Ariston fűtés tipikus hibái

Összeszedtünk önnek mindent, amit érdemes tudni az Ariston fűtés tipikus hibáiról. Amennyiben további megválaszolatlan kérdései lennének hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek. Több, mint 20 éves tapasztalattal állunk az Ön rendelkezésére.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Ariston fűtés tipikus hibái Ariston fűtés tipikus hibái

Ariston fűtés tipikus hibái

Összeszedtünk önnek mindent, amit érdemes tudni az Ariston fűtés tipikus hibáiról. Azonban mielőtt részletesen átvennénk, szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a kazán, bojler és a fűtésrendszer egyéb elemei meghibásodásának javítását mindenképpen szakemberre kell bízni, hiszen nem csak veszélyes, de nagyobb kárt okozhat, mint amilyen jelenleg fent áll. Szakembereink Pest megye egész területén, több, mint 20 éves tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére. Hívjon minket és igény esetén akár azonnali indulással vállaljuk fűtésrendszere javítását.

Mint minden gyártónak az Ariston által készített kazánok, bojlerek esetében is beszélhetünk tipikus hibákról, de ezek sokkal inkább úgy általában a kazánok tipikus hibái. Például a leggyakoribb hiba a hagyományos kazánok esetében a hosszabb leálláskor keletkezik, hiszen a tél végével nincs rájuk szükségünk és így leállítjuk, kikapcsoljuk. Emiatt nem veszük észre, hogy ha a víznyomása lecsökken, kialszik a láng vagy egyéb meghibásodások állnak elő. Bár ilyenkor nem tudjuk elindítani a fűtést, lényeges hibáról nem beszélhetünk, hiszen otthon mi magunk is megoldhatjuk ezen meghibásodások egy részét. Erről részletesebben írunk lejjebb.

Nagyon kellemetlen tudd lenni, amikor hazaérünk a hideg lakásba, házba és nem tudjuk elindítani a fűtést és / vagy melegvíz sincs. Az ilyen helyzeteket könnyen elkerülhetjük. Nincs más dolgunk, mint a téli szezon előtt karbantartást végezni gázkészülékeinket, melynek ezen felül számos előnye is van. Ha időben észreveszi szakemberünk valamelyik alkatrész várható meghibásodását, akkor olcsóbban tudjuk megjavítani, mintha megvárjuk a tényleges meghibásodást, hiszen számos esetben a hibás alkatrész további alkatrészeket tehet tönkre. Ráadásul a téli szezon előtt sokkal könnyebb szakembert találni egy karbantartásra, mint a téli szezon közepén egy szerelőt a meghibásodásra. Ne várja meg a meghibásodást, hívjon minket és mi szívesen segítünk!

Gázszerelés árainkat IDE kattintva elérheti.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-gazkeszulek.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Ariston fűtés nyomás ellenőrzés

Mint azt korábban írtuk az Ariston fűtés tipikus hibája leggyakrabban a víznyomás csökkenése szokott lenni. Honnan tudhatja, hogy önnél ez a helyzett? A legtöbb kazánon található egy nyomás ellenőrzésre szolgáló óra. Segítséget is kapunk az adatok értelmezéséhez, hiszen az optimális nyomás szintjét zölddel jelzi ez az óra. Általában 1,2 és 2 bár nyomás között optimális a víznyomás, de ez eltérő lehet kazánonként. Érdemes az órán ellenőrzni vagy a kézikönyvben utáni olvasni. Ha az érték túl alacsony, akkor ezt orvosolhatjuk mi magunk is otthon.

Minden kazánon található egy víznyomás szabályzó szelep. E szelep megnyitásával növelhetjük a víznyomását a rendszerben az optimális értékig. Figyeljünk oda, hogy ne helyezzük a rendszert túlnyomás alá, pontosan állítsuk be a szükséges nyomást. Figyeljünk rá, hogy ha elértük az optimális értéket mindenképpen zárjuk el a szelepet, mert ellenkező esetben szép lassan túlnyomás alá kerül a rendszer, mely komoly következménnyekkel jár.

Ariston fűtés nyomás ellenőrzés
Ariston kazánban nincs láng

Ariston kazánban nincs őrláng

Szintén tipikus hibája az Ariston kazánoknak, hogy időként kialszik az őrláng. Ha nyílt égésű kazánnal rendelkezünk, akkor relatíve egyszerű dolgunk van, mert ha nem látjuk, hogy ég az őrláng, akkor bizony az kialudt. Zárt égésű kazánok esetén a hibakód adhat nekünk támpontot arra, hogy mi lehet a gond. Ha a fentiek segítségével meggyőződött arról, hogy kialudt az őrláng akkor a következőt kell tudnia. Az őrláng számos okból aludhat ki. Ha szerencséje van, akkor nincs különösebb oka, hogy kialudt és Ön ezt otthon is megtudja oldalni.

Minden gázkészüléken található egy gomb, amit ha megnyomunk, akkor kattanó hangot hallunk. Ez a gomb szolgál arra, hogy az őrlángot életre tudjuk kelteni. Úgy működik, hogy a megnyomását követően egy szikrát hoz létre, mely a gáz segítségével begyullad. Ha a problémát a huzat okozta vagy egy átmeneti gáznyomás visszaesés akkor ismét életre fog kelni. A második leggyakoribb ok a gázcsövét szenyeződés zárja el részben vagy egészben és emiatt nem jut elegendő gázhoz a begyulladáshoz. Ebben az esetben meg kell tisztítani.

Ehhez viszont már le kell szerelni a készülék burkolatát így nem túl felhasználóbarát a javítás. Ezen a ponton már mindenképpen érdemes lenne szakembert hívni, hiszen ehhez már kellene némi gyakorlat. Arról nem beszélve, hogy ha a szenyeződés sem felelős a meghibásodásért, akkor már ennél komolyabb beavatkozásra lesz szükség.

Ariston termosztát hibák

Beállítja a kívánt hőmérsékletet és mégsem indul el a kazán? Idő előtt leáll a kazán? Olyan, mintha független életet élne a kazán a termosztáttól? Ezek bizony a leggyakoribb problémák, de a legtöbb esetben nem a termosztát meghibásodása miatt fordulnak elő, hanem mi magunk idézzük elő. Ha mégis a termosztát hibásodik meg, akkor a javítás igazából a cserét jelenti.

Kezdjük a legegyszerűbb esettel. A problémát az okozhatja, hogy a természtát elveszti a kapcsolatot a kazánnal. Ilyenkor a termosztáttal sétáljunk oda a vevőegységhez, mely a kazánon található és végezzük el a párosítást. Ellenőrizzük, hogy tényleg sikerült -e. Ezt úgy tehetjük, hogy beállítunk egy magasabb hömérségletet, mint amit a termosztát mutat és megnézzük, hogy bekapcsol -e a kazán. Hasonlóan megismételjük ezt alacsonyabb hömérséglettel és olyankor azt nézzük, hogy leáll -e.

A működést befolyásolhatja az, hogy olyan helyiségbe helyezzük el, mely hamarabb felmelegszik, mint a többi. Túl messzire visszük a vevőegységtől és emiatt elveszti a kapcsolatot. Ha nem tudjuk a párosítást elvégezni és továbbra sem reagál a kazán a termosztátra, akkor hívjon minket és mi szívesen segítünk.

Ariston kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedését általában az alacsony víznyomás okozza, de a rendszerben rekedt levegő is állhat a háttérben, mely a víz áramlását akadályozza. A modern kazánok általában rendelkeznek vészérzékelővel, mely még időben leállítja a kazánt. Ez jó hír, mert megakadályozza a további meghibásodásokat. Ezt otthon szakismeretek és gyakorlat nélkül nem fogja tudni megjavítani.

Idővel rá fog jönni, hogy ha a kazán kihűlt, akkor ismét működésre tudja bírni. Ez azonban nem olyan jó ötlet, mint tűnik elsőre, hiszen komolyabb meghibásodást is előidézhet. Ezért ha lehetséges ne kapcsolja vissza a hiba kijavításáig. Hívjon minket és igény esetén akár azonnali indulással vállaljuk a hiba elhárítását.

Honnan tudhatja, hogy kazánja biztosan azért áll le, mert túlmelegedett? A legkönnyebben a hibakód leolvasása válaszolhatja meg ezt a kérdést. A másik lehetőség az, hogy ha rendszeres időközönként kikapcsol a kazánja, akkor a túlmelegedés lehet a meghibásodás oka.

Ariston kazán szivattyú hibái

A fűtésrendszer része a szivattyú, mely a kazán által felmelegítet vízet keringeti a rendszerben. A szivattyú két féle meghibásodását tapasztalhatjuk. Az első, hogy maga a szivattyú működik úgyan, de túl hangos, esetleg nem elég hatékonyan végzi a munkáját. Ennek a meghibásodásnak a leggyakoribb oka a vízben és a rendszerben található lerakodások. A rendszer átmosásával ez a probléma általában orvosolható, de előfordulhat az is, hogy már cserélni szükséges. A második lehetőség nyilvánvalóan az, amikor a szivattyú már működőképtelen, értelemszerűen ilyenkor is cserélni kell.

A keringető szivattyú leszerelését a hollanderek elzárása után a szivattyú hollanderek meglazításával, majd az új szivattyú beépítése után azok meghúzásával tudjuk kivitelezni. Ezután bekötjük a keringető szivattyú elektromos kábelét, majd áram alá helyezzük, végül ellenőrizzük, hogy a tömítések folyásmentesen zárnak-e a szivattyúnál. Természetesen az a legcélszerűbb, ha ezt a folyamatot szakemberre bízzuk. Megfelelő tudás és tapasztalat nélkül nem tudjuk ajánlani, hogy ezt otthon megcsinálja. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek,

Ariston kazán szivattyú javítás és csere

Ariston fűtés hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Ariston fűtés hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

  • Üzembiztosabbá válik a kazán
  • Gazdaságosabb az üzemeltetés
  • Hamarabb melegszik fel a rendszer
  • Csökkenthetjük a korrózió kockázatát
  • Csendesebbé válhat a kazán működése
  • Nő a kazán élettartama

Ariston kazán hibakódok

Fűtési körforgás

1 01 Túlfűtés

1 02 Nyomásérzékelő hiba

1 03-107 Nem megfelelő keringetés

1 08 Nem megfelelő mennyiségű víz (feltöltés szükséges)

1 09 Rendszernyomás > 3 bar

1 10 Fűtésoldali előremenő NTC, nyitott kör/ zárlatos

1 12 Fűtésoldali visszatérő NTC, nyitott kör/ zárlatos

1 14 Külső érzékelő nyitott kör/ zárlatos

1 16 Nyitott padló érzékelő

1 18 A primer kör érzékelőjének problémája

1 P1-P2-P3 Semnalare circulaţie insufi cientă

1 P4 Nem megfelelő mennyiségű víz (feltöltés szükséges)

HMV kör


2 02 Nyitott vagy rövidre zárt tartály alsó szonda kör

CLAS PREMIUMM EVO SYSTEM

2 05 HMV-érzékelő hibás – Napelemes készlet (opció)

2 09 Tároló túlfűtve


Belső panelhibák

3 01 EEPROM hiba

3 02 Kommunikációs hiba

3 03 Fő vezérlőpanel hiba

3 04 Túl sok újraindítás

3 05 Fő vezérlőpanel hiba

3 06 Fő vezérlőpanel hiba

3 07 Fő vezérlőpanel hiba

3 P9 Karbantartás szükséges – Hívja a szervizest


Külső panelhibák

4 11 1. szobai érzékelő nem elérhető

4 12 2. szobai érzékelő nem elérhető

4 13 3. szobai érzékelő nem elérhető


Gyulladás és észlelés

5 01 Nincs lángérzékelés

5 02 Lángészlelés zárt gázszeleppel

5 04 Lángleszakadás

5 P1 Az első indítás nem sikerült

5 P2 A második indítás nem sikerült

5 P3 Lángleszakadás

501-s hibakód esetén hívja Ariston szervizünket, szervizhálózatunkat!

Ariston fűtés tipikus hibái
Ariston fűtés tipikus hibái
Ariston fűtés tipikus hibái
Ariston fűtés tipikus hibái
Ariston fűtés tipikus hibái
Ariston fűtés tipikus hibái

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Ariston fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463