőérzékelő hibás

16 Visszatérő hőérzékelő hibás

24 Ventilátor fordulatszáma (túl alacsony)

27 HMV kifolyásérzékelő hibás

30 Az égővezérlő automatika CRC-hibás

32 Hálózati feszültség

47 Az előremenő / visszatérő hőérzékelő ellenőrzése sikertelen

85 A szelep-visszajelzés hibás

96 Visszaállítás

98 Hiba a lángfelismerésben

99 Rendszerhiba az égővezérlő automatikában

107 FK nyomása

Jelmagyarázat:

FA = Égővezérlő automatika

GKV = Kombinált gázszelep

TW = Hőmérséklet-figyelő

TB = Hőmérséklet-határoló

STB = Biztonsági hőmérséklet-határoló

GLV = Gáz-levegő keverék

Δ T = Hőmérséklet-eltérés

VAC = Hálózati feszültség (váltakozó áramú

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Wolf fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24