Junkers fűtés tipikus hibái

A Junkers fűtés tipikus hibáira szertnénk rávilágítani, és azok megelőzésére. Ugyanakkor arra is, hogy mennyire fontos a karbantartás, és hogy mindig azonnal hívjunk szerelőt. Illetve, olvashat a hibakódokról is. Ha segítségre van szüksége, hívjon minket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Junkers fűtés tipikus hibái Junkers fűtés tipikus hibái

Junkers fűtés tipikus hibái

Összegyűjtöttük a Junkers fűtésre jellemző, tipikusnak vélt hibákat. Igyekszünk minden eshetőségre kitérni, a hibák okait illetően, illetve amelyikhez lehet, megoldást is nyújtani. Ezáltal talán könnyebben ismeri majd fel a problémát, és időben tud cselekedni. Mindazonáltal azt is érdemes tudni, hogy az itt említett hibák többsége, nem csak a Junkers kazánokat érinti, hanem más márkáknál is ugyanúgy előfordulhatnak.

Szót fogunk ejteni a kazán víznyomásának ellenőrzéséről, szinten tartásáról, az őrláng hiányának lehetséges okairól, a kazán túlmelegedéséről, termosztát hibáiról és azok kiküszöböléséről. Továbbá szó lesz a szivattyú meghibásodásáról és a hőcserélő tisztításáról, savazásáról. Illetve lentebb megtalálhatóak a jellemző hibakódok is. Az itt leírt hibák egy kis részét Ön is orvosolhatja, de a meghibásodások többégében, mindenképpen szerelő beavatkozására van szükség.

Minden itt említett, és nem említett hiba gyakran kiküszöbölhető egy évenkénti karbantartással. Amennyiben erre sort kerítünk, és az egész fűtésrendszer átesik a fűtésszezon előtt egy karbantartáson, azzal biztosíthatjuk, hogy ne történjen váratlan meghibásodás a fűtésszezon alatt, illetve a készülék élettartamát is növelhetjük ezzel. Munkatársaink szívesen segítenek ebben is és készüléke javításában is, amennyiben ez szükséges. 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, és egész Pest megyében állnak rendelkezésére.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Junkers kazán nyomás ellenőrzés

Fontos, hogy mindig megfelelő legyen a víznyomás a kazánban, ezért nem árt gyakran ellenőrizni azt. Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, hogy megkeressük a kazánon a nyomásmérő órát, ami általában kerek, és van benne egy mutató, és egy zöld sávval jelzett terület. Ez a zöld terület mutatja az adott kazán megfelelő nyomás értékének intervallumát. Ez minden kazánnál más lehet, de általában 1-2 bar között helyezkedik el valahol.

Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt van, az azt jelenti, hogy alacsony a víznyomás és mindenképpen növelnünk kell. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy megkeressük a kazán alján lévő nyomásszabályzó szelepet, és óvatosan kinyitjuk. Ekkor a mutató elindul felfelé, de vigyázzunk, hogy ne haladja meg a zölddel jelölt területe, mivel a túlzott nyomás sem tesz jót a készüléknek. Majd, ha elérte a zöld sávot, zárjuk el a szelepet, és rendben is vagyunk. Ezt nem árt gyakran ellenőrizni, mivel az alacsony nyomás nagyban befolyásolhatja a kazán működését.

Junkers kazán nyomás ellenőrzés
Junkers kazán nincs őrláng

Junkers kazán nincs őrláng

A másik leggyakoribb hiba, az alacsony nyomás mellett a kazánoknál, az az őrláng hiánya. Amennyiben nyílt égésű kazánnal rendelkezünk, abban az esetben könnyedén vesszük észre, ha nincs láng. Viszont, ha zárt égésű kazánunk van, akkor a hibakódra kell hagyatkoznunk. Az első lépés, amit ilyenkor mi magunk is megtehetünk, az az, hogy ellenőrizzük, hogy kap-e megfelelő mennyiségű gázt a kazán, vagyis, nyitva vannak-e a gázcsapok.

Amennyiben nincsenek, úgy nyissuk ki őket, és próbáljuk meg újra begyújtani a készüléket. Ha ez sikerült, a hibát el is hárítottuk. Ám ez nem minden esetben ilyen egyszerű. Ugyanis van, hogy az elektróda hibásodott meg a kazánban, vagy szennyeződés rakódott a szerkezetre, szerkezetbe. Ebben az esetben már mindenképpen érdemes szerelőt hívni, hiszen az elektródát nagy valószínűséggel cserélni kell, a szennyeződést pedig letisztítani az alkatrszekről, amihez szintén szükséges némi szaktudás.

Junkers termosztát hibák

Előfordul, hogy a kazán gyakran kapcsol ki és be? Vagy egyáltalán be sem kapcsol? Nos, ilyenkor nem mindig a kazánban keresendő a hiba forrása, hanem esetenként a termosztát is felelhet ezekért a dolgokért. Mégpedig úgy, hogy amennyiben egyáltalán nem kapcsol be a kazán, nagy valószínűséggel elveszítette a két eszköz a jelet egymás között. Ilyenkor fogjuk a termosztátot és vigyük a kazán közelébe, majd a kézikönyv utasításai szerint, párosítsuk őket újra össze. Azután, ellenőrizzük, hogy sikerült-e, és amennyiben igen, a gond megoldva. Ám célszerű a termosztátot a kazán közelében tartani.

A másik ilyen ok, amiért a kazán esetleg nem fűti fel az összes helyiséget, az az lehet, hogy a termosztát nem a legjobb helyre van felszerelve. Ugyanis, ha kisebb, viszonylag zárt helyiségben van, például a hálószobában, azt általában hamarabb felfűti a radiátor. Így a termosztát érzékelői szerint elérte a kívánt hőmérsékletet és lefogja állítani a kazánt, még mielőtt a tágasabb helyiségeket, mint például a nappalit, felfűtené a megfelelő hőfokra. Így mindenképpen ajánlott a termosztátot olyan helyre szereltetni, ami tágasabb, és viszonylag közel helyezkedik el a kazánhoz, hogy a jelet se veszítsék el egymás között.

Junkers kazán túlmelegedés

A kazánok egyik gyakran előforduló hibája a túlmelegedés. Ezt okozhatja több minden, ám ami a leginkább jellemző, az az alacsony víznyomás. Részben ezért is nagyon fontos gyakran ellenőriznünk, és a fent leírtak alapján szinten tartani. A másik ok, amiért a kazán túlmelegedhet, az a szűrők eltömődése, vagy esetleg levegő került a rendszerbe. Ilyenkor a szűrőt ki kell tisztítani, át kell mosni, vagy rosszabb esetben cserélni. Viszont ezt és a légtelenítést is bízzuk inkább szerelőre.

Minden újabb kazánban bevan már építve egy vészkapcsoló, ami reagál és lekapcsolja a kazánt túlmelegedés esetén, ezzel is gátolva a további meghibásodásokat. Ez számunkra jó hír, mert kisebb eséllyel megy tönkre más is a készülékben. Ha visszahűl a kazán, általában visszalehet kapcsolni, mert működni fog, ám a hiba attól még nem lesz elhárítva, és a túlmelegedés újra megfog történni. Így mindenképpen azt ajánljuk, hogy ilyenkor kapcsolja ki a kazánt, és hívjon egy szerelőt, aki időben megtudja javítani a készüléket.

Junkers kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Junkers kazánokban is, szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről, illetve, amennyiben elromlik, okozhat túlmelegedést is. A szivattyú többféle módon is meghibásodhat. Például, ha úgy próbál működni, hogy nincs víz a rendszerben, ezáltal nincs mit keringetnie. Az is előfordulhat, hogy van víz, viszont annak túl magas, vagy túl alacsony mozgása esetén a szivattyú könnyedén hibásodhat meg, vagy állhat le teljesen. Ez utóbbi esetben mindenképpen cserélni kell.

Ám a szivattyú állapota nem csak mozgásában, de állásában is romolhat. Mégpedig a nyári szezon alatt, amikor nincs szükségünk fűtésre. A sok szennyeződés könnyen rárakódik az alkatrészekre, köztük a szivattyúra is, ami gátolhatja a helyes működését. Ezért javasolt havonta legalább egyszer elindítani a kazánt egy kicsit, de a legjobb és legbiztosabb megoldás, az a fentebb említett, évenkénti karbantartás. Amennyiben a szivattyú furcsán- vagy nem működik, mindenképpen hívjon szerelőt.

Junkers kazán szivattyú hibái

Junkers kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Junkers kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Junkers fűtés tipikus hibái
Junkers fűtés tipikus hibái
Junkers fűtés tipikus hibái
Junkers fűtés tipikus hibái
Junkers fűtés tipikus hibái
Junkers fűtés tipikus hibái

Junkers kazán hibakódok

A7- Melegvíz hőmérséklet-érzékelő hibás

A8- Megszakadt a kommunikáció.

Ad- A rendszer nem ismerte fel a tárolóhőmérséklet-érzékelőt.

b1- A kódolt csatlakozót nem ismeri fel.

b2-b3- Belső adatátviteli hiba.

C6- ventilátor hiba.

CC- A készülék külsőhőmérséklet-érzékelőt nem ismerte fel.

CE- Túl alacsony a fűtés üzemi nyomása

CF- Kioldott a nyomásérzékelő.

d1- Meghibásodott a visszatérő hőmérséklet-érzékelő (hidraulikus váltó)

d3- Hibás a hőmérsékletőr. Külső hőmérsékletőr oldódott ki

d5- Meghibásodott a külső előremenőhőmérséklet-érzékelő (hidraulikus váltó)

E2- Az előremenő vízhőmérséklet-érzékelő hibás

E9- Kioldott a hőcserélő-hőmérséklethatároló vagy a füstgázhőmérséklet-határoló

EA- Lángot nem ismer fel.

F0- Belső hiba

F1- Belső adatátviteli hiba.

F7- Jóllehet az égő le van kapcsolva, a vezérlés mégis lángot ismer fel

FA- A gáz lekapcsolása után: a vezérlés lángot ismer fel

Fd- Véletlenül megnyomták a RESET gombot. 

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Junkers fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24