Hoval fűtés tipikus hibái

Hoval készüléke gyroki hibáira kiváncsi? Akkor látogasson el oldalunkra, és tájékozódjon a meghibásodásokról, azok megelőzéséről, javításáról egyaránt. Továbbá, kérjen segítséget kollégáinktól. Egész Pest megyében számíthat segítségünkre.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Hoval fűtés tipikus hibái Hoval fűtés tipikus hibái

Hoval fűtés tipikus hibái

Amennyiben Hoval kazánnal, fűtésrendszerrel rendelkezik, ezt az oldalt Önnek ajánljuk. Összegyűjtöttük egy helyre a Hoval fűtés tipikusnak mondott hibáit. Ugyanakkor, mielőtt részletesen is kitérnénk ezekre, meg kell jegyezzük, hogy ezen meghibásodások nem csak a Hoval termékeit érintik, hanem minden gázkazánnál egyformán jelen lehetnek. Mi most a Hoval fűtés tipikus hibáira vonatkozóan írtuk ezeket össze.

Többek között fogunk írni a kazán nyomás ellenőrzéséről és annak szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, a túlmelegedésről és még a termosztátról is szót fogunk ejteni. Továbbá arra is kitérünk majd, hogy mely hibajelenség az, amit mi is orvosolhatunk, és melyek azok, amikhez feltétlenül szükséges megbízható szakember segítségét kérni. Mi is állunk rendelkezésére egész Pest megyében, legyen szó javításról, karbantartásról, vagy akkor is, ha csak kérdése lenne.

Mielőtt részletesebben is írnánk a hibajelenségekről, meg kell említsük a karbantartás fontosságát. Ugyanis, ha minden évben, legalább egyszer, a fűtés szezon előtt elvégeztetünk egy karbantartást Hoval fűtésrendszerünkön, az itt említett és nem említett meghibásodások kiküszöbölhetők lesznek, és a készülékek élettartamát is növelhetjük ezzel. Kérje kollégáink segítségét a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon. Örömmel fogadjuk hívását a nap 24 órájában, bármely nap. Munkáink után számlát adunk és garanciát vállalunk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Hoval kazán nyomás ellenőrzés

A Hoval kazán víznyomásának ellenőrzése roppant egyszerű feladat, ami nem igényel különösebb szaktudást. Viszont, mindenképpen tanácsos gyakran ellenőrizni, mivel sok meghibásodás fő oka lehet az alacsony víznyomás. Minden kazánon van egy nyomásmérő óra, kicsi, kerek, van benne egy mutató és egy zöld színű sáv. Ez a sáv jelzi nekünk a kazán optimális nyomásszintjét. Ha a mutató alatta van, akkor a nyomás kicsi, és ezt orvosolnunk kell.

A Hoval kazán alján van egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor óvatosan ki kell nyitni egészen addig, amig a mutató el nem éri a megfelelő nyomásszintet. Ez után azonnal el kell zárni. Ha nem találja a szelep helyét, a kézikönyvben megtalálja róla a leírást. Amennyiben nem biztos a dolgában, nyugodtan hívjon minket és mi örömmel segítünk. Ha a mutató a zöld jelzés felett helyezkedik el, a nyomás túl magas a kazánban, ilyenkor hívjunk szerelőt.

Hoval kazán nyomás ellenőrzés
Hoval kazán nincs őrláng

Hoval kazán nincs őrláng

A másik leggyakrabban előforduló meghibásodás a Hoval kazánok esetében, az az őrláng hiánya. Az elő dolog, amit ilyenkor még szerelő jelenléte nélkül megnézhetünk az az, hogy a gázcsapok nem-e maradtak zárva, valamilyen okból kifolyólag. Ha igen, nyissuk ki őket, majd próbáljuk meg újra elindítani a kazánt. Ha ez sikerült, akkor nem is volt különösebben nagy probléma, és használhatjuk is tovább készülékünket.

Ám, ha a hiba nem oldódott meg, mert a csapok nyitva voltak, akkor viszont mindenképpen ajánlott szerelőt hívni, ugyanis okozhatja az őrláng hiányát az elektróda meghibásodása, amit ilyenkor valószínűleg cserélni kell, vagy a szennyeződések lerakódás, amit ez esetben tisztítani kell, illetve az is előfordulhat, hogy a gázszelep nem nyit valamilyen okból kifolyólag. Minden ilyen meghibásodás javítását jobb megbízható szerelőre bízni.

Hoval termosztát hibák

Gyakran előfordul a kazánok esetében, hogy nem fűtik fel az összes helyiséget ugyanúgy, mert idő előtt lekapcsolnak, vagy egyik pillanatról a másikra lekapcsolnak, és már be sem lehet őket kapcsolni. Viszont, azt kevesen tudják, hogy ilyenkor nem feltétlenül a kazánban keresendő a probléma megoldásának kulcsa, hanem a termosztátban. Ugyanis, ha a termosztát túl messze helyezkedik el a kazántól, könnyedén elveszíthetik egymás közt a jelet, és a kommunikáció megszűnik, ezáltal a kazán nem fog bekapcsolni.

A másik hasonló helyzet az az, amikor a termosztát egy kisebb, zárt helyiségben van felszerelve, mint például a hálószobába, amit hamarabb felfűt a radiátor, a kazán segítségével, ezáltal a kazán hamarabb lekapcsol, mint, hogy az összes helyiséget egyformán felfűtené. Ezért élszerű a termosztátnak olyan helyet keresni, ami nincs túl messze a kazántól, ugyanakkor nyitottabb, tágasabb helyiségben helyezkedik el. A legtöbb helyen, ilyen például a nappali. Ha ezen apróságokra odafigyelünk, az itt említett kellemetlenségek kiküszöbölhetők lesznek.

Hoval kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedése nem játék. Elég komoly probléma. Okozhatja ezt alacsony víznyomás, szivattyú meghibásodás, szűrő eltömődés vagy az is, ha levegő került a rendszerbe. Igaz, hogy a mai kazánokban már van egy vészkapcsoló, ami túlmelegedés esetén lekapcsolja a kazánt. Ez jó hír nekünk, hiszen így biztosítva van az, hogy ne történjen nagyobb kár. Viszont, ezzel még a probléma nem lett megoldva.

A lehető legjobb megoldás a Hoval kazán túlmelegedése esetén az az, hogy azonnal leállítjuk, ha ez még nem történt meg, és hívunk egy megbízható szerelőt. Igaz ugyan, hogy működik a kazán, ha kihűlt, de a károk a készülékben csak fokozódni fognak, ami sem a kazánnak, sem pedig a pénztárcánknak nem tesz jót. Kérje kollégáink segítségét, örömmel állnak rendelkezésére egész Pest megyében, és akár már egy órán belül Önnél lehet egyikük.

Hoval kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Hoval kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Így, ha a víznyomás nem megfelelő a kazánban, vagy egyáltalán nincs víz, a szivattyú könnyedén hibásodhat meg. Ezért is nagyon fontos, hogy a víznyomást mindig ellenőrizzük és szinten tartsuk. Ugyanakkor, a kazán nem csak ilyenkor mehet tönkre, hanem állásában is meghibásodhat.

Ha hónapokig nincs elindítva a készülék, például a nyári szezon alatt, a szennyeződések nagyon könnyedén lerakódnak és tapadnak meg a szivattyún és többi alkatrészen egyaránt. Ez befolyásolhatja az újraindítást a fűtésszezon kezdetekor. Ezért célszerű minden évben elvégeztetni a karbantartást a fűtésszezon előtt, hogy minden itt leírt és nem említett meghibásodás elkerülhető legyen, és a készüléket is megóvjuk.

Hoval kazán szivattyú hibái

Hoval kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Hoval kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Hoval fűtés tipikus hibái
Hoval fűtés tipikus hibái
Hoval fűtés tipikus hibái
Hoval fűtés tipikus hibái
Hoval fűtés tipikus hibái
Hoval fűtés tipikus hibái

Hoval kazán hibakódok

W:01- Alacsony víznyomás

B:05- Vízhiány-vízutántöltés

10-20:0;1- Érzékelő rövidzárlat vagy szakadás

30-40:2-5- Hőtermelési zavarok

50-60:2-4- Szabályozási funkciók meghibásodása

70:0;1- Adatbusz zavar

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Hoval fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24