Potterton fűtés tipikus hibái

Ha Potterton fűtőkészülékkel rendelkezik, akkor ezt az oldalt Önnek ajánljuk. Összegyűjtöttük az összes olyan tipikusnak vélt hibát, ami a leggyakrabban szokott előfordulni a Potterton fűtésnél. Részletesen írunk mindenről. Keressen minket bizalommal.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Potterton fűtés tipikus hibái Potterton fűtés tipikus hibái

Potterton fűtés tipikus hibái

Ha Potterton fűtőkészülékkel rendelkezik, akkor ezt az oldalt Önnek ajánljuk. Megpróbáltuk ide összegyűjteni az összes olyan tipikusnak vélt hibát, ami a leggyakrabban szokott előfordulni a Potterton fűtésnél. Ám, mielőtt hozzá kezdenénk, szeretnénk tájékoztatni arról, hogy ezen meghibásodások nem csak a Potterton fűtőkészülékeket érintik, hanem valamennyi márka valamennyi termékére egyaránt jellemzők.

Szót fogunk ejteni a kazán túlmelegedéséről, a víznyomás ellenőrzéséről és szinten tartásáról, a termosztát esetleges hibáiról és azok kiküszöböléséről és még említünk pár meghibásodást. Ki fogunk térni arra is, hogy ezen meghibásodások megjelenésekor mi a teendő. Ugyanis, lesznek olyanok, amiket mi magunk is korrigálhatunk, ám természetesen a legtöbb meghibásodáshoz szükséges lesz megbízható szerelőt hívni.

Mielőtt ezekre rátérnénk, szeretnénk figyelmébe ajánlani, hogy ezen meghibásodások mind megelőzhetők egy évenként egyszeri karbantartással, melyet 20 éves tapasztalattal rendelkező kollégáink egész Pest megyében vállalnak. A karbantartás során a készülék alaposan át van nézve és megvan tisztítva, ezáltal biztosítani lehet, hogy ne történjenek váratlan meghibásodások és a készüléknek is jót tehetünk vele. Bármilyen kérdése van, vagy szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, hívjon minket bizalommal a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon. Örömmel segítünk mindenben.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Potterton kazán nyomás ellenőrzés

Az egyik leggyakrabban felmerülő hiba a Potterton kazánoknál, az a víznyomás változása. Mivel ez sok mindenért felelős a kazán működésében, ezért nem árt gyakran figyelnünk rá és szinten tartani. Ezt könnyedén megteheti Ön is. Minden kazánon van egy nyomásmérő óra, ami kerek, van benne egy zöld sáv és egy mutató. A zöld sáv jelzi a kazán megfelelő nyomásértékét. Ha a mutató a jelzés alatt van, akkor a nyomás alacsony, és ezt azonnal korrigálnunk kell.

Minden Potterton kazán alján van egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor óvatosan nyissunk ki, de csak addig, amig a mutató el nem éri a zöld területet. Vigyázzunk, hogy ne haladja meg a sávot. Majd zárjuk el a szelepet és készen is vagyunk. Ha nem biztos a dolgában, az útmutatóban mindent megtalál, illetve kérhet segítséget akár tőlünk is, örömmel állunk rendelkezésére mindenben. Ha a kazánban túl magas a víznyomás, úgy hívjon szerelőt.

Potterton kazán nyomás ellenőrzés
Potterton kazán nincs őrláng

Potterton kazán nincs őrláng

A második leggyakrabban előforduló hiba a Potterton kazánoknál, ahogy sok más kazánnál is, az az őrláng hiánya. A legelső, amit ilyenkor tehetünk az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapokat, hogy nem-e maradtak zárva valamilyen oknál fogva. Ezt megtehetjük szerelő nélkül is, hiszen, valószínűleg mi zártuk el. Amennyiben zárva vannak, nyissuk ki és indítsuk újra a kazánt. Ha van őrláng, a gond megoldva. Mindazonáltal, ez nem mindig ennyire egyszerű.

A Potterton kazánok őrláng hiányt okozhatja szennyeződés lerakódás, elektróda meghibásodás vagy az is, ha a gázszelep valamiért nem nyit megfelelően. Ezen dolgok helyreállításához már mindenképpen célszerű szerelőt hívni, aki biztonságosan kitudja cserélni az elektródát vagy a szennyeződést megfelelően eltávolítani és a gázszelepet is megtudja javítani. Ehhez nyújtanak segítséget kollégáink is, akikre egész Pest megyében számíthat éjjel-nappal, az év minden napján.

Potterton termosztát hibák

Bizony, gyakran előszokott fordulni, hogy bizonyos kazán „meghibásodásért” nem a kazán a felelős és nem is nevezhető igazán meghibásodásnak. Ugyanis, amennyiben azt tapasztalja, hogy nem melegszik át otthonában az összes helyiség egyformán, mert a kazán idő előtt lekapcsol, az általában azért van, mert a termosztát egy kisebb, zártabb helyiségben van, mint például a hálószobában. Ezt hamarabb felfűti a radiátor a kazán segítségével, ezáltal a termosztát előbb lekapcsolja. A másik hasonló eset az az, amikor a kazán egyik pillanatról a másikra lekapcsol, és akárhogy állítgatjuk a termosztátot, nem kapcsol vissza.

Ezt az okozhatja, hogy a termosztát túl messze helyezkedik el a kazántól, így a két készülék elveszti egymásközt a jelet és nem tudnak kommunikálni egymással. Erre az a megoldás, ha a termosztátot közelebb visszük a kazánhoz és megpróbáljuk újra összepárosítani őket. Ha ez sikerült, a probléma megoldva. Viszont, mindenképpen célszerű a termosztátnak olyan helyet keresni, ami közelebb van a kazánhoz, ugyanakkor tágasabb, nyitottabb térben helyezkedik el, mint például a nappaliban. Egy kis odafigyeléssel az itt leírtak elkerülhetők lesznek.

Potterton kazán túlmelegedés

Az egyik, talán legsúlyosabb meghibásodás a Potterton kazánok esetében is, az a túlmelegedés. Ezt számos dolog előidézheti, köztük az alacsony víznyomás, az eltömődött szűrők, a meghibásodott szivattyú vagy levegő került a rendszerbe. Minden ilyen esetben, célszerű azonnal leállítani a készüléket, és hívni egy megbízható szerelőt, és csak akkor újra indítani a készüléket, ha Ő engedélyt ad rá.

A mai kazánokba már be van építve egy érzékelő, ami túlmelegedés esetén lekapcsolja a kazánt. Ez számunkra jó hír, mert így további meghibásodásoktól és esetleges készülékcserétől óv meg minket és a kazánt is. Mindazonáltal, ez nem azt jelenti, hogy a probléma meg van oldva, hanem annyit, hogy nem romlik tovább a készülék állapota. Amennyiben ez nem történik meg, de észleli a hibát, állítsa le a készüléket és telefonáljon nekünk. A nap 24 órájában állunk rendelkezésére.

Potterton kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Potterton kazánokban is egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért. Részben ezért is nagyon fontos a víznyomás szinten tartása. Mivel, ha ez gyakran változik, úgy a szivattyúnak hol túl erős- vagy túl gyenge áramlattal kell dolgoznia, ezáltal könnyedén hibásodhat meg vagy mehet tönkre véglegesen, ami után cserélni kell majd. Illetve, akkor is könnyedén hibásodik meg, ha nincs víz a rendszerben, ezért is figyeljünk a megfelelő víznyomásra mindig.

Mindazonáltal, nem csak ez esetekben hibásodhat meg a szivattyú, hanem állásában is. Amikor a nyári szezon alatt nincs elindítva hónapokig, az addig bejutó szennyeződések könnyedén tapadnak meg az alkatrészeken, köztük a szivattyún is, ami könnyen befolyásolhatja az újra indításkor. Ezért és az itt felsorolt és nem említett összes meghibásodás elkerülése érdekében ajánlott minden évben egy karbantartás Potterton fűtőkészülékén.

Potterton kazán szivattyú hibái

Potterton kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Potterton kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Potterton fűtés tipikus hibái
Potterton fűtés tipikus hibái
Potterton fűtés tipikus hibái
Potterton fűtés tipikus hibái
Potterton fűtés tipikus hibái
Potterton fűtés tipikus hibái

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Potterton fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24