Sanica fűtés tipikus hibái

Szeretnénk rámutatni a Sanica fűtés tipikus hibáira, és azokra megoldát nyújtani, hogy elkerülhetők legyenek. Ugyanakkor megemlítjük a karbantartás fonosságát és a hibakódokat. Amennyiben kérdése van, vagy segítségre lenne szüksége, hívjon minket.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Sanica fűtés tipikus hibái Sanica fűtés tipikus hibái

Sanica fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a Sanica fűtés tipikusan előforduló hibáit, hogy segítségére lehessünk abban, hogy időben felismerje az adott hibát, és esetleg tudjon cselekedni, megelőzvén a komolyabb meghibásodásokat. Ugyanakkor azt megkell, hogy említsük, hogy az itt felsorolt meghibásodások többsége általános hibaként ugyanúgy jelentkezhet minden gázkazánnál, nem csak a Sanica készülékeinél.

Mindenről igyekszünk szót ejteni, ami gyakori hibának számít. Mint például a nyomás ellenőrzéséről, annak fontosságáról és szinten tartásáról, az őrláng hiányáról, a kazán túlmelegedéséről, termosztát hibáiról és azok megelőzéséről, a kazán túlmelegedésének okairól, a szivattyú hibáiról és a hőcserélők tisztításáról. Lesznek olyan hibák, amiket mi magunk is orvosolhatunk, korrigálhatunk, de a legtöbb hiba esetében, mindenképpen hagyatkozzunk szerelő segítségére.

Továbbá azt is fontos tudatnunk, hogy ezen hibák megelőzhetők egy évenként legalább egyszer elvégzett karbantartással. Amennyiben fűtésszezon előtt elvégezteti ezt, garantáltan nem fogja készüléke cserben hagyni a fűtésszezon alatt, és nem kell tartania a váratlan meghibásodástól sem, készüléke használata közben. Erre is és minden gázkészülék javítására, kiválóan alkalmasak 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink, akikre egész Pest megyében számíthat.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Sanica kazán nyomás ellenőrzés

Fontos, hogy minden kazánban, köztük a Sanica kazánokban is mindig megfelelő legyen a víznyomás mértéke. Mivel ez sok mindent befolyásol a szerkezet működésében, amit lentebb részletesebben is kifejtünk, nem árt gyakran ellenőrizni. Úgy tehetjük meg, hogy minden kazánon van egy nyomásmérő óra. Ezen az órán van egy zöld színnel jelzett sáv. Ez a sáv nem minden kazánon egyezik meg, de általában 1-2 bar közti értéken belül található valahol.

Ez a zöld rész jelzi a kazán optimális nyomásszintjét. Amennyiben a mutató a zöld jelzés alatt található, a víznyomás alacsony, így korrigálnunk kell. Minden kazán alján található egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor óvatosan ki kell nyitni, épp csak annyira és addig, amig a mutató a zöld területen belülre fel nem megy. Majd ezt követően zárjuk el a szelepet, ne hagyjuk, hogy a nyomás magasabb legyen az előírtnál. Ha nem boldogulunk a szeleppel, a kézikönyvben találunk leírást, de ha még így sem biztos a dolgában, hívjon minket bizalommal és örömmel segítünk.

Sanica kazán nyomás ellenőrzés
Sanica kazán nincs őrláng

Sanica kazán nincs őrláng

Mint azt fentebb említettük, tipikus hibának mondható az őrláng hiánya is, amit számos dolog előidézhet. Ezt akkor könnyű észrevenni, amikor nyílt égésű kazánunk van, ám ha zárt égésű kazánnal rendelkezünk, a hibakódra kell hagyatkoznunk. Ha a készüléken azt a hibakódot látjuk, hogy nincs láng, az első amit tehetünk az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapokat, hogy nyitva vannak-e. Amennyiben nem, nyissuk ki őket, majd indítsuk újra a kazánt. Ha elindul, akkor a probléma megoldva.

Ám a dolog nem mindig ilyen egyszerű, ugyanis okozhatja az őrláng hiányát az elektróda meghibásodása, amit ilyenkor többnyire cserélni szoktak, a szennyeződések lerakódása, amit laposan tisztítani kell ilyenkor, és az is előfordulhat, hogy a gázszelep nem nyit, valamilyen okból kifolyólag. Amennyiben nem a gázcsappal volt gond, abban az esetben, mindenképpen célszerű és ajánlott egy megbízható szerelőt hívni, aki ezen munkálatokat eltudja végezni.

Sanica termosztát hibák

Gyakran előfordul, hogy a kazán nem fűt fel minden helyiséget egységesen, vagy lekapcsol, és nem indul el. Az is gyakran megesik, hogy ilyenkor nem a kazánnal van a gond, hanem bizony a termosztáttal, és annak elhelyezkedésével. Ugyanis, ha a termosztát olyan helyre van felszerelve, mint például a hálószoba, ami viszonylag kicsi és zárt terület, azt hamarabb felfűti a radiátor a kazán segítségével. Így a termosztát azt érzékeli, hogy a kívánt hőmérséklet megvan, és lekapcsolja a kazánt még azelőtt, hogy a többi helyiségben is elérné a kívánt hőfokot. Ezért javasolt a termosztátot olyan helyre felszerelni, mint például a nappali, ami kellően tágas és általában nyitottabb terület.

Mindazonáltal akkor sincs jó helyen a termosztát, ha túl messze van a kazántól, mivel megeshet, hogy a két készülék elveszti egymás közt a jelet, ezáltal hiába tekerjük feljebb a termosztátot, nem fogja elindítani a kazánt. Ebben az esetben vigyük a termosztátot a kazán közelébe, majd a kézikönyv utasításai szerint párosítsuk össze őket újra, majd, ha ez megvan, ellenőrizzük le, hogy működik-e. Amennyiben igen, a gond megoldva, ám javasolt a termosztátot közelebb helyeztetni a kazánhoz, ugyanakkor tágasabb helyiségbe is, hogy az előbb említett kellemetlenségeket könnyedén kiküszöbölhessük.

Sanica kazán túlmelegedés

A Sanica kazánoknál is előszokott fordulni a túlmelegedés, ami elég súlyos hibának számít. Számos dolog előidézheti, köztük az alacsony víznyomás, amit részben ezért kell gyakran ellenőrizni. Aztán okozhatja még az eltömődött szűrők, amiket alaposan megkell tisztítani ilyenkor, majd átmosni, alkalmanként lehet, hogy cserére is szorulnak, állapottól függően. Mindazonáltal a szivattyú meghibásodása is felelhet a túlmelegedésért, vagy épp levegő került a rendszerbe.

Akárhogy is, ha túlmelegedik a kazán, jobb azonnal lekapcsolni a készüléket és szerelőt hívni, aki orvosolni tudja a problémát. Igaz ugyan, hogy az újabb kazánokban már van egy vészleállító beszerelve, ami leállítja a kazánt túlmelegedés esetén, és ha kihűlt a készülék, újra tud indulni, de ettől a probléma még ugyanúgy jelen van. Mivel, ha továbbra is így van használva, a túlmelegedés újra előfog fordulni, és további károkat, meghibásodást okoz a készülékben, aminek javítása, cseréje magas költséget vonhat maga után. 

Sanica kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Sanica kazánokban is egy szivattyú felel a melegvíz keringetéséért. Ahhoz, hogy ez jól működhessen, figyelnünk kell a megfelelő víznyomásra, vízmennyiségre. Mivel, túl alacsony vagy túl magas áramlás esetén a szivattyú hamar meghibásodik vagy megy tönkre teljesen. Ugyanúgy, ha nincs víz a rendszerben, amit keringetni tudna, az sem tesz jót neki, mert akkor csak erőlködik a szivattyú.

Ezen hibák mellett a szivattyú tönkremehet állásában is. Amikor hosszú időre leállítjuk, például a nyári szezon alatt, a korrodálódás és szennyeződés lerakódása, megtapadása korlátozhatja a működésében a fűtésszezon beálltával. Ezért javasolt minden hónapban elindítani a kazánt legalább egyszer, egy rövid időre, illetve ami a leginkább segíti a szivattyú és az egész kazán tökéletes működését, az a fentebb említett évenkénti karbantartás. Azzal ezen- és más váratlan meghibásodások elkerülhetők lesznek.

Sanica kazán szivattyú hibái

Sanica kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Sanica kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Sanica fűtés tipikus hibái
Sanica fűtés tipikus hibái
Sanica fűtés tipikus hibái
Sanica fűtés tipikus hibái
Sanica fűtés tipikus hibái
Sanica fűtés tipikus hibái

Sanica kazán hibakódok

E01- Nincs láng

E02- Füstgáz szenzor hiba

E03- Fűtésvíz szenzor hiba

E04- Használati melegvíz szenzor hiba

E05- Ventilátor hiba

E06- Füstgáz szenzor túlhevülés

E08- Alacsony víznyomás

E09- Biztonsági termosztát hiba

E10- Magas víznyomás

E13- Eeprom vezérlés hiba

E24- Visszatérő fűtésági szenzor hiba

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Sanica fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24