Bosch fűtés tipikus hibái

A Bosch fűtés tipikus hibái egy helyen. Itt olvashat ezen hibákkal kapcsolatban mindenről, amit tudni érdemes. Amennyiben szüksége van segítségre, keressen minket bizalommal Az év bármely napján állunk rendelkezésére a nap 24 órájában.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Bosch fűtés tipikus hibái Bosch fűtés tipikus hibái

Bosch fűtés tipikus hibái

Amennyiben Bosch kazánnal rendelkezik, vagy ilyen márkájú készüléket szeretne vásárolni, beszereltetni, célszerű informálódni annak lehetséges hibáiról. Ezért ide összegyűjtöttük a Bosch fűtés tipikusnak mondott hibáit. Ám szeretnénk leszögezni, hogy ez nem csak a Bosch készülékekre értendő, hanem ezek a hibák összességében minden gázkazánnál előfordulhatnak.

Jelentkezhetnek olyan apróbb hibák a készülékeknél, amit mi magunk is ellenőrizhetünk és javíthatjuk azt saját kezűleg, ám a legtöbb hiba esetében célszerű szerelőt hívni, aki pontosan feltudja tárni a hiba okát, és megfelelően tudja is javítani. Szót fogunk ejteni a kazán túlmelegedéséről, víznyomás ellenőrzéséről, állításáról, termosztát lehetséges hibáiról, őrláng hiányáról, szivattyú hibákról, hőcserélő tisztításáról, savazásáról.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindezt megtudjuk oldani mi magunk, de az információk segíthetnek felismerni a hibát még időben, megelőzve azt, hogy nagyobb károk keletkezzenek a kazán szerkezetében. Mindazonáltal a meghibásodás a legkönnyebben évenként legalább egyszeri karbantartással könnyedén megelőzhető, amihen szívesen nyújtanak segítséget 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink, egész Pest megyében.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Bosch kazán nyomás ellenőrzése

Mint azt fentebb már említettük, az egyik tipikus hiba a Bosch kazánoknál a víznyomás csökkenése. A víznyomást könnyedén ellenőrizhetjük és állíthatjuk a megfelelő értékre mi magunk is. Mégpedig úgy, hogy megkeressük a készüléken a víznyomásmérő órát, amin láthatjuk az optimális értékeket, zöld színnel jelölve. Ez kazánoknál különböző érték lehet, de legtöbb esetben 1-2 bar között helyezkedik el valahol. Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt helyezkedik el, úgy a kazánban alacsony a víznyomás, amit mielőbb orvosolni kell.

Úgy állíthatjuk be a megfelelő határértékre a nyomást, hogy a kazánok alján található egy nyomásszabályzó szelep, amit ha kinyitunk, tudjuk növelni a kazánban a víznyomást. Ezt azonban csak addig tartsuk nyitva, amig a mutató el nem éri az optimális értéket. Ezt könnyedén megoldhatjuk mi magunk is, amennyiben biztosak vagyunk a dolgunkban. A szabályzó szelep hollétét a kézikönyvben megtalálja. Amennyiben nem biztos a dolgában, kérjen segítséget szerelőink egyikétől.

Bosch kazán nyomás ellenőrzése
Bosch kazán nincs őrláng

Bosch kazán nincs őrláng

Az őrláng hiányát több minden idézheti elő. A legegyszerűbben orvosolható probléma az, hogy előfordulhat, hogy nem kap elegendő gázt a kazán a begyújtáshoz, mert a gázcsapok esetleg nincsenek kinyitva. Ez esetben ellenőrizzük őket, majd nyissuk ki, aztán újra próbáljuk meg bekapcsolni a kazánt. Amennyiben sikerrel jártunk, a probléma megoldva. Ám ha nem ez a hiba forrása, akkor mindenképpen szerelőt kell hívnunk, mivel a meghibásodás oka nagy valószínűséggel a szerkezetben rejlik. 

Előfordulhat ugyanis, hogy az elektróda hibásodott meg, vagy nem nyit a gázszelep, esetleg szennyeződés rakódott le a készülékben, és emiatt nem gyullad be a kazán. Minden ilyen esetben szerelőre van szükségünk, aki átnézi a kazánt, megtisztítja az alkatrészeket, javítja, cseréli amit kell, végül ellenőrzi a kazán megfelelő működését. Ugyanakkor, ezeket a hibákat meg is előzhetjük, egy évenkénti karbantartással, amivel biztosítani tudjuk, hogy a kazán ne hibásodjon meg akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Bosch termosztát hibák

Megeshet, hogy ha a kazán hamarabb leáll, minthogy felfűtené az egész házat, vagy egyáltalán nem indul el, az nem a kazán hibájából ered, hanem a termosztát okozza a problémát. Hogyan? Nos, amennyiben a termosztátot felkapcsoljuk, de a kazán mégsem indul el, valószínűleg a két készülék túl messze van egymástól, és a termosztát elveszítette a kazán jelét. Ez esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe, majd a kézikönyv utasításai szerint, párosítsuk a két eszközt újra, majd ha ez sikerült, próbáljuk ki, hogy működik-e.

Amennyiben bekapcsol a kazán, a probléma megoldva, viszont célszerű a termosztátot a kazán közelében elhelyezni.A másik lehetséges ok, amiért a kazán idő elött kikapcsol, az az lehet, hogy a termosztát kisebb, zártabb helyen van elhelyezve, például a hálószobában, amit hamarabb felfűt a radiátor, így a termosztát érzékelői szerint, elérte a kívánt hőfokot és leállítja a kazánt. Így célszerű a termosztátot olyan helyre szereltetni, ahol tágasabb, nyíltabb térben van, mint például a nappaliban.

Bosch kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedését legtöbb esetben az alacsony víznyomás okozza, ezért is kell néha figyelni a készülékben a víznyomást, a fent említett módon. Ám előfordulhat az is, hogy levegő került a rendszerbe, ami akadályozza a víz áramlását. Ugyanakkor okozhatja a túlmelegedést a szűrők eltömődése is, amit ilyenkor tisztítatni kell és alaposan átmosni, alkalomadtán cserélni.

Minden modernebb kazán rendelkezik egyfajta biztonsági érzékelővel, ami lekapcsolja a kazánt, amennyiben érzékelhető a kazán túlmelegedése. Emiatt a kazán ez darabig nem fog elindulni. Igaz ugyan, hogyha lehűlt, ismét belehet kapcsolni és használni, de semmiképpen sem ajánlott. Ugyanis minél tovább használja így a kazánt, annál biztosabb, hogy a hibák halmozódni fognak, mígnem késő lesz, és végül az egész kazánt cserélni kell. Mindenképpen állítsuk le a kazánt, és hívjunk szerelőt, ha túlmelegedés jeleit mutatja. 

Bosch kazán szivattyú hibái

Csakúgy, mint a legtöbb kazánban, a Bosch kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a megfelelő melegvíz keringetéséről. A szivattyú kétféleképpen hibásodhat meg. Mivel általában csendesen dolgozik, így amennyiben hangosabbnak ítéljük meg a szivattyút a megszokottnál, az bizony meghibásodást jelent, és ajánlott szerelőt hívni. Mindazonáltal, ha időben elcsípjük, elég lehet csak javítani, tisztítani a szivattyút.

A másik ok pedig az lehet, amikor túl erős vagy túl gyenge áramlattal dolgozik a szivattyú. Ebben az esetben gyorsan meghibásodhat, vagy tönkre mehet teljesen. Utóbbi esetben mindenképpen cserére lesz szükség. Ezért ajánlott figyelni a víznyomásmérőt, és ügyelni arra, hogy mindig a megfelelő szinten tartsuk azt. Amennyiben bármelyik problémát is észleli a kazánon, ne habozzon szerelőt hívni, mert a probléma súlyosbodhat.

Bosch kazán szivattyú hibái

Bosch kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Bosch kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Bosch fűtés tipikus hibái
Bosch fűtés tipikus hibái
Bosch fűtés tipikus hibái
Bosch fűtés tipikus hibái
Bosch fűtés tipikus hibái
Bosch fűtés tipikus hibái

Bosch kazán hibakódok

A7- A melegvízhőmérséklet-érzékelő hibás

A8- Megszakadt az adatátvitel

A9- A melegvíz hőmérséklet-érzékelő nem megfelelő

Ad- A rendszer nem ismerte fel a tárolóhőmérséklet-érzékelőt

b1- A kódolt csatlakozót nem ismerte fel

b2 / b3- Belső adatátviteli hiba

C6- nem lép működésbe a ventilátor

CC- A készülék nem ismeri fel a külsőhőmérséklet-érzékelőt

d3- Kioldott a küldőhőmérséklet őr

E2- Az előremenő vízhőmérséklet-érzékelő hibás

E9- Kioldott a hőcserélő-hőmérséklethatároló vagy füstgázhőmérséklet-határoló

EA- Lángot nem ismeri fel

F0- Belső hiba

F1- Belső adatátviteli hiba

F7- A készülék kikapcsolása ellenére, a láng kigyullad a kijelzőn

FA- A gáz lekapcsolása után a láng kigyullad

Fd- Véletlenül megnyomták a reset gombot

Ha a hőmérséklet kijelzőn a 60 fokos LED villog, akkor a füstgáz felügyelet lekapcsolt, ezért szellőztesse ki a helyiséget.

Ha a 40-50-60-70-es LED-ek együtt villognak, akkor a füstgáz kilépett az égéskamrából

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Bosch fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24