Immergas fűtés tipikus hibái

Az Immergas fűtés tipikus hibái javarészt elkerülhetők, de ha mégsem sikerül, akkor azokra gyorsan reagálni kell. Ezen információkat szeretnénk megosztani Önnel, és ha bármilyen kérdése van, vagy segítségre lenne szüksége, örömmel állunk rendelkezésére.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Immergas fűtés tipikus hibái Immergas fűtés tipikus hibái

Immergas fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni az Immergas fűtés tipikusnak mondott, gyakran előforduló hibáit. Szeretnénk megpróbálni segítséget nyújtani abban, hogy a hibák időben felismerésre kerüljenek, és javítva legyenek. Ám mielőtt rávilágítanánk ezekre, tudnunk kell, hogy ezek a meghibásodások nem csak kifejezetten az Immergas fűtésrendszerét érintik, hanem valamennyi márka valamennyi kazánjánál ugyanúgy jelentkezhetnek.

Szót fogunk ejteni az Immergas kazán víznyomás ellenőrzéséről, annak szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, annak okairól, termosztát hibákról és azok kiküszöböléséről. A kazán túlmelegedéséről, szivattyú hibáiról és a hőcserélő tisztításáról, savazásáról. Természetesen ezen hibák többségéhez ajánlott szerelőt hívni, de van köztük olyan probléma is, amit könnyedén megoldhatunk mi magunk is. Mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb probléma merül fel a kazánnal kapcsolatban, mindenképpen törekednünk kell a mielőbbi javításra, hogy ne történjen nagyobb kár a szerkezetben.

A legjobb módja a meghibásodás megelőzésének az évenként legalább egyszeri karbantartás. Ilyenkor 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink alaposan átnézik a kazánt, megtisztítják az alkatrészeket, átmossák a fűtésrendszert, amelyik alkatrész meghibásodni látszik, jelzik, és igény esetén javítják, cserélik is, majd ellenőrzik az egészet, hogy minden rendben van-e. Célszerű ezt minden évben, a fűtésszezon előtt elvégeztetni, ezzel is elkerülve a váratlan meghibásodásokat. Kérjen segítséget munkatársainktól, örömmel segítünk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Immergas kazán nyomás ellenőrzés

Ahogy az összes kazánban, úgy az Immergas kazánokban is könnyen ellenőrizhető a víznyomás. Fontos, hogy ügyeljünk rá, hogy mindig a megfelelő határéréken belül legyen, mivel jónéhány meghibásodásért felelős lehet. A megfelelő nyomás értéke az általában a kazántól függ, de a legtöbb esetben 1-2 bar között helyezkedik el valahol. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy minden készüléken található egy nyomásmérő óra. Ezen az órán zöld színnel van jelölve a megfelelő nyomásszint értéke.

Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt van, alacsony a nyomás, és ezt mihamarabb orvosolnunk kell. Keressük meg a nyomásszabályzó szelepet a kazán alján, majd nyissuk ki annyi időre, míg a mutató eléri a megfelelő nyomásszintet. Ekkor zárjuk el a szelepet, ügyelve arra, hogy ne lépje túl a megadott határétéket. Ezt könnyedén elvégezhetjük mi magunk is. Amennyiben nem biztos a szelep hollétében, a kézikönyv útmutatójában megtalálja a leírást.  Ha még ekkor sem biztos a dolgában, akkor pedig kérjen segítséget tőlünk, és mi szívesen segítünk.

Immergas kazán nyomás ellenőrzés
Immergas kazán nincs őrláng

Immergas kazán nincs őrláng

A másik gyakran előforduló hiba a kazánoknál az, amikor nincs őrláng. Ezt nyílt égésű kazánnál könnyű észrevenni, zárt égésű kazánnál a hibakód jelzi nekünk, hogy a lánggal valami nincs rendben. Az első dolog, amit ilyenkor tehetünk az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapot, hogy nyitva van-e. Amennyiben nincs, úgy nyissuk ki, hogy a kazán kapjon megfelelő gázmennyiséget, majd próbáljuk meg újra elindítani a kazánt. Amennyiben ez sikerült, a probléma elhárítva.

Viszont, nem minden esetben van ilyen könnyű dolgunk. Ugyanis, ha az elektróda hibásodott meg, és netán cserélni kell, vagy a gázszelep valamilyen oknál fogva nem nyit rendesen, esetleg szennyeződés érte valamelyik alkatrészt vagy a begyulladás helyét, abban az esetben mindenképpen ajánlott szerelőt hívni, aki feltárja a hiba lehetséges okát, és elhárítja azt. Fontos, hogy a hiba mielőbb javításra kerüljön, hogy ne érje nagyobb károsodás az alkatrészeket.

Immergas termosztát hibák

Előfordul, hogy amikor nem indul el a kazán, vagy többször kapcsol ki-be egy nap, még mielőtt felfűtené a házat mindenhol, az nem a kazán hibája, hanem a termoztáté. Ráadásul ezen hibákat többnyire mi idézzük elő azzal, hogy rossz helyre szereltetjük fel a termosztátot. Mi számít rossz helynek? Egy zárt, kisebb méretű helyiség, példának okáért a hálószoba. Mivel ez általában kisebb, a kazán hamarabb felfűti ezt a radiátor segítségével, majd, amikor az itt elhelyezett termosztát úgy érzékeli, hogy elég meleg van, lekapcsolja a kazánt. Csak ettől a nagyobb terekben még nem lesz melegebb. Ezért célszerű a termosztátot olyan helyre szereltetni, ami tágasabb, nyitottabb helyiség, mint például a nappali.

A másik rossz hely az pedig a lehető legtávolabbi hely a kazántól. Előfordulhat ugyanis, hogy mivel messze van egymástól a két készülék, elvesztik egymást között a jelet és nem tudnak kommunikálni egymással, ami által a kazán nem fog bekacsolni. Ilyenkor a termosztátot vigyük a kazán közelébe, és a kézikönyvben leírtak alapján párosítsuk őket újra össze, majd teszteljük le, hogy működik-e. Amennyiben igen, úgy a probléma megoldva. Viszont célszerű a termosztátot tágasabb, nyitottabb térbe, ugyanakkor a kazánhoz közel elhelyezni, a további kellemetlenségek elkerülése végett.

Immergas kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedésére különös gondot kell fordítanunk. Sok minden befolyásolhatja, és ha megtörténik, az nem tesz jót a kazánnak. Több dolog is lehet felelős a kazán túlmelegedéséért. Többek között a szivattyú, az alacsony víznyomás, a szűrők eltömődése és az is, ha levegő került a rendszerbe. Amennyiben a szűrőkkel van gond, azokat jobb esetben csak meg kell tisztítani, aztán alaposan átmosni, de megesik, hogy cserére szorulnak. Attól függ, hogy milyen állapotban vannak

A moderneb kazánokba már szereltek vészleállítót, ami lekapcsolja a kazánt, ha az túlmelegszik. Majd ha kihűlt, ugyan újra lehet indítani, ám ezt nagyon nem ajánljuk. Minél tovább van így használva a kazán, annál nagyobb hibák keletkezhetnek pluszba. Minden ilyen esetben inkább kapcsoljuk le, és hívjunk segítséget, majd, ha a szerelő azt mondja, hogy nincs gond, abban az esetben újra használhatjuk a készüléket. Ezen hibák elkerülése érdekében is ajánlott, a fentebb említett karbantartás.

Immergas kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy az Immergas kazánokban is, egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Amennyiben a víznyomás nem megfelelő, úgy az nagyban befolyásolhatja a szivattyú működését, és tönkre is teheti azt. Ilyenkor mindenképpen cserélni kell. Ezért is fontos, hogy mindig figyeljünk a megfelelő víznyomásra a kazánban. Továbbá az is nagy baj, ha nincs víz a készülékben egyáltalán, ezáltal a semmit próbálja keringetni a szivattyú.

Ami okozhatja még a szivattyú meghiásodást az az, amikor túl sokáig hagyjuk állni, és a szerkezet korrodálódik, vagy rárakódnak a szennyeződések. Az esetleg segíthet, hogyha nyári szezon alatt is, legalább havonta egyszer elindítjuk a kazánt egy rövid időre, bár a legjobb, amit tehetünk és biztosan segít, az az évenkénti karbantartás. Ezáltal az egész készülék, köztük a szivattyú is tisztításra kerül, és biztos, hogy nem fog minket cserben hagyni a fűtésszezon alatt sem.

Immergas kazán szivattyú hibái

Immergas kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

 Immergas kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Immergas fűtés tipikus hibái
Immergas fűtés tipikus hibái
Immergas fűtés tipikus hibái
Immergas fűtés tipikus hibái
Immergas fűtés tipikus hibái
Immergas fűtés tipikus hibái

Immergas kazán hibakódok

01- Gyújtásblokkolás

02- Biztonsági termosztát beavatkozása miatti leállás (túlmelegedés)

03- Füstgáz termosztát leállás

04- Ellenállás érintkező blokkolás

05- Előremenő érzékelő meghibásodás

06- Használati melegvíz hőmérséklet érzékelő NTC hiba

08- Maximum számú reset

10- A rendszerben a nyomás elégtelen

12- Melegvíz tároló érzékelő meghibásodása

15- Konfigurációs hiba

16-17- Ventilátor hiba

20- Hibás láng blokkolása

24- Nyomógombok meghibásodása

25- Füstgáz termikus gradiens beavatkozása miatti leállás

26- Áramlásérzékelő hiba

27- Elégtelen keringés

29- Füstgáz érzékelő meghibásodása

31- Távvezérlő jel elvesztése

36- IMG Bus kommunikáció elvesztése

37- Alacsony feszültség

38- Lángjelzés elvesztése

43- Folyamatos lángvesztés miatti leállás

44- Gázszelep max. részleges nyitási idő miatti leállás

46- Alacsony hőmérséklet termosztát beavatkozás

47- Égő teljesítményének korlátozása

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Immergas fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24