Hajdu fűtés tipikus hibái

A Hajdu fűtés tipikus- avagy gyakori hibáira igyekszünk rámutatni, és azokra megoldást nyújtani. Legtöbb esetben szerelő szükséges, de van amit mi is megoldhatunk. Ezeket részletezzük oldalunkon. Amennyiben szüksége van segítségre, hívjon minket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Hajdu fűtés tipikus hibái Hajdu fűtés tipikus hibái

Hajdu fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a Hajdu fűtés tipikus vagy általános hibáit. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy ezeket a hibákat időben felismerje, időben tudjon rájuk reagálni a megfelelő módon. Illetve vannak olyan apróbb hibák, amiket mi magunk is könnyedén orvosolhatunk komolyabb szakmai tudás nélkül. Mielőtt azonban kitérnénk ezen hibákra és megoldásaira, szeretnénk, ha tudná, hogy ezek a meghibásodások nem csak a Hajdu kazánokra jellemző, hanem az összes gázkazánnál előfordulhatnak ilyen vagy ehhez hasonló problémák.

Fogunk beszélni a Hajdu kazán nyomásellenőrzésről, annak optimális értékének beállításáról, az őrláng hiányáról, termosztát esetleges hibáiról, és azok kiküszöböléséről, a kazán túlmelegedéséről és annak megelőzéséről, a szivattyú meghibásodásának lehetséges okairól és természetesen a hőcserélő tisztításáról is, és savazásáról. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ezen hibák nagy részéhez mindenképpen hívjunk szerelőt. Lejjebb részletesen kitérünk arra, amikor nem szükséges.

Ám azt is jó, ha tudjuk, hogy ezek a hibák a legtöbb esetben megelőzhetők, mégpedig úgy, hogy évenként legalább egyszer elvégeztetünk az egész fűtésrendszeren egy karbantartást. Ilyenkor kollégáink átnézik az egész készüléket, megtisztítják az alkatrészeket a lerakódó szennyeződésektől. Amennyiben kezd meghibásodni egy alkatrész, azt jelzik, és ha igény van rá, ki is cserélik, majd átmossák az egész rendszert és ellenőrzik, hogy tökéletesen működik-e. Ezzel megelőzhetők a váratlan meghibásodások.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Hajdu kazán nyomás ellenőrzés

A nyomás gyakori ellenőrzése és annak szinten tartása nagyon fontos, mivel sok mindenért felel a kazánban. Ezt mi is könnyedén ellenőrizhetjük, és ha szükséges, állíthatunk rajta. Nem mindegyik kazán működik megfelelően ugyanazon nyomásértékekkel, de általában ez az érték 1-2 bar között helyezkedik el valahol. Minden Hajdu kazánon van egy nyomásmérő óra, aminek egy része zöld. Ez a zöld szín jelzi az optimális nyomásértéket. Amennyibe a mutató a zöld jelzés alatt található, úgy a nyomás alacsony, és ezt sürgősen az optimális szintre kell hozni.

Ezt úgy tehetjük meg, hogy a kazán alján található egy nyomsásszabályzó szelep, aminek kinyitásával, növelhetjük a nyomást a kazánban. Viszont ügyeljünk arra, hogy időben elzárjuk a szelepet, és a mutató ne lépje túl a zöld jelzést, különben a nyomás magas lesz a kazánban, és az csak további károkat okozna. Amennyiben nem biztos a szabályzó szelep hollétében, a kézikönyvben megtalálja, de ha még így sem biztos a dolgában, inkább kérjen segítséget tőlünk, mi örömmel segítünk.

Hajdu kazán nyomás ellenőrzés
Hajdu kazán nyomás ellenőrzés

Hajdu kazán nincs őrláng

Az egyik leggyakoribb hiba az alacsony víznyomás mellett az az, amikor a kazánban nincs őrláng. Ha nyílt égéű kazánunk van, akkor ezt a hibát könnyen észrevehetjük, ám ha zárt égésű, akkor a hibakódra kell hagyatkoznunk. Mindkét esetben, ha nincs őrláng, az első, amiről megkell és megtudunk bizonyosodni mi magunk, az az, hogy nyitva vannak-e a gázcsapok, amik a gázt szolgáltatják a készüléknek. Amennyiben nincsenek, nyissuk ki őket és indítsuk el újra a kazánt. Ha ez sikeres volt, a gond megoldva.

Ám amennyiben nem ez a hiba forrása, mindenképpen célszerű szerelőt hívni, mivel a hibát okozhatja az elektróda meghibásodása, amit ellenőrizni kell, majd alkalom adtán cserélni, amennyiben az okozta az őrláng hiányát. Továbbá lehet szennyeződés lerakódás is, ez esetben tisztítani kell a megfelelő alkatrészeket, helyeket, de ehhez már meg kell bontani a burkolatot, amit mindenképpen jobb szerelőre bízni.

Hajdu termosztát hibák

Gyakran előszokott fordulni, hogy a kazán nem fűti fel az összes helyiséget ugyanúgy, idő előtt lekapcsol, vagy egyáltalán be se kapcsol. Ezen hibák oka nem feltétlenül a kazánban keresendő, sokkal inkább a termosztát a felelős érte, és mi is. Mégpedig azért, mert ilyen esetekben általában rossz helyen van a termosztát. Ha például nem indul el a kazán, hiába kapcsoljuk fel a termosztátot, valószínűleg ez a két eszköz túl messze helyezkedik el egymástól, és elveszítették a kommunikációt egymásközt. Ilyenkor vigyük a termosztátot a kazán közelébe, majd párosítsuk újra össze őket. Ha ez sikerült, és a kazán újra működik, akkor a gond megoldva, ám azért célszerű a kazán közelébe tartani a termosztátot.

A másik esetben pedig a termosztát olyan helyen van, ahol nincs közvetlen fűtőtest, vagy kisebb, zárt helyre van felszerelve. Ez utóbbi példának okáért lehet egy hálószoba is. Ez a helyiség általában kisebb, zártabb, így hamarabb felfűti a rendszer, és a termosztát idő előtt lekapcsolja a kazánt. Ilyenkor célszerű a termosztátot átszereltetni egy tágasabb, nyíltabb helyiségeb, mint például a nappaliba. Mivel ez lassabban melegszik fel, valószínűleg az egész lakásban hasonlóan egységes lesz a hőmérséklet.

Hajdu kazán túlmelegedés

A kazán túlmelegedése sosem jelent jót, ezért mindig megkell próbálni elkerülni. Ezen hibajelenséget előidézheti alacsony víznyomás, eltömődött szűrők vagy éppenséggel az is, ha levegő került a rendszerbe. Részben ezért fontos, hogy a víznyomást mindig szinten tartsuk, ahogy fentebb már olvashattuk. Ha a nyomás rendben van, és a szűrők tömődtek el, akkor azokat alaposan megkell tisztítani, át kell mosni, és ha olyan az állapota, akkor cserélni kell őket. A levegőt pedig ki kell engedni óvatosan a rendszerből.

Minden mai modernebb kazán, már felvan szerelve egy vészleállítóval, ami túlmelegedés esetén leállítja a kazánt. Ez jó dolog, mert így a komolyabb károktól megóvhatja a készüléket. Az is igaz, hogy amennyiben kihűlt a kazán, újra lehet indítani, és használni, de ez semmiképpen sem ajánlott, mivel minél tovább használja így a kazánt, annál komolyabb meghibásodások lépnek fel. Ha túlmelegedés jelentkezik, jobb, ha lekapcsoljuk a kazánt, és minél előbb szerelőt hívunk. 

Hajdu kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Hajdu kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről, és fele részben a túlmelegedésért is. A szivattyú meghibásodását számos dolog előidézheti. Mint például az, ha nincs víz a rendszerben, amit keringetni tudna, vagy van, de az túl alacsony, vagy túl magas áramlással mozog, így a szivattyú gyorsan tönkre mehet, akár teljesen, és valószínűleg cserélni kell majd.

A szivattyú meghibásodását, el nem indulását okozhatja még a túlzott állás, amikor nyári szezon alatt nincs elindítva a kazán, mivel a lerakódó szennyeződések ilyenkor könnyebben megtelepednek. Ezért célszerű, és javasoljuk, hogy évente legalább egyszer, a fűtésszezon előtt végeztessen el egy karbantartást a fűtésrendszeren, hogy az meglegyen tisztítva, legyen átmosva, és ellenőrizve, hogy minden alkatrész tökéletes állapotban van-e. Ezzel megelőzhetők a váratlan meghibásodások akár a téli szezon alatt.

Hajdu kazán szivattyú hibái

Hajdu kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Hajdu kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Hajdu fűtés tipikus hibái
Hajdu fűtés tipikus hibái
Hajdu fűtés tipikus hibái
Hajdu fűtés tipikus hibái
Hajdu fűtés tipikus hibái
Hajdu fűtés tipikus hibái

Hajdu kazán hibakódok

0- Önellenőrzés utániérzékelő hiba

1- Túl magas hőmérséklet

2- Az S1 és S2 felcserélődött

4- Nincs lángjel

5- Gyenge lángjel

6- Láng-detektálási (érzékelési) hiba

8- Ventilátor hiba

10-14  S1 érzékelő hiba

20-24  S2 érzékelő hiba

29-30  Gázszelep vezérlési hiba

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Hajdu fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24