Westen fűtés tipikus hibái

A Westen fűtés tipikus hibáiról bővebben itt olvashat. Igyekeztünk kigyűjteni azokat, amik a leggyakrabban fordulnak elő, és azokra megoldást is nyújtani. Itt megtalálja mi az, amit megoldhat egyedül is, és mi az, amihez mindenképpen szerelő kell.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Westen fűtés tipikus hibái Westen fűtés tipikus hibái

Westen fűtés tipikus hibái

Igyekeztünk összegyűjteni a Westen fűtés tipikus hibáit, hogy könnyebben tudjon tájékozódni. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy a hibákat időben felismerje, és időben tudjon rájuk reagálni a megfelelő módon. Ám mielőtt kitérnénk ezen meghibásodásokra és azok okaira, megelőzésükre, szeretnénk ha tudná, hogy ezek a hibák nem csak a Westen fűtésre értendőek, hanem valamennyi gázkazánnál ugyanúgy jelentkezhetnek.

Szót fogunk ejteni többek között a nyomás ellenőrzéséről, annak szinten tartásáról és fontosságáról, az őrláng hiányáról, a termosztát hibáiról és azok kiküszöböléséről. Fogunk beszélni a túlmelegedésről, a szivattyú meghibásodásának lehetséges okairól és a hőcserélők tisztításáról is egyaránt. Továbbá szeretnénk szót ejteni a karbantartás fontosságáról, és a hibakódokat is feltűntetjük, hogy egy helyen tájékozódhasson mindenről.

Fontos megemlítenünk, hogy az évenkénti karbantartással az alábbi hibák elkerülhetők, megelőzhetők. Karbantartásra és bárminemű javításra is ajánljuk 20 éves tapasztalattal rendelkező kollégáink segítségét egész Pest megyében. A karbantartás során átnézik az egész készüléket, az összes alkatrészt megtisztítják, ha meghibásodás várható azt jelzik, és igény szerint cselekednek, majd átmossák és ellenőrzik az egész rendszert. Ezen tevékenység elvégzésével garantáltan nem lesz váratlan meghibásodás a fűtésszezon alatt sem.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (20) 611 8463 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az info@nozo-gazkeszulek.hu címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Westen kazán nyomás ellenőrzés

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba a kazánok esetében a nyomás csökkenése, ami jó pár meghibásodáshoz vezethet. Ezért is kell gyakran ellenőriznünk, és mindig szinten tartani. Ezt mi magunk is megtehetjük, mégpedig nagyon egyszerűen. Van a kazánon egy nyomásmérő óra, amiben van ez mutató, és egy zöld színnel jelzett sáv. Ez a zöld terület mutatja az adott kazán optimális nyomásszintjét. Ez minden kazánnál változó, de legtöbb esetben 1-2 bar között található valahol.

Amennyiben a mutató a zöld területen van, akkor a nyomás rendben, de ha a mutató alatta van, akkor a nyomás alacsony a kazánban, ezért korrigálnunk kell. Van a kazán alján egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor óvatosan nyissunk ki, majd, ha a nyomásszint elérte az optimális értéket, zárjuk el a szelepet, még mielőtt túllépné a határt a mutató. Ha nem találja a nyomásszabályzó szelepet, az útmutatóban részletes leírást talál, ám, ha még így sem biztos a dolgában, nyugodtan kérjen segítséget akár tőlünk, és mi szívesen segítünk.

Westen kazán nyomás ellenőrzés
Westen kazán nincs őrláng

Westen kazán nincs őrláng

A másik leggyakoribb hiba a nyomás csökkenésen kívül a kazánoknál, az az őrláng hiánya. Ezt könnyen észre vehetjük, ha nyílt égésű kazánnal rendelkezünk, mert akkor van közvetlen rálátásunk, ám ha zárt égésű a kazán, akkor a hibakódra kell hagyatkozni. Amennyiben láng hiány lép fel, abban az esetben az első, amit tehetünk, és amihez nem kell szerelőt hívni, az az, hogy megnézzük a gázcsapokat, hogy nem-e maradtak zárva. Amennyiben igen, nyissuk ki őket és próbáljuk meg elindítani a kazánt újra. Ha sikerrel jártunk, a hiba elhárítva.

Ám nem minden esetben ilyen egyszerű a probléma megoldása, és amennyiben nem a zárt gázcsap okozta az őrláng hiányát, mindenképpen érdemes szerelőt hívni. Ugyanis a hibát okozhatta elektróda meghibásodás is, aminek állapotát ilyenkor felkell mérni, és alkalomadtán cserélni azt, vagy szennyeződés lerakódás. Ez utóbbi esetében fel kell mérni a mértékét, majd megtisztítani az alkatrészeket és a készüléket.

Westen termosztát hibák

Gyakran előfordul, hogy ha a kazán nem fűt fel mindent egyenletesen, mert idő előtt lekapcsol, vagy be sem kapcsol, azért a termosztát a felelős, nem pedig a kazán. Mégpedig azért, mert rossz helyre van felszerelve. Mi számít rossz helynek?? Példának okáért a hálószoba, ami zárt és viszonylag kis területű. Ezt hamarabb felfogja fűteni a radiátor a kívánt hőmérsékletre, így a termosztát, mivel ott van, úgy érzékeli, hogy a kívánt hőfok elérve, így lekapcsolja a kazánt. Ám a többi helyiségben, ami tágasabb, nagyobb, nem lesz ugyanolyan meleg.

A másik, amikor a kazán lekapcsol, az azért fordulhat elő, mert a termosztát túl messze helyezkedik el tőle, és elveszti a két eszköz egymásközt a jelet, és nem tudnak kommunikálni. Ilyenkor vigyük a termosztátot a kazán közelébe, majd párosítsuk össze őket újra a kézikönyvben leírtak alapján, aztán teszteljük le, hogy működik-e. Amennyiben igen, a probléma megoldva, ám célszerű a termosztátot olyan helyre felszerelni, ami közel van a kazánhoz, de mégis tágas, nyitottabb helyiség és rendelkezik radiátorral is. Mint például a nappali. Ezzel a kis odafigyeléssel az alábbi kellemetlenségek kiküszöbölhetők lesznek.

Westen kazán túlmelegedés

A túlmelegedés elég komoly probléma a kazánnál, és jó pár dolog előidézheti. Köztük az alacsony víznyomás, amit részben ezért kell gyakran figyelni. Aztán okozhatja még a szűrők eltömődése, és az is, ha levegő került a rendszerbe, ami meggátolja a víz áramlását. Ezzel is blokkolva a szivattyú munkáját, és emiatt a kazán túlmelegszik. Ugyanakkor a szűrők eltömődése sem tesz jót a készüléknek, így azt mindenképp tisztítani kell, alaposan átmosni, és ha az állapota nem megfelelő, akkor cserélni.

Minden modernebb, újabb kazánban szereltek már be egy vészkapcsolót, ami leállítja a kazánt túlmelegedés esetén. Ez jó hír számunkra, mivel így elkerülhető, hogy további károsodás lépjen fel. Ám amennyiben a túlmelegedés bekövetkezett, mindenképpen azonnal kapcsoljuk le a kazánt, és hívjunk egy megbízható szerelőt, aki elhárítja a hibát. Ne használjuk így a kazánt, mert további károk keletkezhetnek. Mindazonáltal a túlmelegedés elkerülése érdekében, mindenképpen célszerű az évenkénti karbantartás.

Westen kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Westen kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Részben ezért is olyan fontos, hogy a víznyomás mindig a megfelelő szinten legyen a készülékben. Mivel, ha túl alacsony, vagy túl magas, akkor túl lassan vagy túl gyorsan fog áramolni a víz a kazánban, ami könnyen előidézhet meghibásodást a szivattyún, akár véglegesen is, és akkor cserélni kell azt. Mindazonáltal az sem tesz jót neki, ha nincs víz a szerkezetben, amit keringetni tudna, így a víz mennyiségét is jobb ellenőrizni néha.

Továbbá a szivattyú nem csak olyankor hibásodhat meg, amikor dolgozik, hanem állásában is. Például, amikor nyáron le van kapcsolva hónapokig, akkor a szennyeződések könnyebben lerakódnak, megtelepednek az alkatrészeken, szivattyún, és ez miatt amikor újra bekapcsoljuk, lehet, hogy nehezebben fog elindulni, vagy hangosabban fog működni. Ilyenkor célszerű szerelőt hívni, aki átnézi, megtisztítja az alkatrészt, de a legjobb az évenkénti karbantartás, amivel minden itt felsorolt és nem említett hiba elkerülhető.

Westen kazán szivattyú hibái

Westen kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Westen kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Westen fűtés tipikus hibái
Westen fűtés tipikus hibái
Westen fűtés tipikus hibái
Westen fűtés tipikus hibái
Westen fűtés tipikus hibái
Westen fűtés tipikus hibái

Westen kazán hibakódok

E01 Be nem gyulladás miatti leblokkolás

E02 Biztonsági termosztát beavatkozás miatti leblokkolás

E03 Füst termosztát/füst presszosztát beavatkozás

E04 Leblokkolás 6 egymást követő lángvesztés miatt

E05 Odairányú szonda meghibásodás

E06 Használati melegvíz szonda meghibásodás

E09 A gázellátás szelepének hibája

E10 Külső érzékelő meghibásodás

E12 Hidraulikus differenciál presszosztát elmaradt átkapcsolása

E13 Hidraulikus differenciál presszosztát összeragadt érintkező

E15 Gázszelep vezérlési hiba

E18 Hidraulikus kör automatikus feltöltése folyamatban

E19 Rendellenesség a berendezés feltöltési fázisban

E20 Az előremenő vízhőmérsékletet mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E25/E26 Biztonsági beavatkozás valószínű szivattyú leblokkolás miatt

E28 A füstgáz hőmérsékletét mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E32 Vízkő vészjelzés

E35 Parazita láng (hibás láng)

E40 A visszatérő vízhőmérsékletet mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E50 Használati melegvíz hőmérsékletét mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E53 A füstgáz áramlása nem akadálymentes

E55 Az elektromos vezérlés nincs megfelelően beállítva

E83-E87 Kommunikációs probléma a kazán és a vezérlőegység között. Valószínű rövidzárlat a vezetékhálózatban

E92 Füst rendellenesség a kalibrálási fázis alatt

E96 Feszültségcsökkenés miatti kikapcsolás

E109 Levegő jelenléte a kazán körben (ideiglenes hiba)

E110 Biztonsági termosztát beavatkozása túlmelegedés miatt (valószínűleg szivattyú leállás, vagy levegő a fűtőkörben)

E117 Túl nagy nyomás a fűtőkörben

E118 Túl alacsony nyomás a fűtőkörben

E125 Biztonsági beavatkozás keringés hiánya miatt

E128 Lángvesztés

E129 Lángvesztés begyújtásnál

E130 Beavatkozás túl magas füstgáz hőmérséklet miatt

E133 Sikertelen begyújtás (5 kísérlet)

E134 Gázszelep leblokkolt

E135 A vezérlő áramkör belső hibája

E154 Oldalirányú/visszairányú szonda ellenőrző teszt

E160 Ventilátor meghibásodás

E162/E317 A tápfeszültség frekvenciája nem megfelelő

E163/E321 Használati melegvíz hőmérsékletét mérő NTC hőérzékelő meghibásodott

E164/E384 Parazita láng (belső rendellenesség)

E165/E385 Túl alacsony tápfeszültség

E178 Biztonsági termosztát beavatkozása az alacsony hőmérsékletű rendszeren túlmelegedés miatt

E270 Hőcserélő túlmelegedése

E431 A hőcserélő hőérzékelő meghibásodott

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Westen fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463