Biasi fűtés tipikus hibái

Amennyiben Biasi kazánnal rendelkezik, vagy ilyet készül venni, mindenképp érdemes elolvasni ezen oldalon szereplő információkat, melyek tartalmazzák a Biasi fűtés tipikus hibáit, és azok megoldásait egyaránt. Ha segítségre van szüksége, hívjon minket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Biasi fűtés tipikus hibái Biasi fűtés tipikus hibái

Biasi fűtés tipikus hibái

Szeretnénk segítséget nyújtani Önnek azzal, hogy összegyűjtöttük ide egy helyre a Biasi fűtés tipikus hibáit, és igyekszünk hozzájuk megoldást is nyújtani. Előfordulhat olyan hiba, amit mi magunk is tudunk orvosolni, de a legtöbb hiba esetében a megoldást mindenképpen szerelő nyújthatja számunkra. Olvashat majd a kazán víznyomás ellenőrzéséről, őrláng hiányáról, túlmelegedésről, termosztát lehetséges hibáiról, szivattyú meghibásodásról, hőcserélő tisztításról, savazásról egyaránt.

Viszont, mielőtt mindenről részletesebben beszámolnánk, tudnunk kell, hogy az itt leírt hibák, nem csak a Biasi kazánokat érintik, hanem valamennyi márka valamennyi kazánját. Ám beszéljünk most csak a Biasi kazán tipikusnak mondott hibáiról. Vannak hibák, amiket mi is könnyedén helyreállíthatunk otthon, ilyen például a víznyomás optimális értéke, vagy egyes esetekben az őrláng helyreállítása. Ezekről lejjebb részletesen is olvashat.

A váratlan meghibásodásokat, legkönnyebben egy évenkénti karbantartással előzhetjük meg, amit célszerű a fűtés szezon indulása előtt elvégeztetni. Ilyenkor munkatársaink ellenőrzik az egész készüléket és alkatrészeket egyaránt. Amennyiben észlelnek valamilyen hibát, igény esetén javítják vagy cserélik az alkatrészt, megtisztítják az egész készüléket, és ellenőrzik a helyes működést. Ezzel meggátolva azt, hogy akkor mondja fel a szolgálatot a kazán, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-gazkeszulek.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Biasi kazán nyomás ellenőrzése

Mint minden kazánnál, úgy a Biasi kazánoknál is tudjuk ellenőrizni mi magunk a víznyomás optimális értékét, és amennyiben kell, állíthatunk is rajta. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a nyomás megfelelő-e a kazánban, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát. A legtöbb kazán optimális nyomásértéke megegyezik, de előfordul, hogy eltérnek egymástól. Általában a megfelelő értékek 1-1,5 bar között vannak, de ezt könnyedén leolvashatjuk az óráról. A megfelelő nyomás szint értéke, minden órán zöld színnel van jelölve.

Amennyiben a mutató a zöld területen belül található, úgy a nyomás rendben van a kazánban, ám amennyiben alacsonyabb értéket mutat, a nyomás nem megfelelő a kazán részére. Viszont, ezt betudjuk állítani mi is határértéken belülre, mégpedig úgy, hogy minden kazán alján vagy egy nyomásszabályzó szelep, aminek kinyitásával növelhetjük a kazánban a víznyomást, egészen addig, amig a mutató eléri a zöld területet. Amint ez megtörtént, zárjuk el a szelepet, különben túl sok nyomás kerül a kazánba, ami további meghibásodásokhoz vezethet.

Biasi kazán nyomás ellenőrzése
Biasi kazán nincs őrláng

Biasi kazán nincs őrláng

Az őrláng hiányát a Biasi kazánban több dolog is előidézheti. Előfordulhat az, hogy nem kap megfelelő mennyiségű gázt a készülék. Ez esetben meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a gázcsap ki van-e nyitva minden helyen. Amennyiben nincs, nyissuk ki, és indítsuk újra a kazánt. Ha elindul, a probléma megoldva. Ám ez nem minden esetben ilyen egyszerű. Ugyanis a hibát okozhatja még eltömődés, elektróda csatlakozási hiba, illetve előfordulhat az is, hogy a vezérlőpanel működése megszakadt.

Az elektróda csatlakozását a kézikönyv leírása szerint ugyan ellenőrizhetjük, amennyiben biztosak vagyunk a dolgunkban, de mindenképpen célszerű szerelőt hívni, amennyiben nem a gáz hiánya okozta a problémát. Minél tovább várunk egy meghibásodással, annál több minden romolhat el a kazánban, és annál költségesebb lesz a javítás. Munkatársaink 20 éves tapasztalattal a hátuk mögött, szívesen segítenek a hiba elhárításában egész Pest megyében.

Biasi termosztát hibák

A Biasi kazánnál is előfordulhat az, hogy nem a kazán a felelős azért, mert nem indul el, vagy gyakran elindul, de ugyanolyan gyakran le is áll. Ezen hibákért a termosztát is lehet hibás. Amennyiben a kazán nem indul el, hiába kapcsoljuk be a termosztátot, előfordulhat, hogy túl messze helyezkednek el egymástól és elveszítették egymással a jelet. Ez esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe, és a kézikönyvben írt utasítások szerint, párosítsuk őket újra össze. Amennyiben ez sikeres lett, és a kazán elindul, készen is vagyunk.

A másik lehetséges ok, amiért a kazán nem működik megfelelően a termosztát által, az az lehet, hogy a termosztát rossz helyen van elhelyezve. Rossz hely alatt egy kisebb méretű, zárt helyiséget értünk, mint például a hálószoba, amit a radiátor hamar felmelegít. A termosztát ezáltal azt érzékeli, hogy a kívánt hőmérsékletet elérte, és leállítja a kazánt, ám ettől a nyíltabb, tágasabb helyiségekbe még nem lesz ugyanolyan meleg. Mindkét esetben célszerű a termosztátot olyan helyre szereltetni, ahol nincs túl messze a kazántól, ugyanakkor tágasabb térben, például nappaliban helyezkedik el.

Biasi kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedéséért több minden lehet felelős. Mint például a szűrők eltömődése, a víznyomás hiánya vagy levegő került a rendszerbe. A modernebb kazánok már rendelkeznek vészleállítóval, ami érzékeli, ha a kazán túlmelegedne, és leállítja a készüléket. Amennyiben lehűlt, ugyan újra lehet indítani, de semmiképp sem célszerű, mivel a kazán állapota rohamosan romlani fog. Ajánlott ilyenkor leállítani a kazánt, és nem elindítani, egészen addig, míg egy szerelő meg nem javította azt.

Amennyiben a szűrővel van probléma, állapottól függően lehet, hogy elég, ha csak tisztítva- majd átmosva van, de előfordulhat az is, hogy cserélni kell. Ezt a szerelő pontosan megtudja állapítani. A víznyomás hiánya szintén okozhat túlmelegedést, ezért általában a szivattyú felel. Amennyiben bármelyik problémát is észleli, hívjon segítséget, és lehetőleg ne használja a kazánt, amig a szerelő engedélyt nem ad rá.

Biasi kazán szivattyú hibái

Minden kazánban egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért, és többek között a kazán túlmelegedéséért is felelős lehet. A szivattyú meghibásodásának több oka van. Példának okáért, tönkre mehet akkor, ha úgy próbál működni, hogy nincs víz a rendszerben, amit keringetni tudna. Vagy épp van víznyomás a kazánban, de annak túl alacsony vagy túl magas áramlása esetén, a szivattyú meghibásodhat vagy teljesen le is állhat. Ez utóbbi esetben mindenképpen cserélni kell.

Továbbá a szivattyú halkan, csendesen szokott működni, így, ha úgy halljuk, hogy zajosabb a megszokottnál, jobb, ha leállítjuk a kazánt, és hívunk egy szerelőt, aki hamar megtudja javítani, hogy ne menjen még jobban tönkre a készülékünk. Célszerű a kazánt minden hónapban elindítani egy rövid időre, ezzel is megelőzve a szennyeződések lerakódását. Illetve célszerű évente egyszer karbantartást végeztetni, ezzel is elkerülve a váratlan meghibásodásokat.

Biasi kazán szivattyú hibái

Biasi kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Biasi kazán savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Biasi fűtés tipikus hibái
Biasi fűtés tipikus hibái
Biasi fűtés tipikus hibái
Biasi fűtés tipikus hibái
Biasi fűtés tipikus hibái
Biasi fűtés tipikus hibái

Biasi kazán hibakódok

E01- Bekapcsolás hiánya miatti blokk

E02- A biztonsági termosztát által okozott blokk

E03- Általános blokk

E04/E14- Szivattyú hiányos keringés

E05- Ventilátor / levegő presszosztát / füst termosztát üzemzavar

E06- 1. vagy 2. fűtő negatív hőmérsékleti együttható szonda meghibásodott

E07/E12- Szaniter negatív hőmérsékleti együttható szonda üzemzavar

E08- Külső negatív hőmérsékleti együttható szonda meghibásodott

E09- Füstszonda meghibásodás

E11- Hibás láng

E12- Negatív hőmérsékleti együttható visszamenő fűtés szonda meghibásodása

E13- Előremenő- visszatérő DT > 40 K.

E14+RESET- Keringés hiánya T > 105°C

E19- Bemeneti szaniter szonda meghibásodás

E50- Nincs kommunikáció a 2. zónához csatlakoztatott távirányítóval

E69- Blokk hibás vezetékezés miatt

E98- A szolár központ meghibásodott

E99-A kazánt nem konfigurálta

L 01- Negatív hőmérsékleti együttható korlátozása a HMV-ben

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Biasi fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463