Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái

Ha Stiebel Eltron fűtéssel rendelkezik, akkor érdemes elolvasni pár dolgot a tipikus hibáiról, amik gyakran előfordulhatnak. Részletesen beszámolunk azokról, amik a leggyakrabban fordulnak elő, és a hibakódokat is megtalálja oldalunkon.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái

Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái

Ha Stiebel Eltron fűtéssel rendelkezik, akkor érdemes elolvasni pár dolgot a tipikus hibáiról, amik gyakran előfordulhatnak. Ezen oldalon ezeket gyűjtöttük össze, és néhány tippet, hogy bizonyos meghibásodások hogyan előzhetők meg, vagy melyek azok, amikhez nem feltétlenül szükséges szerelő. Viszont, a legtöbb meghibásodás esetén azért célszerű és ajánlott megbízható szakember segítségét kérni.

Mielőtt azonban kitérnénk ezekre, tudatni szeretnénk, hogy ezen meghibásodások nem csak a Stiebel Eltron készülékekre igazak, hanem ugyanúgy jelentkezhetnek más márkájú eszközökön is. Szót fogunk ejteni a kazán túlmelegedéséről, a termosztát esetleges hibáiról, az őrláng hiányáról és még sok más meghibásodásra kitérünk. Ugyanakkor, jó, ha észben tartja az ember, hogy az itt említett és nem említett meghibásodások könnyedén kiküszöbölhetők egy évenként egyszeri karbantartással.

Ezen művelettel, kollégáink átnézik a készüléket, megtisztítják az összes alkatrészt és igény esetén cserélik a javításra szorulót. Ez a karbantartás pár órát vesz igénybe, de érdemes időt szakítani rá, mert ezzel megelőzhetők a váratlan meghibásodások és a készülék élettartamát is növelhetjük. 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink örömmel segítenek Stiebel Eltron készüléke javításában, karbantartásában egyaránt egész Pest megyében. Hívjon bizalommal a +36 (20) 611 8463 telefonszámon.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-gazkeszulek.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Stiebel Eltron kazán nyomás ellenőrzés

A Stiebel Eltron kazánok víznyomását könnyű ellenőrizni, és célszerű ezt gyakran megtenni, mivel sok meghibásodásért lehet felelős. Minden kazánon van egy nyomásmérő óra, amiben van egy mutató és egy zöld színnel jelzett terület. Ez a zöld sáv jelzi a készülékünk megfelelő nyomásértékét. Amennyiben a mutató a zöld terület alatt van, a víznyomás alacsony, ezért korrigálnunk kell. Ehhez a művelethez nem szükséges szerelőt hívni.

Minden Stiebel Eltron kazán alján van egy nyomásszabályzó szelep. Ezt a szelepet óvatosan nyissuk ki, amig a mutató el nem éri a zöld területet, de még nem haladta meg. Majd zárjuk el a szelepet és rendben is vagyunk. Ha nem biztos a dolgában, kérjen segítséget tőlünk és mi örömmel segítünk mindenben. Amennyien a mutató meghaladja a zöld jelzést felfelé, a nyomás túl nagy a kazánban, ilyenkor mindenképpen hívjon szerelőt.

Stiebel Eltron kazán nyomás ellenőrzés
Stiebel Eltron kazán nincs őrláng

Stiebel Eltron kazán nincs őrláng

A másik gyakori hiba, ami a Stiebel Eltron kazánokat érinti, az az őrláng hiánya. Az első, amit ilyenkor tehetünk az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapokat, hogy nyitva vannak-e. Amennyiben nem, nyissuk ki, és indítsuk újra a kazánt. Ha újra van őrláng, a probléma megoldva. Ám, sajnos nem minden helyzet ennyire egyszerű, mivel, ha a csapok nyitva voltak, akkor mindenképpen ajánlott egy megbízható szerelőt hívni.

Ugyanis, a hiba forrása lehet az elektróda meghibásodása, amit nagy valószínűséggel cserélni kell, vagy szennyeződés lerakódása, amitől óvatosan megkell tisztítani az alkatrészeket, illetve az is előfordulat, hogy a gázszelep valamilyen okból kifolyólag nem nyit rendesen. Minden ilyen meghibásodást jobb szerelőre bízni. Kollégáink állnak rendelkezésére egész Pest megyében Stiebel Eltron kazán javításával kapcsolatban is.

Stiebel Eltron termosztát hibák

Időnként előszokott fordulni, hogy a kazán nem fűti fel az összes helyiséget otthonunkban egyformán, hanem idő előtt lekapcsol. Gyakran ez annak tudható be, hogy a termosztát kisebb, zártabb helyiségbe van felszerelve, mint például a hálószobába. Ez esetben, mivel az hamarabb átmelegszik, a termosztát lefogja kapcsolni a kazánt, mert úgy érzékeli, hogy a kívánt hőfok elérve. Ennek elkerülése végett, célszerű figyelembe venni a termosztát elhelyezésekor azt, hogy tágasabb, nyitottabb helyiségben legyen, olyanban, mint például a nappali.

A másik gyakori ok, amiért esetleg a kazán leáll, és nem kapcsol be, az az, hogy a termosztát és kazán túl messze helyezkednek el egymástól, ezáltal elveszítik egymásközt a jelet, és nem tudnak egymással kommunikálni. Ezért van az, hogy hiába kapcsolgatjuk a termosztátot, a kazán nem indul el. Ilyenkor vigyük a termosztátot a kazán közelébe és párosítsuk őket össze újra. Viszont, mindenképpen célszerű a termosztát elhelyezésénél azt is figyelembe venni, hogy ne legyen túl távol a kazántól sem. Ha ezekre odafigyelünk, akkor ezek a kellemetlenségek elkerülhetők lesznek.

Stiebel Eltron kazán túlmelegedés

A Stiebel Eltron kazán túlmelegedése nem játék. Ezt a meghibásodást több minden okozhatja. Köztük az alacsony víznyomás, a szivattyú meghibásodása, a szűrők eltömődése vagy épp levegősödés. Az újabb kazánokban már bevan szerelve egy érzékelő, ami leállítja a kazánt túlmelegedés esetén, ami jó hír számunkra, mert így készülékünk meg van kímélve a további károsodásoktól, ám a hiba ettől még nincs elhárítva.

Mindenképpen ajánlott a készüléket ilyenkor lekapcsolni, és azonnal szerelőt hívni, aki megkeresi a meghibásodás okát és a megfelelő módon javítja azt. Legyen szó az alacsony víznyomásról, a szűrők tisztításáról, légtelenítésről vagy bármi másról. Minél tovább várunk ezzel és használjuk hibásan a Stiebel Eltron kazánt, annál több kár keletkezhet a készülékben. Kérjen segítséget akár tőlünk, mi örömmel segítünk.

Stiebel Eltron kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Stiebel Eltron kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről, így mindenképpen figyelnünk kell a víznyomás szinten tartására és arra is, hogy folyamatosan legyen vízellátása a kazánnak. Ugyanis, ha ezek nincsenek rendben, akkor a szivattyú könnyedén hibásodik meg, vagy megy tönkre véglegesen, ami után cserélni kell majd, ami költséges dolog.

Továbbá, a szivattyú nem csak ilyenkor mehet tönkre, hanem állásában is, amikor a nyári szezon alatt nem indítjuk el hosszú hónapokig. Ilyenkor az addig bejutó szennyeződések könnyedén tapadnak meg az alkatrészeken, köztük a szivattyún is, ami később gátolni fogja a tökéletes működésben, és rongálhatja a készüléket. Ezért is ajánlott az évenkénti karbantartás, hogy ezen hibákat kiküszöbölhessük vele és a készülék élettartama is növelhető ezzel.

Stiebel Eltron kazán szivattyú hibái

Stiebel Eltron kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Stiebel Eltron kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái
Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái
Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái
Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái
Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái
Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái

Stiebel Eltron kazán hibakódok

01- Anód meghibásodás

02- A biztonsági hőmérsékletkorlátozó kioldott

03- Magas nyomás érzékelő

04- Alacsony nyomás érzékelő

05-07 A ventilátor fordulatszáma nem megfelelő. A ventilátor zárolt állapotban van. A rendszer zárolja a hőszivattyút.

08- A forrógáz maximális hőmérséklete meghaladja a 120 °C-ot. Biztonság kedvéért a kompresszor kikapcsolódik.

09- Öt óra alatt ötször lépett működésbe a „Túlmelegedés min“ felügyelet. A hőszivattyú kikapcsol.

10- Előre max

11- Alacsony nyomás érzékelő

12- Magas nyomású érzékelő

13- EVE hűtőközeghiány

14- Az EVE ExVentil nem záródik

15- Használati meleg víz hőmérséklet

16- EVE nincs teljesítmény

17- Leolvasztási idő túllépés

18- Fűtőköri nyomásérzékelő

19- Kereszt-ellenáramú hőcserélő leolvasztási ideje

20- Szolárérzékelő

21- Külsőhőmérséklet-érzékelő

22- Fűtőgáz hőmérséklet-érzékelő

23- Kondenzátor hőmérséklet-érzékelő

24- Elpárologtató hőmérséklet-érzékelő

25- A kompresszor bemenő hőmérséklete

26- Visszatérő ági vízhőmérséklet-érzékelő a fűtőkörben

27- Az elpárologtató kimenő hőmérséklete

28- Előremenő ági vízhőmérséklet-érzékelő a fűtőkörben

29- HMV hőmérséklet-érzékelő

30- Szoftververzió

31- RAM

32- EEProm

33- Elhasznált levegő páratartalom-érzékelő

35- min. előremenő ági hűtés

37- min. víznyomás

40- A hőszivattyú és a szellőztetés kikapcsol.

42- Kompresszor túlmelegedése

43-48- Túl alacsony vagy túl magas nyomás

50- Hőszivattyú visszatérő ági érzékelő

51- Hőszivattyú előremenő ági érzékelő

52- A kondenzátor-kimeneten lévő érzékelő

53- Elhasznált levegő hőmérséklet érzékelő

54- Integrál hőmérséklet-érzékelő

55- Dómhőmérséklet-érzékelő

56- A második meleg-víztároló érzékelője

57- Az olajteknő-hőmérséklet mérésére szolgáló érzékelő

58- Nyomáskülönbség-érzékelő

60- Inverterhiba

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Stiebel Eltron fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463