Vaillant fűtés tipikus hibái

A Vaillant fűtés tipikus hibáit gyűjtöttük össze egy helyre, hogy könnyen tájékozódhasson. Ugyanakkor megemlítjük a karbantartás fontosságát is, és azt is, melyik hiba hogyan előzhető meg a legkönnyebben. Bármilyen kérdése van, keressen minket bizalommal.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Vaillant fűtés tipikus hibái Vaillant fűtés tipikus hibái

Vaillant fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni egy helyre a Vaillant fűtés tipikus hibáit, hogy könnyebben tudjon tájékozódni, könnyebben felismerhesse a hibákat, így gyorsabban is tud rájuk reagálni, ami további meghibásodások elkerülését eredményezheti. Ám, mielőtt részletesen is kitérnénk a gyakran előforduló meghibásodásokra, szeretnénk ha tudná, hogy ezek a hibák nem csak a Vaillant fűtést érintik, hanem valamennyi márka valamennyi termékénél ugyanúgy jelentkezhetnek.

Szót fogunk ejteni a karbantartás fontosságáról, a nyomás ellenőrzéséről és szinten tartásáról, a termosztát hibáiról és azok kiküszöböléséről, az őrláng hiányáról, a szivattyú meghibásodásának okairól, a túlmelegedésről és a hőcserélő tisztításáról, savazásáról. Ezek számítanak a leggyakrabban előforduló hibának. Ezek között vannak, amiket mi magunk is tudunk orvosolni, de a legtöbb hibajelenséghez mindenképpen ajánlott szerelő segítségét kérni.

Továbbá akár az itt említett- akár más váratlan meghibásodás elkerülhető, illetve megelőzhető egy évenként legalább egyszer elvégzett karbantartással. Erre kiválóan alkalmasak 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink. Ők a karbantartás során átnézik az egész fűtésrendszert, megtisztítják az alkatrészeket, ellenőrzik azok állapotát. Ha meghibásodás léphet fel, azt jelzik, igény esetén javítanak, cserélnek, majd átmossák az egész készüléket. Ezzel pénzt takaríthat meg, és biztosítani tudja azt, hogy ne történjen váratlan meghibásodás akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne a kazán működésére. Egész Pest megyében számíthat ránk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Vaillant kazán nyomás ellenőrzés

Minden kazánnál fontos, hogy a nyomás mindig az optimális szinten legyen, mivel nagyban befolyásolhatja a működést, és sok hibát idézhet elő. Ezért nem árt gyakran ellenőrizni, amit mi magunk is könnyedén megtehetünk. Minden kazánon van egy nyomásmérő óra. Ebben az órában van egy mutató, és egy zöld színnel jelzett sáv. Az a zöld sáv jelzi az aktuális kazán optimális nyomásértékét. Általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol.

Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt van, a víznyomás alacsony a kazánban, így mindenképpen növelnünk kell. A kazán alján van egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor óvatosan nyissunk ki, majd ha a nyomásszint megfelelő, zárjuk is el rögtön. Ne engedjük, hogy túl sok nyomás legyen a kazánban, vagyis ne haladja meg a zöld jelzést. Ha nem biztos a szelep hollétében, a kézikönyvben megtalálja róla a leírást, de ha még úgysem biztos benne, akkor nyugodtan hívjon minket és kérjen segítséget, örömmel segítünk ebben is.

Vaillant kazán nyomás ellenőrzés
Vaillant kazán nincs őrláng

Vaillant kazán nincs őrláng

A másik leggyakrabban előforduló hiba a kazánoknál az az őrláng hiánya. Ezt több minden okozhatja. Amennyiben zárt égésű kazánnal rendelkezünk, a hibakód segítségével tudjuk beazonosítani a hibajelenséget, ha viszont nyílt égésű a kazán, úgy könnyen rájöhetünk a hiba apropójára. Az őrláng hiányának jelentkezésekor az első, amit tehetünk az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapokat, hogy nyitva vannak-e. Amennyiben nem, úgy nyissuk ki őket, majd indítsuk újra a kazánt. Ha lesz láng, akkor a hiba elhárítva.

Ám, nem minden meghibásodás javítása ilyen egyszerű. Ugyanis a láng hiányát okozhatja még elektróda meghibásodás is és szennyeződés lerakódása. Ezeket a hibajelenségeket mindenképpen célszerűbb megbízható szerelőre bízni, aki megtudja állapítani az elektróda meghibásodásának mértékét, amennyiben szükséges kitudja azt cserélni, és megtudja tisztítani a szennyeződésektől a készüléket, alkatrészeket egyaránt.

Vaillant termosztát hibák

Megesik néha, hogy a kazán nem működik megfelelően. Mondjuk gyakran kikapcsol, nem fűt fel minden helyiséget egyformán, vagy be sem kapcsol. Ám ilyen esetekben előfordulhat, hogy a termosztát a felelős, illetve mi, mert nem megfelelő helyre szereltettük fel. Mi számít nem megfelelő helynek? Példának okáért egy hálószoba, ami viszonylag kicsi és zárt-terű. Ezáltal hamar felmelegszik, amit érzékelve a termosztát, lekapcsolja a kazánt azelőtt, hogy a többi helyiségben is jó meleget csinálna. Ezért célszerű olyan helyet választani a termosztátnak, ami nyitott és tágas, ugyanakkor nem párásodik könnyen és van benne radiátor, mint például a nappali.

A másik ilyen eset, amikor nem kommunikál egymással a kazán és a termosztát, mert a két készülék túl messze helyezkedik el egymástól. Ebben az esetben a termosztátot vigyük a kazán közelébe, majd próbáljuk újra összepárosítani őket a kézikönyvben leírtak alapján. Majd ellenőrizzük le a működését úgy, hogy a termosztátot magasabb hőfokra állítjuk, és ha a kazán elindul, működik, akkor a hiba elhárítva. Ám, ilyenkor is célszerű a termosztátot közelebb elhelyezni a kazánhoz, hogy ez a hiba is elkerülhető legyen.

Vaillant kazán túlmelegedés

Az egyik talán legkomolyabb hibajelenség a kazánoknál, az a túlmelegedés. Ez ellen, a modernebb, újabb kazánokba már egy vészkapcsolót is beszerelnek, hogy leállítsa a kazánt, amint túlmelegedés észlelhető. Ez azért jó hír számunkra, mivel ezzel megelőzhető, hogy még nagyobb károsodás érje az egész szerkezetet. Viszont ehhez az is kell, hogy semmiképpen se indítsuk újra a kazánt ha kihűlt, hanem kapcsoljuk le és rögtön hívjunk szerelőt.

A túlmelegedésért felelős lehet az alacsony víznyomás, amit a fentebb említett módon szabályozni tudunk. Aztán okozhat túlmelegedést még a szűrők eltömődése is, amihez szintén szükség van szerelőre, aki alaposan kitisztítja azokat, jól át is mossa, és ha kell, ki is tudja cserélni őket. Ugyanakkor az is lehet hibaforrás, ha levegő került a rendszerbe, ami akadályozza a víz áramlását. Így amennyiben bármilyen módon túlmelegedés lép fel a kazánban, mindenképpen állítsuk le a készüléket és hívjunk szakembert.

Vaillant kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Vaillant kazánokban is, egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Ahhoz, hogy a szivattyú jól működhessen, fontos, hogy a víznyomás mindig megfelelő mértékű legyen a kazánban. Ugyanis a túl alacsony vagy túl magas nyomásszint miatt, a víz túl gyenge vagy túl erős áramlattal fog mozogni, ami könnyen rongálhatja a szivattyú állapotát, illetve véglegesen tönkre is teheti, és ilyenkor bizony szivattyú cserére van szükség.

Mindazonáltal nem csak ez okozhat meghibásodást a szivattyúban, hanem az is, ha nincs víz a rendszerben, vagy túl sokat áll, mondjuk a nyári szezon alatt, mivel akkor nem kell fűtenünk. Ilyenkor a sok lerakódó szennyeződéstől előfordulhat, hogy mikor újra elindítjuk a fűtésszezon kezdetével, nehezen fog elindulni a szivattyú és/vagy hangosabb is lesz a megszokottnál. Ezért is ajánlott az évenkénti karbantartás még a fűtésszezon beállta előtt, hogy ezen hibákat is megelőzhessük.

Vaillant kazán szivattyú hibái

Vaillant kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Vaillant kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Vaillant fűtés tipikus hibái
Vaillant fűtés tipikus hibái
Vaillant fűtés tipikus hibái
Vaillant fűtés tipikus hibái
Vaillant fűtés tipikus hibái
Vaillant fűtés tipikus hibái

Vaillant kazán hibakódok

F0- az előremenő NTC meghibásodott

F1- a visszatérő NTC hibás

F2-F3- A hőmérséklet-termisztor vagy a tárolóérzékelő kinyitása

F4- A visszatérő termisztor törése

F5- külső füstgáz érzékelő szakított

F6- belső füstgáz érzékelő hibás

F10- Az ellátó termisztor rövidzárlata (meghaladja a 130 °C -ot)

F11/F14- A visszatérő termisztor rövidzárlata (meghaladja a 130 °C -ot)

F13- A melegindító érzékelő rövidzárlata.

F15-F16- A külső érzékelő rövidzárlata az égéstermékek eltávolításához.

F20- biztonsági hőmérséklet határoló hibás

F22-F24- Száraz üzem (szivattyú meghibásodás)

F23- Vízhiány. (Meghatározza az áramlás és a visszatérő vezetékek közötti hőmérséklet-különbség)

F26- a gázszelep nem reagál

F27- Parazita láng

F28- sikertelen indítást jelez

F29- Kialudt a láng

F32-F33- ventilátor hiba

F35- Hiba a gázkimenetben

F36- A védelem működött, gyenge tapadás. Az égéstermékek belépnek a helyiségbe.

F37- A ventilátor instabil vagy rendellenes sebessége

F38- Ventilátor meghibásodás.

F42- A kódoló ellenállás törése.

F49- Alacsony feszültség az eBUS buszon.

F53- Helytelen égésszabályozás.

F56- Az alkatrészek meghibásodása az égésteremben.

F57- A Komfort mód be van kapcsolva, helytelen a beállítás.

F61- Hiba történt a gázszelepek vezérlésében.

F63- EEPROM törés.

F64/E67- Elektronikával, érzékelőkkel kapcsolatos problémák.

F65- Túl magas elektronika hőmérséklet

F72- Hiba az előremenő és / vagy visszatérő vonal érzékelőinek leolvasásában

F73-F74- Nyomásérzékelő hiba

F75- hibás a víznyomás érzékelő vagy a szivattyú

F76- Az elsődleges hőcserélő túlmelegedése

F77- A váltószelep, a kondenzációs szivattyú meghibásodása.

F80/F91- A másodlagos radiátor érzékelő rövidzárlata.

F81/F91- A szivattyú betöltése probléma.

F83- Helytelen termisztor mérés a táp- és indítóvezetéken.

F84-F85- Érvénytelen termisztor adatok.

F92- Ellenállás kódolási hiba.

F93- Az égés minősége nem megfelelő.

Con- Nincs kommunikáció a vezérlőegységgel.

Fxx- Szoftverprobléma.

5ER- A karbantartás ideje.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Vaillant fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24