VIESSMANN fűtés tipikus hibái

Pár dolgot összegyűjtöttünk Önnek, a VIESSMANN fűtés tipikus hibáiról. Fogunk írni olyan hibákról, amiket megoldhatunk mi is, és arról is, amihez mindenképpen szerelő kell. Szót ejtünk a karbantartás fontosságáról, és a hibakódokat is feltűntetjük.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
VIESSMANN fűtés tipikus hibái VIESSMANN fűtés tipikus hibái

VIESSMANN fűtés tipikus hibái

Összegyűjtöttük Önnek a VIESSMANN fűtés tipikus hibáit, hogy könnyedén tájékozódhasson egy helyen ezekről, illetve a hibák megelőzéséről, javításáról egyaránt. Ám, mielőtt mindenre részletesebben kitérnénk, szeretnénk hozzátenni azt is, hogy ezen általános hibák nem csak a VIESSMANN fűtésre értendők, hanem valamennyi márka valamennyi gázkazánjánál ugyanúgy tapasztalható hibákról van szó.

Részletesen fogunk beszélni a nyomás ellenőrzéséről, szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, termosztát esetleges hibáiról és azok kiküszöböléséről, a kazán túlmelegedéséről, a szivattyú esetleges hibáiról és a hőcserélő tisztításáról, savazásáról. Ezek mellett igyekeztünk összegyűjteni a hibakódokat is, amiket szintén lentebb olvashat majd. Lesznek olyan meghibásodások, amiket mi magunk is elháríthatunk, de a legtöbb hiba esetében, természetesen ajánlott szerelőt hívni.

Mindazonáltal megkell említsük, hogy minden itt említett, és nem említett meghibásodás elkerülhető, illetve megelőzhető egy évenkénti karbantartással, amire 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáink a legalkalmasabbak egész Pest megyében. Munkatársaink minden ilyen alkalommal átnézik a kazán összes alkatrészét, megtisztítják a szennyeződésektől, felmérik azok állapotát, és amennyiben szükséges valamelyik javítása, cseréje, jelzik, és csakis igény esetén el is végzik azt. Majd átmossák az egész rendszert és ellenőrzik a helyes működést. Ezzel elkerülhető minden váratlan meghibásodás a fűtésszezon alatt is.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

VIESSMANN kazán nyomás ellenőrzés

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba, ami sok mindent befolyásol a készülékben, az az alacsony víznyomás, így ezt nem árt gyakran ellenőriznünk. Ám ehhez nem feltétlenül kell szakembert hívni. Elég, ha annyit teszünk, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát, amin lesz egy mutató és egy zöld színnel jelzett terület. Ez a zöld terület jelzi az adott kazán optimális nyomásszintjét. Változó, hogy melyik kazánnak mennyi az optimális nyomás értéke, de általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol.

Amennyiben úgy látjuk, hogy a mutató a zöld terület alatt van, az esetben kevés a nyomás a kazánban, és ezt sürgősen korrigálnunk kell. Keressük meg a kazán alján a nyomásszabályzó szelepet, majd óvatosan nyissuk ki, de csak addig, amig a mutató el nem éri a zöld területet. Ekkor zárjuk el a szelepet, ügyelve arra, hogy a nyomás ne haladja meg a kívánt értéket. Amennyiben nem biztos a szelep hollétében, a kézikönyvben megtalálja a pontos leírást, ám ha még így sem biztos a dolgában, nyugodtan kérjen segítséget, mi is örömmel segítünk.

VIESSMANN kazán nyomás ellenőrzés
VIESSMANN kazán nincs őrláng

VIESSMANN kazán nincs őrláng

A másik leggyakrabban előforduló hiba a kazánoknál, az általában az őrláng hiánya. Ezt több dolog is előidézheti, de az első, amit mindenképpen megtehetünk mi magunk is, az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapokat, hogy nem-e maradtak zárva valamiért. Amennyiben zárva vannak, nyissuk ki őket, és próbáljuk meg újra bekapcsolni a kazánt. Ha sikerrel jártunk, akkor különösebb gond nem volt, csak nem kapott megfelelő mennyiségű gázt a kazán.

Ugyanakkor sajnos a hibát nem mindig ilyen egyszerű orvosolni, mivel a legtöbbször az őrláng hiányát sajnos nem ez okozza, hanem például az elektróda meghibásodása, vagy szennyeződések lerakódása illetve az is előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva a gázszelep nem nyit rendesen. Ezen esetekben mindenképpen hívjunk szerelőt, mert lehetséges, hogy az elektródát ki kell cserélni, a szennyeződést mindenképpen le kell tisztítani, illetve a gázszelep hibáját is jobb szerelőre bízni.

VIESSMANN termosztát hibák

Előfordulhat, hogyha nem működik megfelelően a kazán, az nem a készülék hibája, hanem a termosztáté. Ugyanis megesik, hogy nem megfelelő helyre van felszerelve a termosztát, és ezáltal befolyásolhatja a kazán működését. Mit értünk ez alatt? Például azt, amikor a termosztát egy kisebb, zárt térben van felszerelve, mint mondjuk egy hálószoba. Mivel ez viszonylag zárt rész, a radiátor, a kazán segítségével hamar felfűti a helyet, ami által a termosztát előbb lefogja kapcsolni a kazánt, az optimális hőmérséklet érzékelésekor. Ám ettől még a tágasabb, nyitottabb helyeken nem lesz melegebb.

A másik nem megfelelő hely az az, ami a kazántól a legtávolabb esik. Ugyanis előfordulhat az is, hogy a két készülék annyira távol van egymástól, hogy elveszítik egymásközt a jelet, így a kazán nem fog bekapcsolni. Ebben az esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe, majd párosítsuk őket újra össze az útmutatóban leírtak alapján, és teszteljük le. Ha elindul a kazán, akkor a párosítás sikeres volt, és a probléma elhárítva. Ám célszerű a termosztátot a kazán közelében elhelyezni, ugyanakkor legyen tágasabb, nyitottabb helyiségben is, mint például a nappaliban, hogy mindkét hiba egyaránt kiküszöbölhető legyen.

VIESSMANN kazán túlmelegedés

Az egyik legnagyobb hibajelenség a kazánoknál, az a túlmelegedés. Sok minden előidézheti, köztük az alacsony víznyomás, a szűrők eltömődése, és az is megeshet, hogy levegő kerül a rendszerbe, ami gátolja a víz áramlását. Ezért is kell a víznyomást gyakran ellenőrizni, és nem hagyni, hogy lecsökkenjen. Ha a szűrők felelnek a túlmelegedésért, akkor azokat ki kell tisztítani, majd átmosni őket jó alaposan, esetenként kicserélni őket, állapotuktól függően.  A levegőt pedig óvatosan kiengedni a készülékből.

A modernebb, újabb kazánokba, már mindig szerelnek egy vészleállítót, ami lekapcsolja a kazánt túlmelegedés esetén. Ez azért jó hír, mert így elkerülhető az, hogy még nagyobb kár keletkezzen az alkatrészeken vagy készülékben egyaránt. Viszont minden esetben, ha a kazán túlmelegszik, a lejobb amit tehetünk, ha azonnal lekapcsoljuk, és hívunk egy megbízható szerelőt, aki elhárítja a hibát, bármi is okozta azt. Semmiképpen se használjuk így tovább a kazánt, mert a hiba csak fokozódhat.

VIESSMANN kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a VIESSMANN kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Így ennek meghibásodását számos dolog idézheti elő. Mint például a változó víznyomás, mivel alacsony vagy magas víznyomás esetén, túl gyenge vagy túl erős áramlatú vízzel kell dolgoznia a szivattyúnak, ami könnyen vezethet meghibásodáshoz, vagy akár teljesen tönkre is mehet. Ez a másik ok, amiért fontos, hogy a víznyomás mindig az optimális értéken működjön.

Továbbá befolyásolhatja a működést az is, ha nincs víz a rendszerben, amit keringetni tudna a szivattyú. Ugyanakkor nem csak akkor mehet tönkre, amikor dolgozik, hanem akkor is, ha nyári szezon alatt le van állítva hónapokig a kazán, mivel ilyenkor könnyebben telepnek meg a szennyeződések, amik gátolhatják a készüléket a helyes működésében. Ilyenkor célszerű elindítani havonta legalább egyszer, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor mindenképpen ajánlott a fűtésszezon előtt egy karbantartás, amivel biztosan elkerülhető lesz a váratlan meghibásodás.

VIESSMANN kazán szivattyú hibái

VIESSMANN kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

VIESSMANN kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

VIESSMANN fűtés tipikus hibái
VIESSMANN fűtés tipikus hibái
VIESSMANN fűtés tipikus hibái
VIESSMANN fűtés tipikus hibái
VIESSMANN fűtés tipikus hibái
VIESSMANN fűtés tipikus hibái

VIESSMANN kazán hibakódok

Alapvető hibák:

06 – Az égő blokkolva A rendszer nyomása túl alacsony

0A– az égő blokkolva Túl alacsony a dinamikus gáznyomás

0C – az égő blokkolva Túl alacsony a hálózati feszültség

CC – A külső bővítőmodul funkciójának meghibásodása

F2 – Az égő hibás. A hőmérséklet-korlátozó beindult

F3– Az égő hibás. Lángjelzés az égő indítása előtt

F4– Az égő hibás. Nincs lángjel

F5 – Égővezérlő hiba

F6 – A kipörgésgátló vezérlő készülék működtetése

F8– Az égő hibás. Gáz mágnesszelep relé blokkolva

F10/F18– Folyamatos működés

F30 – Az égő blokkolva Hőmérséklet-érzékelő rövidzárlat

F38– Az égő blokkolva A kazán hőmérséklet-érzékelőjének törése

F50/F51– Hiba a melegvíz-rendszer működésében, rövidzárlat

F58/F59– Hiba a melegvíz-rendszer működésében, a hőmérséklet-érzékelő törése

Egyéb hibák:

A0 – Az égő blokkolva Túl alacsony a gáznyomás

E0 – az égő blokkolva Lökésgördülés-vezérlő eszköz vált ki

B0 – Az égő blokkolva, rövidzárlat

B8– Az égő blokkolva, az érzékelő megszakadt

0F– A "0F" szolgáltatás csak a hibatörténetben jelenik meg

10– Rövidzárlat a külső hőmérséklet érzékelőnél

18 – A külső hőmérséklet-érzékelő törése

30– A hőmérséklet-érzékelő rövidzárlata

38 – Megszakadt hőmérséklet-érzékelő

40– A hőmérséklet-érzékelő rövidzárlata (2. áramkör, keverővel)

44– Az előremenő hőmérséklet érzékelő rövidzárlata (3. áramkör, keverővel)

48– Az előremenő hőmérséklet-érzékelő törése (2. áramkör, keverővel)

4C – Az előremenő hőmérséklet-érzékelő törése (3. hurok, keverővel)

50– A kazán hőmérséklet-érzékelőjének rövidzárlata

52– A puffertartály hőmérséklet-érzékelőjének rövidzárlata

58 – A kazán hőmérséklet érzékelője megszakadt

5A– A puffertartály hőmérséklet-érzékelőjének meghibásodása

90– A hőmérséklet-érzékelő rövidzárlata

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

VIESSMANN fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24