FÉG fűtés tipikus hibái

A FÉG fűtés tipiku hibái egy helyen. Igyekeztünk minden fontos információt egy helyre összegyűjteni róluk. Amennyiben kérdése van, vagy segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal, örömmel állunk rendelkezésére egész Pest megyében.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
FÉG fűtés tipikus hibái FÉG fűtés tipikus hibái

FÉG fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a FÉG fűtéshez tartozó, leggyakrabban előforduló hibákat. Ezen hibák általánosnak, vagy tipikusnak mondhatók. Ám, azt mindenképpen tudnunk kell ezekkel a hibákkal kapcsolatban, hogy természetesen nem csak kimondottan erre az egy márkára vonatkozhatnak. Hanem jelentkezhetnek ugyanezek vagy hasonló meghibásodások más gázkazánoknál is.

Előfordulnak olyan hibák, amiket orvosolhatunk mi magunk is, vagy éppenséggel megelőzhetünk, ám a legtöbb hibajelenséghez azért célszerű és erősen ajánlott szerelőt hívni. Szót fogunk ejteni a nyomás ellenőrzéséről, állításról, őrláng hiányáról, termosztát esetleges hibáiról, kazán túlmelegedésről, a szivattyú meghibásodásának lehetséges okairól és a hőcserélő tisztításáról, savazásáról is egyaránt.

Úgy gondoljuk, hogy az itt felsorolt hibákat könnyedén meglehet előzni, mégpedig úgy, hogyha évenként legalább egyszer, az egész fűtésrendszer, kazán, bojler, radiátor átesik egy karbantartáson. Ilyenkor a szerelők alaposan átnéznek mindent a rendszerben, alkatrészeket, csöveket, és megtisztítják azokat, majd átmossák az egész készüléket. Ez nagyban befolyásolja a működését a fűtésrendszernek, és biztosítja azt, hogy ne álljon le a fűtésszezon alatt sem.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

FÉG kazán nyomás ellenőrzés

Minden kazán, köztük a FÉG is, akkor működik jól, ha a víznyomás a készülékben optimális. Ezért ezt nem árt gyakran ellenőrizni, amit mi magunk is eltudunk végezni otthon. Minden kazánnak más és más a megfelelő nyomásszintje, de általában 1-2 bar között található valahol. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy minden kazánon található egy nyomásmérő óra, amin az optimális érték zöld színnel van határolva. Akkor megfelelő a nyomás a készülékben, ha a mutató a zöld területen belül található.

Amennyiben a mutató  a zöld jelzés alatt helyezkedik el, akkor bizony a kazánban alacsony a nyomás. Ez esetben úgy tudjuk szintbe hozni, hogy a kazán alján található egy nyomásszabályzó szelep, aminek kinyitásával elegendő nyomás kerülhet a készülékbe. Viszont figyeljünk arra, hogy a mutató, ne haladja túl a zöld területet, és időben zárjuk el a szelepet. Ha nem biztos benne, hogy pontosan mit is kell csinálni, a kézikönyvben megtalálja a leírást, vagy hívjon minket, és kérjen segítséget tőlünk.

FÉG kazán nyomás ellenőrzés
FÉG kazán nincs őrláng

FÉG kazán nincs őrláng

A kazánok másik leggyakrabban előforduló hibája az az, amikor valamilyen oknál fogva nincs őrláng. Ezt nyílt égésű kazánoknál könnyű észrevenni, viszont zárt égésű kazánoknál, a hibakódra kell hagyatkozni. Amennyiben nincs őrláng, az első lépés az legyen, hogy meggyőződünk arról, hogy kap-e elegendő gázt a kazán. Ellenőrizzük a gázcsapot, hogy nyitva van-e, és amennyiben nincs, nyissuk ki, majd próbáljuk elindítani a kazánt újra.

Ha sikerült, és a kazán elindul, a probléma meg is van oldva. Ám a dolog nem mindig ilyen egyszerű, ugyanis, ha a csap nyitva volt, akkor valószínűleg a probléma komolyabb, így mindenképpen ajánlott szerelőt hívni. Ugyanis az őrláng hiányát okozhatja még elektróda meghibásodás, amit valószínűleg cserélni kell, vagy szennyeződés lerakódás, ez esetben tisztítást igényel a szerkezet. Minden ilyen meghibásodás javítását, ellenőrzését jobb szakemberre bízni.

FÉG termosztát hibák

A termosztátoknál két gyakori hiba befolyásolhatja leginkább a kazán működését. Az egyik ilyen ok az az, amikor a termosztátot túl messze helyezzük el a kazántól, így elvesztik egymással a kommunikációt, és a kazán nem fog bekapcsolni. Ebben az esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe, majd az útmutatóban leírtak alapján párosítsuk össze őket. Utána teszteljük le, hogy magasabb hőfokra állíjuk a termosztátot és ha a kazán elindul, tudjuk, hogy sikerrel jártunk. Viszont mindenképpen célszerű a termosztátot a kazán közelében elhelyezni. Amennyiben nem biztos a dolgában, kérjen segítséget tőlünk, és mi örömmel segítünk.

A másik ok, amiért kazán hibásan működhet, és a termosztát okozhatja a hibát az az, hogy olyan helyre lett felszerelve, ami zárt, és viszonylag kis területű, példának okáért a hálószobába. Mivel ezen a területen hamarabb érhető el a kívánt hőfok, a termosztát úgy fogja érzékelni, hogy a feladat kész, így leállítja a kazánt, és az nem fogja tudni a többi helyiséget is ugyanolyan hőmérsékletűre felfűteni. Ezért célszerű a termosztátot olyan helyre szereltetni, ami nyíltabb, tágasabb, mint például a nappali. Amennyiben odafigyelünk a termosztát elhelyezésére, úgy mindkét eset elkerülhető lesz.

FÉG kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedésért több minden lehet felelős, ám ezen hibák többségét meglehet előzni, ki lehet küszöbölni. A túlmelegedést okozhatja, egyrészt alacsony víznyomás, amit kiküszöbölhetünk a fent említett módon. Másrészt pedig a hibát okozhatja eltömődött szűrő, vagy a rendszerbe került levegő. Viszont ezen esetekben már mindenképpen ajánlott szerelőt hívni. Amennyibe a szűrő tömődött el, többnyire elég csak megtisztítani, majd alaposan átmosni azt, de esetenként előfordul, hogy bizony cserélni kell.

Az újabb kazánok már rendelkeznek vészleállítóval, ami azonnal leállítja a kazánt, túlmelegedés esetén. Ez nagyon hasznos, mert így megóvja a kazánt a súlyosabb meghibásodásoktól. Igaz ugyan az is, hogyha kihűlt a készülék, újra lehet indítani, de ezt nagyon nem ajánljuk, mivel csak tovább rongálódnak az alkatrészek, és a végén elkerülhetetlen lesz a csere. Abban az esetben, ha a kazán túlmelegszik, állítsa le a készüléket, majd hívjon szerelőt, és lehetőleg ne indítsa el a kazánt addig, amig nem kap rá engedélyt.

FÉG kazán szivattyú hibái

Minden kazánban, egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért, és részben felelős a túlmelegedésért is. Ezáltal ha meghibásodik, jobb minél hamarabb megjavíttatni. A szivattyú általában kétféleképpen romolhat el. Az egyik ilyen ok az az, amikor nincs víz a rendszerben, ezáltal nincs mit keringetnie, vagy van víz a rendszerben, ám az túl gyenge vagy épp túl erős nyomással áramlik. Ilyen esetben a szivattyú könnyedén hibásodik meg, akár véglegesen. Ezért is próbáljunk meg mindig figyelni arra, hogy a kazánban a nyomás határértéken belül legyen.

A másik dolog, ami okozhat meghibásodást, az általában a kazán állásában alakulhat ki. Amennyiben a kazán nincs elindítva a nyári szezon alatt, a szennyeződések lerakódhatnak a kazán belsejében, úgy a szivattyúra is, ezzel gátolva az elindítását a fűtésszezon bekövetkeztével. Ezért célszerű havonta legalább egyszer elindítani egy kis időre, illetve a fűtésszezon előtt karbantartást végeztetni a kazánon. Ezekkel elkerülhető az esetleges meghibásodás.

FÉG kazán szivattyú hibái

FÉGkazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

FÉG kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

FÉG fűtés tipikus hibái
FÉG fűtés tipikus hibái
FÉG fűtés tipikus hibái
FÉG fűtés tipikus hibái
FÉG fűtés tipikus hibái
FÉG fűtés tipikus hibái

Fég kazán hibakódok

Reteszelt leállások hibakódjai:

E01 Gyújtás kizárás

E02 Hamis láng jelzése

E03 Határoló termosztát lezárt

E04 Légnyomás kapcsoló beragadt

E05 Légnyomás kapcsoló nem zár

E06 Légnyomás 5x elvesztése égő indításkor

E07 Füstgáz visszaáramlás érzékelő lezárt

E08 Lángkör hiba

E09 Szelep visszajelzési hiba

E12 EEPROM integritási hiba

E21 Processzor működési hiba

E82 Túl sokszori lángleszakadás a közelmúltban


Blokkolt leállások hibakódjai:

F02 Hibás láng kijelzése

F13 RESET lehetőség elfogyása, súlyos kizárás

F22 Tápfeszültség túl alacsony

F23 Légmentesség ellenőrzési hiba

F25 Hardware inkompatibilitási probléma

F31 Előremenő vízhőmérséklet szenzor hiba

F33 HMV hőmérsékletérzékelő hiba

F37 Víznyomás túl alacsony (a blokkolási hibakód és víznyomás értéke felváltva jelenik meg a kijelzőn, ha víznyomás mérő van)

F40 A víznyomás fűtés üzemmódban túl magas

F47 A víznyomás érzékelő nincs csatlakoztatva

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

FÉG fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24