Beretta fűtés tipikus hibái

Összegyűjtöttük a Beretta fűtés tipikus hibáit. Szeretnénk megoldásokat, segítséget nyújtani abban, hogy a hibákat időben felismerhesse. Hívjon minket bizalommal javítással, karbantartással kapcsolatban egyaránt. Egész Pest megyében állunk rendelkezésére.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Beretta fűtés tipikus hibái Beretta fűtés tipikus hibái

Beretta fűtés tipikus hibái

Összeszedtünk Önnek pár, általunk fontosnak vélt alap hibát, a Beretta fűtésről. Ám azt tudnunk kell, hogy ezek a hibák minden kazánon jelentkezhetnek, nem csak a Beretta kazánokon. A Beretta kazán tipikus hibái közé sorolhatunk olyat, amit mi magunk is orvosolni tudunk, de olyat is, amihez mindenképpen szerelőt szükséges hívni. A legtöbb probléma ugyanis, nagy szakértelmet igényel. Fontos, hogy a hibákat mindig azonnal észrevegyük, hogy ne hatalmasodjanak el.

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba, az a víznyomás csökkenése, amit általában helyre hozhatunk mi is. Erre lejjebb térünk ki. A másik gyakori hiba az, amikor nincs őrláng, a kazán nem gyullad be. Ezt van, hogy tudjuk orvosolni mi is, de legtöbb esetben ez a hiba már szerelőt kíván. Lejjebb erre is részletesebben kitérünk. Beszélni fogunk még a termosztát hibáiról, túlmelegedésről, szivattyú hibákról, tisztításról.

A hibákat legkönnyebben úgy előzhetjük meg, ha minden évben elvégeztetünk egy karbantartást a fűtésrendszeren, kazánon, bojleren, radiátoron egyaránt. Ezzel megelőzhető és/vagy elkerülhető a váratlan meghibásodás a tél kellős közepén. Mindazonáltal könnyebb szerelőt találni fűtés szezon előtt karbantartásra, mint fűtés szezon alatt javításra. Munkatársaink szívesen segítenek bármilyen probléma is merüljön fel. Egész Pest megyében számíthat ránk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Beretta fűtés nyomás ellenőrzés

Mint azt fentebb már írtuk, ha a víznyomás túl alacsony a rendszerben, azt könnyedén orvosolhatjuk mi magunk is. Honnan tudjuk, hogy határérték alatt van? Minden kazán rendelkezik egy nyomásmérő órával. Minden órán zöld színnel van jelezve az adott kazán megfelelő nyomásszint tartománya. A határérték típustól függően változhat, de általában 1-2 bar között van. Minden kazán alján található, egy szelep, aminek nyitásával tudjuk állítani a megfelelő víznyomást a kazánban.

Amennyiben biztos a dolgában, nyugodtan állítsa a nyomást a megfelelő szintre. A kézikönyvben is fel van tűntetve minden, a szelep elhelyezkedésével kapcsolatban is. Ám amennyiben nem biztos benne, hogy tudja mit csinál, inkább kérjen segítséget munkatársainktól, akik szívesen megmutatják Önnek, hogy hol tudja állítani, ha legközelebb is felmerülne ez a probléma. Amennyiben gyakran alacsony lesz a víznyomás, az esetben viszont mindenképpen hívjon szerelőt.

Beretta fűtés nyomás ellenőrzés
Beretta kazán nincs őrláng

Beretta kazán nincs őrláng

A másik tipikusan előforduló hiba a Beretta kazánoknál, mint azt fentebb is említettük az, ha nincs őrláng. Ezt több dolog is előidézheti. Kezdjük a legegyszerűbbel, ami nem más, mint mikor nem kap elegendő gázt a készülék. Ilyenkor ellenőriznünk kell, hogy a gázcsapok nyitva vannak-e. Ha nem, abban az esetben nyissuk ki őket, majd indítsuk újra a kazánt, és ha működik, meg is oldottuk a problémát mi magunk.

Ám még számos oka lehet annak, hogy a kazán nem gyullad be. Mint például okozhatja az őrláng hiányát a szennyeződések lerakódása, elektróda meghibásodás, vagy a szelep nem nyit. Ezen esetekben mindenképpen szükség van gázszerelőre, aki átnézi az egész szerkezetet, megtisztítja az alkatrészeket, javítja, cseréli, amit kell. Amennyiben nincs őrláng további próbálkozások ellenére sem, és a hibakódot is látja, mindenképpen kérjen segítséget.

Beretta termosztát hibák

Néha előfordul, hogy a kazán el nem indulásának okát nem a kazánban kell keresni, hanem a termoszátban. A termosztát nagyon ritkán romlik el, és ha elromlik, akkor az általában cserét jelent. Ám ha nem indul a kazán, és a termosztát a hibás, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ki kell cserélni. Gyakran mi idézzük elő a hibát, ám ezeket lehet orvosolni. Az egyik ok, amiért a kazán nem kacsol be, az lehet, hogy a termosztát túl messze helyezkedik el a készüléktől, és megszűnt köztük a kapcsolat. Ilyen esetben fogjuk a termosztátot, vigyük a kazánhoz, és a kézikönyv segítségével, párosítsuk össze őket.

Ha ez megvan, ellenőrizzük le, hogy működik-e, állítsuk a fűtést magasabb hőfokra. Amennyiben elindul a kazán, úgy a párosítás sikeres volt. A másik lehetséges ok, a termosztát rossz elhelyezkedése. Ugyanis, ha kicsi és zárt térbe helyezzük a termosztátot, azt a területet a radiátor hamarabb felfűti, mint egy tágasabb, nyílt helyiséget a házban, ezáltal a termosztát idő elött lekapcsolja a kazánt, de ettől a lakás többi részében még nem lesz meleg. Ilyenkor célszerű a termosztátot áthelyeztetni olyan helyre, ami nyíltabb, tágasabb, ugyanakkor közelebb van a kazánhoz is.

Beretta kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedés szintén tipikus hibának számít. Számos dolog előidézheti. Mint például az alacsony víznyomás, a szűrők eltömődése, de előfordulhat az is, hogy levegő kerül a rendszerbe, és ez miatt melegszik fel a kazán.  Amennyiben a szűrő okozta a meghibásodást, általában elég, ha azok megvannak tisztítva, át vannak mosva, persze állapottól függően, az is előfordulhat, hogy cserélni kell őket. Amennyiben levegő került a rendszerbe, azt el kell távolítani belőle. 

Viszont, ami a legfontosabb, ha a kazán túlmelegszik, mindenképpen kacsoljuk le, és hívjunk szerelőt, aki megkeresi a hiba forrását, és javítja azt. Segíthetünk Neki azzal a telefonban, hogy amennyiben látjuk a hibakódot, megmondjuk Neki, így célzottan nézheti át a készüléket. A túlmelegedést általában egy érzékelő szabályozza, ami lekapcsolja a kazánt, ha érzékeli, hogy túlmelegedne, majd, ha kihűlt a kazán el lehet indítani újra, ám ezt nem ajánljuk, mivel komolyabb károkat is okozhat a készülékben.

Beretta kazán szivattyú hibái

Ahogy a legtöbb kazánban, úgy a Beretta kazánban is egy szivattyú felel a meleg víz keringetéséért, és részben felel a túlmelegedésért is. A szivattyú meghibásodását több dolog előidézheti. Az egyik ok, ami miatt a szivattyú leállhat, az a víz hiánya a rendszerben. Mivel ez felel a víz keringetéséért, ha nincs mit keringetni, az nem tesz jót szerkezetnek. A másik ok az, amikor túl alacsony, vagy túl magas a víznyomás, mivel túl erős vagy túl gyenge áramlás esetén, a szivattyú teljesítménye romolhat vagy le is állhat teljesen.

Továbbá a szivattyúnak zajtalanul kell működnie, így ha elkezd zajosan dolgozni, biztosan javításra, tisztításra szorul. Célszerű a kazánt fűtésszezonon kívül is, legalább egyszer egy hónapban elindítani, mert állásában is romolhat az állapota, akár a letelepedett szennyeződésektől az alkatrészeken. Mindazonáltal ajánlott egy évenkénti karbantartás is, hogy az említett hibákat kiküszöbölhessük, és megelőzhessük a kazán váratlan meghibásodását.

Beretta kazán szivattyú hibái

Beretta fűtés hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Beretta fűtés csőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

Üzembiztosabbá válik a kazán

Gazdaságosabb az üzemeltetés

Hamarabb melegszik fel a rendszer

Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

Csendesebbé válhat a kazán működése

Nő a kazán élettartama

Beretta fűtés tipikus hibái
Beretta fűtés tipikus hibái
Beretta fűtés tipikus hibái
Beretta fűtés tipikus hibái
Beretta fűtés tipikus hibái
Beretta fűtés tipikus hibái

Beretta kazán hibakódok

A01- ACF modul leállás, ACF elektronikus hiba riasztás

A02- Határoló termosztát riasztás

A03- Ventilátor tacho riasztás

A04- Víz nyomáskapcsoló riasztás

A06- Használati NTC hiba

A07- Fűtés előremenő NTC hiba, Fűtés előremenő szonda túlmelegedés, Visszatérő/előremenő szonda differenciál riasztás

A08- Fűtés visszatérő szonda túlmelegedés, Fűtés visszatérő NTC hiba, Visszatérő/előremenő szonda differenciál riasztás

A09- Elsődleges cserélő tisztítsa, Füst NTC hiba, Füstszonda túlmelegedés

A11- Hamis láng

A77- Alacsony hőmérsékletű berendezések termosztát riasztás

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Beretta fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24