Baxi fűtés tipikus hibái

Szerettük volna egy helyre összegyűjteni a Baxi fűtés tipikusnak vélt hibáit, hogy könnyedén tájékozódhasson. Mindemellett szót fogunk ejteni arról is, hogy ezen hibák hogyan előzhetők meg a legkönnyebben, és a hibakódokat is feltűntettük.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Baxi fűtés tipikus hibái Baxi fűtés tipikus hibái

Baxi fűtés tipikus hibái

Összegyűjtöttünk Önnek néhányat, a Baxi kazánok tipikus fűtés hibáiból. Ezek a hibák többnyire az összes márka kazánját érinti, de most beszéljünk kifejezetten csak a Baxi kazánok tipikusnak mondott hibáiról. Vannak hibák, amiket mi is megtudunk oldani saját kezűleg, de a legtöbb hiba esetében érdemes gázszerelőt hívni. Munkatársaink 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, és egész Pest megyében számíthat segítségükre.

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba, az az alacsony víznyomás, amit magunk is orvosolhatunk, erről lejjebb részletesen is írunk. Gyakori hibának számít még a kazánban lévő láng hiánya, amit sok minden befolyásolhat, szintén részletezzük lejjebb. Ugyanakkor előfordulnak komolyabb hibák is, amik nagyban befolyásolhatják a készülék helyes működését. Ezeket mielőbb meg kell oldanunk, hiszen ha nem így teszünk, minden hiba egy újabbhoz vezethet.

Amennyiben szeretnénk elkerülni a kazán meghibásodását, célszerű minden évben elvégeztetni a készülék karbantartását. Legyen szó kazánról, bojlerről, minden fűtésrendszernek jót tehetünk vele. A karbantartás során szerelőink átnézik az egész készüléket, és kiszúrják az esetleges alkatrész meghibásodásokat, és igény esetén javítják, cserélik a szükséges dolgokat. Ezzel nem csak pénzt spórolhat, de biztosíthatja is, hogy fűtésrendszere nem hagyja cserben a tél kellős közepén sem.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-gazkeszulek.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Baxi kazán nyomás ellenőrzése

Mint azt fentebb említettük, az egyik leggyakrabban előforduló hiba a Baxi kazán esetében, a víznyomás csökkenése. Leggyakrabban a hosszú állás bekövetkeztével fordul elő. Ám ezt orvosolhatjuk mi magunk is. Minden kazán alján van egy nyomásszabályozó csap, amit ha kinyitunk, a nyomást a megfelelő szintre tudjuk állítani. A megfelelő nyomás értékét onnan tudhatjuk, hogy minden kazánon van egy nyomásmérő óra, amin az optimális érték mindig zölddel van jelezve.

A Baxi kazánoknál ez az érték általában 1-1,5 bar között van, de érdemes ellenőrizni a kézikönyvben, illetve a mérőórán. Továbbá, amennyiben nem találjuk a nyomásszabályzó csapot, a kézikönyvben annak helyét is megtalálhatjuk. Amennyiben mégsem biztos a dolgában, hívjon minket bizalommal, és munkatársaink egyike örömmel segít Önnek, és mutatja meg, hogy hol tudja Ön is állítani, ha legközelebb is felmerülne ez a probléma. Amennyiben gyakran előfordul a víznyomás csökkenése, úgy ajánlott mindenképpen hívni minket, hogy feltudjuk mérni a probléma okát, és orvosolhassuk azt.

Baxi kazán nyomás ellenőrzése
Baxi kazán nincs őrláng

Baxi kazán nincs őrláng

Szintén gyakori hiba a Baxi kazánoknál, hogy nincs láng. A láng hiányát több dolog okozhatja. Előfordulhat, hogy a szelep zárt, vagy túl alacsony a gáznyomás. Amennyiben nyílt égésű kazánunk van, könnyedén észrevesszük a hibát, ám ha zárt égésű kazánunk van, a hibakódra kell hagyatkoznunk. Mindazonáltal lehet elektróda csatlakozási hiba is. Ezt könnyedén ellenőrizheti, a kézikönyv utasításai alapján. Amennyiben mindent rendben talál, indítsa újra a készüléket.

Ha nem indul el, mindenképpen hívjon minket, és kérjen segítséget munkatársaink egyikétől. A hibát okozhatja még az, hogy a vezérlőpanel működése megszakadt. Ennek ellenőrzését viszont már jobb szakemberre bízni. Amennyiben ezt a hibát tapasztalja, vagy újraindítás után sincs láng, hívjon minket, és kollégáink egyike örömmel segít Önnek. Amennyiben igény van rá, akár azonnali el tud indulni Önöz. Semmiképpen se halogassa gázkazánja javítását.

Baxi termosztát hibák

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a fűtés hiányát nem a kazán meghibásodása okozza, hanem a termosztát idézi elő. Mégpedig azzal, hogy rossz helyre van felszerelve. Mi számít rossz helynek? Egyik részről az a helyiség, ami a legkisebb. Ha lakásunk legkisebb helyiségébe szereltetjük fel a termosztátot, akkor előfordulhat, hogy azt a radiátor hamarabb felfűti, ezáltal a termosztát úgy érzékeli, hogy a beállított hőmérséklet megfelelő, így leállítja a kazánt. Ám a nagyobb légterű, tágasabb helyiségekben nem lesz megfelelő a hőmérséklet. 

A másik nem megfelelő hely az lehet, amelyik a lehető legmesszebb helyezkedik el a kazántól, így előfordulhat, hogy elveszti annak jelét. Ilyen esetben megoldás lehet számunkra az, ha a termosztátot odavisszük a kazán közelébe, majd megpróbáljuk újra párosítani a kazánt a termosztáttal. Amennyiben sikerül, teszteljük le a működését. Viszont, ha nem  sikerült a párosítás, vagy a termosztát rossz helyen van, hívjunk szerelőt, aki orvosolni tudja a problémát. Célszerű a termosztátot a kazánhoz közel, ugyanakkor tágasabb helyre szereltetni, mint például a nappaliba, ezzel kiküszöbölve az itt említett hibákat.

Baxi kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedésének több oka is lehet. Az egyik ok, amiért a kazán túlmelegedhet, az az alacsony víznyomás, amit a szűrők eltömődése vagy a fűtőkörbe jutott levegő okoz. Ez utóbbi megakadályozza a víz áramlását. Amennyiben a szűrők tömődtek el, elég, ha megvannak tisztítva, át vannak mosva, ám állapottól függően, az is előfordulhat, hogy cserélni kell őket. Ezt egy szerelő tudja megállapítani. Ha a levegő okozza a hibát, azt el kell eltávolítani a rendszerből.

A modern kazánokban már be van építve egy vészérzékelő, ami leállítja a kazánt  túlmelegedés esetén, de hosszú távon nem tesz jót neki, és mindenképpen megkell nézetni. Mindazonáltal, ha a fenti hibák egyike jelentkezik, akkor is mindenképpen hívjunk segítséget. Igaz, hogy eltudjuk indítani a kazánt, ha lehűlt, ám ezzel csak rontunk a helyzeten, és növeljük a kockázatát annak, hogy több minden tönkremegy benne. Amennyiben a kazán túlmelegedett, javasolt nem újraindítani, amig a hiba javítva nem lett.

Baxi kazán szivattyú hibái

Ahogy minden kazánban, úgy a Baxi kazánban is szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről, és részben felelős a kazán túlmelegedéséért is. Ha a szivattyú elromlik, annak több oka is lehet. Többek között például az, ha nincs víz a rendszerben. Mivel a szivattyúnak folyamatosan szüksége van vízre, amit keringet, így nélküle nem fog működni. Mindazonáltal, a víznyomást is folyamatosan ellenőriznünk kell, mivel túl lassú vagy túl erős áramlás esetén, a szivattyú teljesítménye romolhat, vagy teljesen leállhat.

Ugyanakkor célszerű a kazánt havonta legalább egyszer elindítani egy rövid időre, mivel állásában is sokat romolhat. A letelepedett szennyeződések végett, illetve néhány eleme oxidálódhat is. Amennyiben mégis hagyjuk állni a nyári szezon alatt, mielőtt elindítanánk a fűtési szezon beálltával, érdemes kitisztíttatni, karbantartani, hogy megelőzhető legyen a szivattyúk és további alkatrészek meghibásodása. Munkatársaink örömmel segítenek Önnek ebben is, számíthat ránk egész Pest megyében.

Baxi kazán szivattyú hibái

Baxi kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Baxi kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Baxi fűtés tipikus hibái
Baxi fűtés tipikus hibái
Baxi fűtés tipikus hibái
Baxi fűtés tipikus hibái
Baxi fűtés tipikus hibái
Baxi fűtés tipikus hibái

Baxi kazán hibakódok

E09- A gázellátás szelepének hibája

E10- A külső hőérzékelő meghibásodott

E15- A gázszelep hibája

E20- Az előremenő vízhőmérsékletet mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E28- A füstgáz hőmérsékletét mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E40- A visszatérő vízhőmérsékletet mérő NTC érzékelő meghibásodott

E50- Használati melegvíz hőmérsékletét mérő NTC hőérzékelő meghibásodott (csak kombinált fűtés/HMV típus esetén)

E53- A füstgáz áramlása nem akadálymentes

E55- Az elektromos vezérlés nincs megfelelően beállítva

E83/E84/E86/E87- Kommunikációs probléma a kazán és a vezérlőegység között. Valószínű rövidzárlat a vezetékhálózatban.

E92- Füst rendellenesség a kalibrálási fázis alatt (valószínű füst újrakeringés)

E109- Levegő jelenléte a kazán körben (ideiglenes hiba)

E110- Biztonsági termosztát beavatkozása túlmelegedés miatt (valószínű szivattyú leállás vagy levegő a fűtőkörben).

E117- Túl nagy nyomás a fűtőkörben

E118- Túl alacsony nyomás a fűtőkörben

E125- Biztonsági beavatkozás keringés hiánya miatt. (hőérzékelő mért adatai alapján)

E128- Lángvesztés

E130- Beavatkozás túl magas füstgáz hőmérséklet miatt

E133- Sikertelen begyújtás (5 kísérlet)

E134- Gázszelep leblokkolt

E135- A vezérlő áramkör belső hibája

E160- Ventilátor meghibásodás

E317- A tápfeszültség frekvenciája nem megfelelő

E321- Használati melegvíz hőmérsékletét mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E384- Parazita láng (belső rendellenesség)

E385- Túl alacsony tápfeszültség

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Baxi fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463