Héra fűtés tipikus hibái

A következő oldalon, olvashat a Héra fűtés tipikusnak mondott hibáiról, azok megelőzéséről és arról is, hogyha bekövetkezett a meghibásodás, mi a teendő. Továbbá megtalálja elérhetőségünket is, mivel örömmel segítünk mindenben, egész Pest megyében.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Héra fűtés tipikus hibái Héra fűtés tipikus hibái

Héra fűtés tipikus hibái

Szerettük volna összegyűjteni Önnek a Héra fűtés tipikus hibáit, mivel, ha az ember ilyen fajta készülékkel rendelkezik, vagy ilyet szeretne venni, nem árthat tudni egy-két dolgot a készülék működéséről, és annak esetleges hibáiról. Ugyanakkor megkell jegyezzük, hogy ezen hibák nem csak a Héra készülékeket érintik, hanem általánosságban előfordulhatnak mindenfajta kazánnál egyaránt.

Beszélni fogunk a kazánban lévő víznyomás ellenőrzéséről, a túlmelegedésről, termosztát esetleges hibáiról és azok kiküszöböléséről és még jó pár meghibásodásról. Viszont, mielőtt ezekre részletesebben is kitérnénk, meg kell, hogy említsük, hogy ezen hibák többsége megelőzhető egy évenként egyszeri karbantartással. Ahol szerelőink alaposan átnézik és kitisztítják a készüléket, és az alkatrészek állapotát is ellenőrzik. Igény esetén javítanak, cserélnek is.

Ezzel a pár órányi munkával megelőzhetők a váratlan meghibásodások, és a készülék élettartama is növelhető. Mindenképpen jót teszünk vele. Állunk rendelkezésére egész Pest megyében, akár javításról, akár karbantartásról is legyen szó. 20 éves tapasztalattal bíró szakembereink örömmel segítenek mindenben. Munkatársaink fogadják hívását a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon, a nap 24 órájában, az év bármely napján. Minden munkánk után számlát adunk és garanciát vállalunk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

 Héra kazán nyomás ellenőrzés

A Héra kazán nyomás ellenőrzése rendkívül egyszerű feladat, amit mi magunk is megtudunk csinálni. Mivel a kazánban lévő víznyomás több meghibásodásért is felelős lehet, érdemes gyakran ellenőrizni, és mindig szinten tartani azt. Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát, amiben van egy mutató és egy zöld színnel jelzett sáv. Az a zöld sáv az optimális nyomásértéke a kazánunknak.

Amennyiben a mutató a zöld sáv alatt helyezkedik el, a víznyomás alacsony, így ezt korrigálnunk kell. Van a kazán alján egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyekor óvatosan nyissunk ki, de csak addig, amig a mutató el nem éri az optimális értéket. Semmiképpen se haladja meg a zöld sávot felfelé sem. Amint ez megvan, zárjuk el a szelepet, és rendben is vagyunk. Ha nem biztos a dolgában, az útmutatóban megtalálja a leírást, de tőlünk is kérhet segítséget, örömmel segítünk mindenben.

 Héra kazán nyomás ellenőrzés
Héra kazán nincs őrláng

Héra kazán nincs őrláng

Gyakran előszokott fordulni, hogy sem a Héra, sem más kazánokban nincs őrláng. Ennek egyik oka az lehet, hogy a gázcsapok zárva maradtak. Ezt könnyedén ellenőrizhetjük, és amennyiben valóban így történt, csak nyissuk ki a csapokat és indítsuk újra a kazánt. Ha működik, akkor nincs is más teendőnk. Viszont, amennyiben nem ez a hiba forrása, úgy mindenképpen célszerű és ajánlott szakembert hívni.

Ugyanis a hibát okozhatja az elektróda meghibásodása, szennyeződés lerakódása vagy esetleg a gázszelep nem nyit valamilyen okból kifolyólag. Mindezen hibák elhárításához, javításához megbízható szerelőre van szükségünk, aki kitudja cserélni az elektródát, vagy megtudja tisztítani a lerakódó szennyeződésektől a szerkezetet, illetve helyre tudja hozni a gázszelep működését. Ne várjon a meghibásodás javíttatásával, kérjen segítséget tőlünk.

Héra termosztát hibák

Gyakran előszokott fordulni, hogy ha a kazán nem fűt fel minden helyiséget egyformán az otthonunkban, vagy nem kapcsol be, azért nem a kazánt okolhatjuk, hanem a termosztátot. Hogy miért? Mert előfordulhat, hogy a termosztát és kazán túl messze helyezkednek el egymástól, ezáltal a kazán lekapcsol ha elveszti egymásközt a jelet a két készülék. Ilyenkor célszerű a termosztátot közelebb vinni és újra párosítani a kazánnal, a kézikönyvben leírtak alapján.

A másik ok, ami miatt esetleg nem melegszik át a lakás mindenhol egyformán az az lehet, hogy a termosztát kisebb, zárt helyre van szerelve, mint például a hálószobába. Ilyen esetben, ez hamarabb felmelegszik, és mivel az érzékelő ott helyezkedik el, a kazán le fog kapcsolni, így a tágasabb helyiségekben pár fokkal hűvösebb marad. Ezért, mindenképpen célszerű a termosztátot olyan helyre szereltetni, ami közel van a kazánhoz, ugyanakkor tágas, nyitottabb térben helyezkedik el, mint például a nappaliba. Ha ezekre odafigyelünk, az előbb említett hibák kiküszöbölhetők lesznek.

Héra kazán túlmelegedés

Az egyik talán legsúlyosabb hiba a kazánok esetében, az a túlmelegedés, melynek számos oka lehet. Előfordulhat, hogy az alacsony víznyomás okozza, amit részben ezért is fontos gyakran ellenőrizni és szinten tartani a fentebb említett módon. Ugyanakkor okozhatja még a Héra kazán túlmelegedését az is, ha a szűrők eltömődtek, vagy levegő került a rendszerbe. Viszont, ami nagyon fontos, hogy ha túlmelegedés lép fel, kapcsoljuk le a kazánt és hívjunk egy szerelőt.

Igaz, a mai kazánokba már be van építve egy vészkapcsoló, ami túlmelegedés esetén leállítja a kazánt. Ám, ez sajnos még nem old meg semmit, viszont megvédi a készüléket a további meghibásodásoktól. Ehhez viszont az kell, hogy ne kapcsolja vissza a kazánt, ha az kihűlt, hanem telefonáljon, akár nekünk, és mi örömmel segítünk, és a hívást követően, már egy órán belül orvosolni is tudjuk a problémát, hogy Önnek ne kelljen napokig nélkülöznie a fűtést vagy melegvizet otthonában.

Héra kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Héra kazánokban is egy szivattyú fele a melegvíz keringetéséért, ezáltal részben okozhat túlmelegedést is, amennyiben a szivattyú meghibásodik. Mivel ez a szerkezet keringeti a melegvizet a készülékben, ha a víznyomás változik, vagy egyáltalán nincs víz a kazánban, az a szivattyú meghibásodáshoz, vagy teljes tönkremeneteléhez vezethet. Ezért is nagyon fontos, hogy mindig figyeljünk az optimális víznyomásra az adott készülékben.

Ugyanakkor, nem csak használat közben hibásodhat meg egy szivattyú, hanem bizony állásában is. Mivel így könnyebben rakódnak rá a bejutott szennyeződések, amik gátolni fogják a szivattyút az elindításnál, vagy nehezebben fog tudni dolgozni. Ezért nem árthat legalább havonta egyszer elindítani a nyári szezon alatt is a kazánt, hogy kicsit dolgozhasson a szivattyú, ám a legjobb amit a készülékkel tehetünk, és ezen hibákat elkerülhessük az az, hogy évente legalább egyszer, fűtés szezon előtt karbantartást kérünk.

Héra kazán szivattyú hibái

Héra kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Héra kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Héra fűtés tipikus hibái
Héra fűtés tipikus hibái
Héra fűtés tipikus hibái
Héra fűtés tipikus hibái
Héra fűtés tipikus hibái
Héra fűtés tipikus hibái

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Héra fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24