Riello fűtés tipikus hibái

Tudta, hogy a Riello fűtés tipikusnak mondott hibái nagyrészt kiküszöbölhetők? Hogyan? Látogasson el oldalunkra, és megtudja. Szó lesz a hibák megelőzéséről, arról, hogy melyhez szükséges szerelő, és mi az, amit magunk is megoldhatunk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Riello fűtés tipikus hibái Riello fűtés tipikus hibái

Riello fűtés tipikus hibái

Igyekeztük összegyűjteni a Riello fűtés tipikus hibáit. Ám ezek nem csak a Riello kazánokat érintik, hanem ezek- vagy hasonló hibák felmerülhetnek valamennyi márka valamennyi kazánjánál egyaránt. Mindenesetre most szorítkozzunk a Riello kazánokra. Vannak olyan apróbb hibák, amiket mi magunk is korrigálhatunk, de a legtöbb hiba esetében, mindenképpen ajánlott megbízható szerelőt hívni.

Szót fogunk ejteni a nyomás ellenőrzéséről és szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, a termosztát esetleges hibáiról és azok kiküszöböléséről, a kazán túlmelegedéséről, a szivattyú meghibásodásának lehetséges okairól és a hőcserélő tisztításáról, savazásáról. Továbbá hibakódokkal segítjük a könnyebb, gyorsabb reagálást. Mindazonáltal fogunk beszélni arról is, hogy mely hibákat háríthatjuk el mi magunk is, és melyek azok, amikhez mindenképpen szerelő beavatkozása szükséges.

Ám mielőtt ezekre kitérnénk, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ezen- és más esetlegesen előforduló hibák megelőzésére, a legjobb megoldás, az az évenként legalább egyszeri karbantartás a fűtésrendszeren. Kazánon, bojleren, radiátoron egyaránt. A karbantartással megelőzhetők a váratlan meghibásodások, és a készülék elindulását, tökéletes működését is biztosíthatjuk ezzel egész évben. Ajánljuk 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink segítségét, egész Pest megyében, karbantartásra, javításra egyaránt.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Riello kazán nyomás ellenőrzés

Minden kazánnál fontos, hogy a víznyomás az mindig az optimális értéken legyen, mivel nagyban felel a tökéletes működésért, így gyakran ellenőriznünk kell azt. Nem minden kazán megfelelő nyomásszintje azonos, de leggyakrabban 1-2 bar között helyezkedik el valahol. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy megkeressük a nyomásmérő órát, amiben található egy mutató és egy zöld színnel jelzett terület. Ez utóbbi jelzi az adott kazán optimális nyomásszintjét.

Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt található, a nyomás alacsony. Ezért keressük meg a kazán alján lévő nyomásszabályzó szelepet, és óvatosan nyissuk ki, amig a mutató el nem éri újra a megfelelő értéket. Azután zárjuk el a szelepet, ügyelve arra, hogy a nyomás ne legyen túl sok a kazánban, vagyis ne lépje túl a zöld jelzést. Ha nem vagyunk biztosak a szelep hollétében, a kézikönyvben megtaláljuk az elhelyezkedésének leírását, de ha még így sem biztos, akkor inkább kérjen segítséget, mi is örömmel segítünk.

Riello kazán nyomás ellenőrzés
Riello kazán nincs őrláng

Riello kazán nincs őrláng

Az őrláng hiányát több minden előidézheti. Abban az esetben könnyen észrevehetjük a hibát, ha nyílt égésű kazánunk van, ám ha zárt, akkor mindenképpen a hibakódra kell hagyatkozni. Az első, amit ellenőrizhetünk az őrláng hiányával kapcsolatban, az az, hogy kap-e megfelelő mennyiségű gázt a készülék. Nézzük meg, hogy a gázcsapok nyitva vannak-e, és amennyiben nem, korrigáljuk, majd próbáljuk meg újraindítani a kazánt. Ha van láng, a hiba megoldva.

Ám ez a történet nem mindig ilyen egyszerű, ugyanis a láng hiányát okozhatja még az elektróda meghibásodása is, amit valószínűleg cserélni kell ilyenkor, vagy szennyeződés lerakódás is lehet a hiba forrása. Illetve az is előfordulhat, hogy a gázszelep valamilyen oknál fogva nem nyit rendesen. Ezen esetekben viszont mindenképpen ajánlott megbízható szakembert hívni, aki megtalálja, és elhárítja a hibát azonnal.

Riello termosztát hibák

Előfordul, hogyha nem működik a kazán megfelelően, vagy nem kapcsol be egyáltalán, azért nem a kazánban levő alkatrészek a felelősek, hanem bizony részben a termosztát, részben pedig mi. Mégpedig azért, mert nem a megfelelő helyre szereltettük fel a termosztátot. Mit értünk ez alatt? Nem megfelelő helynek számít az, ami kisebb, zártabb tér, mint például egy hálószoba. Az ilyen helyiségeket hamarabb felfűti a radiátor a kazán által, és mivel ott a termosztát, úgy fogj érzékelni, hogy a kívánt hőmérsékletet elérte, így lefogja állítani a kazánt anélkül, hogy a többi helyiség is rendesen fel lenne fűtve. Így célszerű a termosztátot olyan helyre szereltetni, ami tágasabb, nyitottabb és nem túl párás, mint például a nappaliba.

A másik nem megfelelő hely, ami miatt a kazán szintén nem működik megfelelően, az az lehet, hogy a termosztát túl messze helyezkedik el a kazántól, és emiatt elveszti a két készülék egymásközt a jelet. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk az az, hogy a termosztátot a kazán közelébe visszük, és a kézikönyv utasításai szerint összepárosítjuk őket, majd ellenőrizzük a működést. Ha a kazán bekapcsol, a gond elhárítva, ám célszerű a termosztátot a kazán közelében tartani. Ezekre odafigyelve, ezek a hibák kiküszöbölhetők. Amennyiben nem biztos a dologban, kérjen segítséget, és mi szívesen segítünk.

Riello kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedéséért jó pár dolog felelős lehet. Mint például a víznyomás csökkenése, a szivattyú helytelen működése, a szűrők eltömődése, illetve az is előfordulhat, hogy levegő került a rendszerbe, ami gátolja a víz áramlását. Részben ezért is kell a víznyomást gyakran ellenőrizni, hogy az ne okozhasson túlmelegedést a rendszerbe. Továbbá minden ilyen meghibásodás esetén célszerű azonnal szerelőt hívni, aki megtudja tisztítani helyesen a szűrőket, vagy alkalomadtán cserélni azokat, illetve a levegősödést is megtudja oldani.

Minden modernebb kazánba beszereltek már egy vészkapcsolót, ami a kazán túlmelegedése esetén leálltja a készüléket. Ez azért jó hír, mert így meggátolható, hogy tovább romoljon a készülék állapota. Viszont, amennyiben ez a meghibásodás lép fel, ajánlott a kazánt nem újraindítani, ha már kihűlt, hanem lekapcsolni és hívni egy megbízható szerelőt, aki azonnal eltudja hárítani a hibát. Nem szabad a kazánt tovább működtetni mindaddig, amig erre engedélyt nem kapunk.

Riello kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Riello kazánokban is egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért, és mint azt fentebb említettük, okozhat túlmelegedést is, amennyiben hibásan működik. Így a víznyomásra duplán odakell figyelnünk, hiszen a szivattyú működését is befolyásolhatja a túl gyors- vagy túl lassú áramlás, és ilyenkor könnyen tönkre mehet végleg a szivattyú. Ugyanakkor az is okozhat meghibásodást a szivattyúban, ha egyáltalán nincs víz a készülékben, amit keringetni tudna, így erre is nagyon oda kell figyelnünk.

A másik gyakori ok, ami a nehézkesebb működést előidézheti, az az, amikor túlzottan sokáig nincs elindítva a kazán. Ilyenkor a szivattyúra rakódott szennyeződés, és a korrodálódás miatt nehézkesen, hangosan működhet a szivattyú, ami nem tesz jót neki. Mindenképpen szerelőt ajánlott hívni, mivel ha így használjuk a készüléket, hosszútávon csak nagyobb károk keletkezhetnek. Ezért is ajánlott az évenkénti karbantartás, hogy ezek elkerülhetők legyenek,

Riello kazán szivattyú hibái

 Riello kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Riello kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Riello fűtés tipikus hibái
Riello fűtés tipikus hibái
Riello fűtés tipikus hibái
Riello fűtés tipikus hibái
Riello fűtés tipikus hibái
Riello fűtés tipikus hibái

Riello kazán hibakódok

A01- ACF modul leállás riasztás

       - ACF elektronikus riasztás

A02- Határoló termosztát riasztás

A03- Ventilátor tacho riasztás

A04- Víznyomás kapcsoló riasztás

A06- Használati víztartály hiba

A07- Fűtés előremenő NTC (érzékelő) hiba

        - Fűtés előremenő szonda túlmelegedése

        - Visszatérő/előremenő szonda differenciál riasztás

A08- Fűtés visszatérő NTC (érzékelő) hiba

        - Fűtés visszatérő szonda túlmelegedés

        - Visszatérő/előremenő szonda differenciál riasztás

A09- Elsődleges cserélő tisztítása

       - Füstgáz NTC (érzékelő) hiba

       - Füstszonda túlmelegedés

A11- Parazita láng

A77- Alacsony hőmérsékletű berendezések termosztát riasztás

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Riello fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24