Hermann fűtés tipikus hibái

Amit érdemes a Hermann fűtés hibáiról tudni, azt itt találja meg oldalunkon. Összegyűjtöttük egy helyre a gyakran előforduló meghibásodásokat, és írtunk arról is, hogy miként előzhetők meg. Ha Hermann készüléke van, mindenképpen olvassa el oldalunkat.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Hermann fűtés tipikus hibái Hermann fűtés tipikus hibái

Hermann fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a Hermann fűtés tipikus hibáit egy helyre, hogy könnyedén tájékozódhasson róluk, ha ilyen készülékkel rendelkezik, vagy ilyet szeretne beszereltetni otthonába. Ám, mindenekelőtt megkell említsük, hogy ezek a meghibásodások nem csak a Hermann kazánt érintik, hanem a gázkazánok többségénél ugyanúgy előfordulhatnak.

Részletesen ki fogunk térni a gyakran előforduló meghibásodásokra, illetve arra is, hogy mely hiba hogyan előzhető meg, vagy mi az, amit Ön is orvosolni tud, különösebb szaktudás nélkül. Szót fogunk ejteni a víznyomás szinten tartásáról, túlmelegedésről, az őrláng hiányáról és még jó pár hibáról egyaránt. Mindazonáltal, minden komolyabb meghibásodás esetén célszerű azonnal szakembert hívni, aki tud nekünk segíteni.

Mielőtt ezeket részletesebben is leírnánk, szeretnénk megemlíteni, hogy a legtöbb itt felsorolt- és nem felsorolt hiba megelőzhető egy évenként legalább egyszeri karbantartással, amit célszerű a fűtésszezon előtt elvégeztetni. Erre különösen alkalmasak 20 éves tapasztalattal rendelkező kollégáink, és örömmel állunk szolgálatára egész Pest megyében nem csak karbantartás, hanem javítás és készülék csere esetén is egyaránt. Örömmel fogadjuk hívását 0-24-ben, az év bármely napján. Keressen minket bizalommal a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Hermann kazán nyomás ellenőrzés

Minden kazánnál fontos, hogy a víznyomás mindig az optimális értéken legyen, mert több meghibásodásért is felelős lehet, illetve a szivattyú megfelelő működéséért is, de erről lejjebb részletesebben is írunk. Ezért is célszerű a víznyomást gyakran ellenőrizni és szinten tartani. Ezt Ön is elvégezheti könnyedén. Minden kazánon van egy nyomásmérő óra, amiben van egy mutató és egy zöld színnel jelzett terület. Minden kazánnál eltérő lehet, de általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol.

Ez a zöld sáv jelzi nekünk a megfelelő nyomásértéket az adott kazánban. Ha a mutató a sáv alatt helyezkedik el, úgy a nyomás túl alacsony, és ezt korrigálnunk kell. Minden kazán alján található egy nyomásszabályzó szelep. Ezt a szelepet óvatosan nyissuk ki, majd zárjuk el, amint a mutató a zöld területre fel ért. Ha nem biztos a szelep hollétében, a kézikönyvben megtalálja a leírást, vagy kérjen segítséget tőlünk, és mi örömmel segítünk mindenben.

Hermann kazán nyomás ellenőrzés
Hermann kazán nincs őrláng

Hermann kazán nincs őrláng

A másik leggyakrabban előforduló hiba a Hermann kazánok esetében az az őrláng hiánya. A legelső, amit ilyenkor ellenőrizni kell, az az, hogy a gázcsapok nyitva vannak-e, és amennyiben nem, úgy ki kell nyitni őket, majd újra elindítani a kazánt. Ha elindul, a gond meg is van oldva. Ám ez természetesen nem mindig ilyen egyszerű, és a többi esetben mindenképpen célszerű lekapcsolni a kazánt és szakembert hívni.

Ugyanis, az őrláng hiányát okozhatja az elektróda meghibásodása, szennyeződések lerakódása vagy épp a gázszelep valamilyen okból nem működik megfelelően. Minden ilyen esetben szakember segítségére van szükség, aki megfelelően orvosolni tudja a problémát. Kitudja cserélni az elektródát, megtudja tisztítani a szennyeződésektől a szerkezetet vagy a gázszelepet a megfelelő módon megtudja javítani. Kollégáink örömmel segítenek ebben is. Keressen minket bizalommal.

Hermann termosztát hibák

Előszokott fordulni, hogy nem a kazán a felelős azért, mert nem fűti fel az össze helyiséget otthonunkban egyformán, esetleg idő előtt kikapcsol vagy be sem kapcsol egyáltalán. Bizony, előfordulhat, hogy mindezért a termosztát a felelős, vagyis az, hogy rossz helyre van felszerelve. Ez alatt mi értünk? Nem megfelelő hely lehet a lakás egyik legtávolabb eső pontja, ahol nem tud egymással tökéletesen kommunikálni a két eszköz, ezáltal a kazán nem fog bekapcsolni. Ilyen esetben vigyük a termosztátot közelebb és próbáljuk meg összepárosítani őket a kézikönyvben leírtak alapján.

A másik ok, ami miatt a kazán nem feltétlenül fűti fel az összes helyiséget, hanem idő előtt lekapcsol, az a termosztát szintén rossz elhelyezkedése lehet. Tudni illik, ha a termosztát kisebb, zártabb helyiségben van felszereltetve, azt hamarabb felfűti a radiátor a kazán által, így a kazánt idő előtt lefogja kapcsolni. Ezen hibák elkerülése érdekében, mindenképpen érdemes a termosztátot olyan helyre szereltetni, ahol tágasabb, nyitottabb a tér, mint például a nappali, ugyanakkor a kazántól sincs túl messze, hogy folyamatosan kaphassa a jelet. Ezen apróságra odafigyelve, a fentebb említett kellemetlenségek elkerülhetők lesznek.

Hermann kazán túlmelegedés

A Hermann kazánok egyik gyakori, és talán legkomolyabb meghibásodása a túlmelegedés. Ezt számos dolog okozhatja, köztük az alacsony víznyomás, a szivattyú meghibásodása, a szűrők eltömődése és az is, ha levegő került a rendszerbe. Mint fentebb említettük, a víznyomás szinten tartása részben ezért is olyan fontos. Az újabb kazánokba már be van szerelve egy vészkapcsoló, ami leállítja a készüléket túlmelegedés esetén.

Ez azért jó, mert így valamilyen szinten védve van a kazán a további meghibásodásoktól, ugyanakkor nem célszerű elindítani újra, ha lehűlt, mert a probléma nem oldódott meg azzal, hogy a kazán lekapcsolt. Mindenképpen hívjunk szakembert, ha túlmelegedés lép fel a készülékben, aki megtalálja a hiba forrását, és megfelelő módon tudja orvosolni azt. Akár a szűrők tisztításáról, akár a víznyomásról, akár légtelenítésről is legyen szó.

Hermann kazán szivattyú hibái

Mint a legtöbb kazánban, a Hermann kazánokban is egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért. Így, ha elromlik, annak több oka is lehet. Köztük, a már sokszor említett alacsony víznyomás, vagy épp a víz hiánya a készülékben. Ugyanis, nem tesz jót a szivattyúnak, ha gyakran változik a víznyomás, ezáltal gyakran túl erős- vagy túl gyenge áramlattal kell dolgoznia. Ebben könnyedén hibásodhat meg, vagy mehet tönkre teljesen.

Ugyanakkor, nem csak használat közben, hanem állásában is könnyedén meghibásodhat a Hermann kazán szivattyúja, mégpedig akkor, ha több hónapig nincs elindítva, nyári szezon alatt. Mivel így könnyedén rakódnak le a szennyeződések, ami gátolni fogja az indulást a fűtési szezon kezdetével. Ezen hibák megelőzésére, elkerülésére ajánlott minden évben egy karbantartás még a fűtésszezon kezdete előtt. Ezzel nem csak a meghibásodásokat kerülhetjük el, hanem a készülék élettartamát is növelhetjük.

Hermann kazán szivattyú hibái

Hermann kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Hermann kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Hermann fűtés tipikus hibái
Hermann fűtés tipikus hibái
Hermann fűtés tipikus hibái
Hermann fűtés tipikus hibái
Hermann fűtés tipikus hibái
Hermann fűtés tipikus hibái

Hermann kazán hibakódok

E01 A láng hiánya.

E02 A túlmelegedés elleni védelem kioldott.

E03 A füstgáz-érzékelő kiégett.

E05 A hőmérséklet-érzékelő meghibásodott

E05 Melegvíz-hőmérséklet-érzékelő hibás működése.

E09 Karbantartás szükséges.

E10 Az alábbi érzékelő nyomásesést jelez.

E11 A kód SE modellekben jelenik meg. A rendszert egy füstérzékelő blokkolja.

E18 A rendszert víz üzemelteti. Nyomásesés.

E19 Megérkezett a feltöltés ideje. Az eljárás nem fejeződött be.

E21 Alacsony nyomás három újraindítás után is.

E22 Helytelenül mentett adatok. A Szolgáltatás ikon világít.

E32-E33 Vezetékhiba.

E35 Lángproblémák.

E36 A biztosíték válaszolt.

E38 A kültéri hőmérő nem működik.

E39 Fagyasztott radiátor.

E42 Mikroprocesszor hiba.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Hermann fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24