Saunier Duval fűtés tipikus hibái

Itt olvashat a Saunier Duval fűtés tipikus hibáiról és megelőzésükről. Mindemellett megemlítjük a karbantartás fontosságát, és a hibakódokat is. Fontos, hogy a legtöbb esetben kérjen segítséget, akár tőlünk. Örömmel segítünk az év minden napján.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Saunier Duval fűtés tipikus hibái Saunier Duval fűtés tipikus hibái

Saunier Duval fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a Saunier Duval fűtés tipikus hibáit. Szeretnénk megoldásokat nyújtani abban, hogy mielőbb felismerhetők legyenek a hibák, mielőbb ellehessen őket hárítani, vagy alkalomadtán meglehessen előzni őket, ezzel is kímélve a fűtésrendszert és a pénztárcát. Ám mielőtt részletesen is kitérnénk ezen hibákra, szeretnénk ha tudná, hogy ezek nem csak a Saunier Duval fűtést érintik, hanem ugyanúgy előfordulhatnak más kazánoknál is.

Szót fogunk ejteni a nyomás ellenőrzéséről, szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, a termosztát hibáiról és azok kiküszöböléséről. Továbbá a kazán túlmelegedéséről, a szivattyú lehetséges hibáról és a hőcserélő tisztításáról, savazásáról is szót ejtünk majd. Illetve a hibakódokat is megtalálja oldalunkon, hogy könnyedén, egy helyen informálódhasson. Ki fogunk térni arra, hogy mely apróbb hibákat oldhatjuk meg mi magunk is, és mi az, amihez feltétlenül szerelő szükséges.

Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ezen- és a további váratlan meghibásodások elkerülhetők egy évenként egyszer elvégzett karbantartással. Erre kiválóan alkalmasak 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink, akik a karbantartás során mindent átnéznek, megtisztítanak. Ha esetleg valamelyik alkatrész javításra szorul azt jelzik, és igény esetén javítják, cserélik, majd átmossák az egész rendszert és ellenőrzik. Ezen munkálatokkal megelőzhető a váratlan meghibásodás. Egész Pest megyében számíthat ránk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Saunier Duval kazán nyomás ellenőrzés

A nyomás ellenőrzése, szinten tartása nagyon fontos minden kazánnál, mivel sok mindenért felelős, és jó pár meghibásodást előidézhet. Ezért célszerű gyakran ellenőrizni. Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, hogy megkeressük a nyomásmérő órát a kazánon, amin látni fogunk egy mutatót és egy zöld színnel jelzett sávot. Ez a sáv kazánonként eltérő lehet, de általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol. Ez a zöld terület jelzi az adott kazán megfelelő nyomásszintjét.

Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt van, úgy a kazánban alacsony a nyomás, és mindenképpen korrigálnunk kell. Ilyen esetben keressük meg a nyomásszabályzó szelepet a kazán alján, és óvatosan nyissuk ki, de csak addig, amig a nyomás el nem éri az optimális szintet. Ha ez megvan, azonnal zárjuk el a szelepet. Amennyiben nem biztos a szelep helyében, a kezelési útmutatóban megtalálja a pontos leírást, de ha még így sem biztos a dolgában, nyugodtan kérjen segítséget, és mi örömmel segítünk.

Saunier Duval kazán nyomás ellenőrzés
Saunier Duval kazán nincs őrláng

Saunier Duval kazán nincs őrláng

A nyomásszint változásán kívül, a másik leggyakrabban előforduló hiba, az az őrláng hiánya, amit számos dolog előidézhet. Az első, amit tehetünk ha észleljük, hogy nincs őrláng, akár a hibakód alapján, az az, hogy megnézzük, kap-e a készülék megfelelő gázmennyiséget. Keressük meg a gázcsapot, és amennyiben zárva van, nyissuk ki, majd indítsuk újra a kazánt. Ha sikerrel jártunk, akkor csak ennyi volt a probléma, és meg is oldottuk.

Ám a többi ok megoldása már nem ilyen egyszerű, és ezek mindenképpen szerelőt igényelnek. Ugyanis a láng hiányát okozhatja elektróda meghibásodás, amit ilyenkor ellenőrizni kell, majd cserélni, ha úgy ítéli meg a szakember. Továbbá az is előfordulhat, hogy sok szennyeződés rakódott le, és tisztítást igényelnek az alkatrészek, vagy esetleg a gázszelep nem nyit valamilyen okból kifolyólag, amit szintén jobb, ha egy megbízható szerelő néz át, majd javít.

Saunier Duval termosztát hibák

Előszokott fordulni, hogy a kazán nem fűti fel az összes helyiséget a lakótérben ugyanúgy, vagy nem kapcsol be és nem tudjuk miért? Nos, nem minden esetben okolható érte a kazán, mert bizony megeshet, hogy a termosztát felel ezen hibákért. Mégpedig azzal, hogy rossz helyre van felszerelve. Ugyanis, ha kicsi és viszonylag zárt helyiségben van, példának okáért egy hálószobában, az általában hamarabb felmelegszik, ami által a termosztát lefogja kapcsolni a kazánt, mivel azt a hőmérsékletet érzékeli, ami ott van. Emiatt nem fog a többi nagyobb, tágasabb helység ugyanúgy felmelegedni.

A másik ok, ha a kazán nem kapcsol be. Ezt okozhatja az, hogy a termosztát túl messze van a kazántól, és elvesztik egymásközt a jelet. Ilyen esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe és az útmutató leírása alapján, párosítsuk össze őket újra. Amennyiben ez sikeres volt, és ellenőrzés után is működik, a probléma megoldva. Ám mindenképpen célszerű a termosztátot olyan helyre felszereltetni, ami közelebb van a kazánhoz, ugyanakkor tágasabb, nyitottabb terület a lakótérben, rendelkezik radiátorral és nem túl párás, mint például a nappali. Ha ezekre az apróságokra odafigyelünk, az itt említett hibák kiküszöbölhetők lesznek.

Saunier Duval kazán túlmelegedés

A túlmelegedés elég súlyosnak számít a kazánoknál, mivel, ha nem vesszük észre időben, vagy annak ellenére használjuk a készüléket, komolyabb károk is keletkezhetnek további alkatrészeken és az egész kazánban egyaránt. Több dolog is előidézheti a túlmelegedést, mint például az alacsony víznyomás, amit részben ez miatt is kell ellenőrizni gyakran és korrigálni ha szükséges, a fentebb említett módon. Továbbá a túlmelegedésért felelős lehet a szűrők eltömődése, amit ilyenkor alaposan tisztítani kell, és állapottól függően, akár cserélni is, illetve az is előidézheti, ha levegő került a rendszerbe.

Mindazonáltal, jó, ha tudjuk, hogy minden modernebb, újabb kazánba beszereltek már egy vészleállító kapcsolót, ami lekapcsolja a kazánt, túlmelegedés esetén. Ez jó hír számunkra, mivel megakadályozza, hogy további károk keletkezzen a készülékben, alkatrészeken. Viszont, mindenképpen ajánlott túlmelegedés esetén lekapcsolni a kazánt, majd egy megbízható szerelőt hívni, és nem használni a készüléket mindaddig, amíg arra engedélyt nem kapunk.

Saunier Duval kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Saunier Duval kazánokban is, egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Így tehát, nagyon fontos, hogy a víznyomás mindig megfelelő legyen a kazánban, különben a szivattyú könnyen meghibásodik, vagy akár végleg tönkre is mehet, és ilyenkor cserélni kell. Mindazonáltal az sem tesz jót neki, ha nincs víz a rendszerben, amit keringetni tudna, mégis járatva van, így nagyon figyeljünk oda a hibakódra és jelekre, amiket észlelünk.

Továbbá a szivattyú nem csak ilyenkor hibásodhat meg, hanem állásában is. Amikor leállítjuk a nyári szezon alatt, a korrodálódás és a sok lerakódó szennyeződés, amik megtapadnak az alkatrészeken, köztük a szivattyún is, befolyásolhatják a működést, amikor a fűtésszezon beálltával elindítanánk a kazánt. Amennyiben nehézkesen indul, vagy zajosabban működik, mint szokott, mindenképpen szükséges szerelőt hívni, aki orvosolni tudja a problémát. Ám ha biztosra szeretnénk menni, ne hagyjuk ki az évenkénti karbantartást a fűtésszezon előtt.

Saunier Duval kazán szivattyú hibái

Saunier Duval kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Saunier Duval kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Saunier Duval fűtés tipikus hibái
Saunier Duval fűtés tipikus hibái
Saunier Duval fűtés tipikus hibái
Saunier Duval fűtés tipikus hibái
Saunier Duval fűtés tipikus hibái
Saunier Duval fűtés tipikus hibái

Saunier Duval kazán hibakódok

F1/F4- Gyújtás hiba (kikapcsolás)

F2- Helytelen ventilátor sebesség

F5- Túlmelegedési hiba

F6- Fűtési NTC hiba

F7- HMV NTC hiba

F9- Víznyomás érzékelő hiba

F10- Fűtési visszatérő ág NTC hiba

F11- Vezérlőkártya nem csatlakozik

F12- Felhasználói kezelőfelület nem csatlakozik

F13- Vezérlőkártya hibás

F14- Fűtési vízhőmérséklet 95 °C felett van

F16- Lángérzékelés hibája (láng van, több mint 5 másodpercig a gázszelep zárása után)

F17-Tápfeszültség 170 V alatt van

F18- Felhasználói kezelőfelület hiba

F19- Fűtés NTC nincs jól csatlakoztatva

F20- Szoftver hiba

F21- Alacsony víznyomás

F22- Fúl magas víznyomás

F23- Túl gyors hőmérséklet emelkedés

F24- Fűtési visszatérő hőmérséklete 90 °C felett van

F25- Hőkorlátozás feletti hőmérséklet emelkedés

F26- Hőmérséklet különbség > 25 °C

F27- Vízáramlás érzékelő hiba

F28- Letapadás elleni védelem meghiúsult

F30- Víznyomás érzékelő hiba

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Saunier Duval fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24