Hőterm fűtés tipikus hibái

Ezen oldalon szót ejtünk a Hőterm fűtés gyakran előforduló hibáiról. Mint például a víznyomás csökkenése, túlmelegedés, őrláng hiánya, stb. Tájékozódjon nálunk, amennyiben Hőterm készülékkel rendelkezik. Továbbá, hívjon minket és mi örömmel segítünk.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (70) 678 00 24Állunk
rendelkezésére!
Hőterm fűtés tipikus hibái Hőterm fűtés tipikus hibái

Hőterm fűtés tipikus hibái

Szerettük volna összegyűjteni Önnek egy helyre a Hőterm fűtés tipikus hibáit. Amennyiben ilyen készülékkel rendelkezik, vagy ilyet szeretne beszereltetni, nem árthat pár fontos információ a készülékekről. Ugyanakkor, hozzá kell tegyük, hogy ezen meghibásodások nem feltétlenül csak a Hőterm készülékeket érintik, hanem ugyanúgy bármely gázkazánoknál jelentkezhetnek, ám mi most beszéljünk csak a Hőterm fűtésre vonatkozóan.

Szót fogunk ejteni és részletesen kitérünk majd a víznyomás ellenőrzéséről a kazánban, és hogy az miért fontos. Beszélünk majd az őrláng hiányáról, a kazán túlmelegedéséről, a szivattyú meghibásodásáról és még jó pár hibajelenségről. Lesznek olyanok, amiket Ön is el tud hárítani különösebb szaktudás nélkül, de természetesen a legtöbb hiba esetében mindenképpen ajánlott szakembert hívni, aki orvosolni tudja a problémát a megfelelő módon.

Mielőtt ezekre részletesen is kitérnénk, hadd említsük meg, hogy ezen felsorolt és nem felsorolt hibák könnyedén előzhetők meg egy évenként egyszeri karbantartással, amit célszerű a fűtésszezon előtt elvégeztetni. Ezáltal nem csak a meghibásodásokat kerülhetjük el, hanem a készülék élettartamát is növelhetjük vele. Kérje kollégáink segítségét a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon, és örömmel segítünk mindenben, Hőterm fűtőkészüléke kapcsán. Egész Pest megyében számíthat ránk.

Ha igénybe venné a segítségünket vagy bármilyen megválaszolatlan kérdése lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 óra
közöt a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon vagy írjon nekünk emailt az zachareszku78@gmail.com címünkre és szakembereink örömmel megválaszolják kérdését.

Visszahívást kérek!

Hőterm kazán nyomás ellenőrzés

A nem megfelelő víznyomás a kazánban, számos meghibásodást okozhat, ezért fontos, hogy gyakran ellenőrizzük és szinten tartsuk azt. Ezt könnyedén teheti meg Ön is, különösebb szaktudás nélkül. Keressük meg a kazánon a víznyomásmérőórát, majd nézzük meg, hogy a mutató a zöld színnel jelzett sávon áll-e. Amennyiben nem, hanem alatta helyezkedik el, a nyomás túl alacsony, így mielőbb korrigálnunk kell. 

Minden kazán alján van egy nyomásszabályzó szelep, amit ilyenkor óvatosan nyissunk ki egészen addig, amíg a nyomás el nem éri az optimális értéket. Ezután zárjuk el a szelepet. Ha nem biztos a dolgában, a kézikönyvben megtalálja a szelep hollétét és az optimális nyomásértéket is. Amennyiben még ezek után sem biztos a benne, hogy tudja mihez kell nyúlni, hívjon minket, és mi örömmel segítünk Önnek mindenben. Ha a mutató a zöld jelzés felett van, a nyomás túl nagy, ilyenkor kérjük szerelő segítségét.

Hőterm kazán nyomás ellenőrzés
Hőterm kazán nincs őrláng

Hőterm kazán nincs őrláng

A másik leggyakrabban előforduló hiba a Hőterm kazánok esetében, az az őrláng hiánya. Az első dolog, amit szerelő nélkül is megtehetünk az az, hogy ellenőrizzük a gázcsapokat, hogy nem-e maradtak zárva, valamilyen okból kifolyólag. Amennyiben igen, nyissuk ki őket, majd indítsuk újra a kazánt. Ha indul és van láng is, akkor a hiba megoldva és nem kell szerelőt hívni, ám ha a csapok nyitva voltak, mindenképpen szükséges szakember beavatkozása.

Ugyanis, a hibát okozhatja elektróda meghibásodás, szennyeződés lerakódása vagy a gázszeleppel nincs valami rendben. Mindhárom esetben célszerű szakember segítségét kérni, aki gyorsan orvosolni tudja a problémát. Keresse bizalommal 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársainkat a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon, és akár egy órán belüli kiszállással javítani tudják a Hőterm kazán meghibásodását. Örömmel segítünk egész Pest megyében.

Hőterm termosztát hibák

Gyakran előfordul, hogy a kazán nem megfelelő működéséért a termosztátot okolhatjuk. Ugyanis gyakran megesik, hogy az nem jó helyre van felszerelve. Ez alatt mit értünk? Azt, hogy ha a termosztát egy kisebb helyiségben van, mint például a hálószoba, az általában hamarabb felmelegszik, ezáltal a kazán le fog kapcsolni, mert az érzékelők azt jelzik, hogy a kívánt hőmérséklet elérve. ám ez a lakás többi részére nem feltétlenül lesz igaz. Mivel egy tágasabb, nyitottabb tér, mint a nappali, ennyi idő alatt nem fog tudni ugyanúgy felmelegedni és több fokkal is hűvösebb lehet ott.

A másik nem legmegfelelőbb hely a termosztát részére az a kazántól legtávolabb eső hely lehet. Ugyanis, megeshet, hogy a két készülék elveszti egymásközt a jelet, ezáltal akárhogy is kapcsolgatjuk a termosztátot, a kazán nem fog elindulni. Ilyenkor célszerű a termosztátot a kazán közelébe vinni és újra párosítani őket. Mindazonáltal, mindenképpen célszerű ezt a két szempontot figyelembe venni, ha termosztátot szereltetünk fel, hogy ezen kellemetlenségek kiküszöbölhetők legyenek. Érdemes a termosztátot tágasabb helységbe elhelyezni, ugyanakkor, nem túl távol a kazántól.

Hőterm kazán túlmelegedés

A Hőterm kazán túlmelegedését több minden okozhatja. Köztük az alacsony víznyomás, amit részben ez miatt kell gyakran ellenőrizni és szinten tartani, aztán a szűrők eltömődése vagy levegő jutott a rendszerbe. Bármi is okozta a készülék túlmelegedését, mindenképpen állítsuk le, és hívjunk szerelőt. Ugyanis, minél tovább várunk vele, annál több károsodás érheti a készüléket és annak alkatrészeit.

Az újabb készülékek fel vannak szerelve egy érzékelővel, ami túlmelegedés esetén lekapcsolja a kazánt, ezzel is meggátolva azt, hogy nagyobb kár keletkezzen a készülékben. Ha visszahűlt, ugyan a készülék bekapcsol és működik, de a hiba korántsem tűnt el, sőt, minél tovább használjuk így a készüléket, annál nagyobb károkat okozunk vele. Hívjon minket a +36 (70) 678 00 24 telefonszámon, hogy mielőbb segíthessünk orvosolni a problémát.

Hőterm kazán szivattyú hibái

Mint minden kazánban, úgy a Hőterm kazánokban is egy szivattyú gondoskodik a melegvíz keringetéséről. Ha ez meghibásodik, okozhat túlmelegedést is. Ezért nagyon fontos a víznyomás szinten tartása. Ám nem csak az alacsony víznyomás okozhat meghibásodást, hanem az is, ha nincs víz a rendszerben, vagy épp túl magas a nyomás. Ugyanis, ha gyakran erős- vagy gyenge váltakozású áramlattal kell dolgoznia a szivattyúnak, abba könnyen tönkre mehet teljesen.

Mindazonáltal, nem csak ilyenkor hibásodhat meg, hanem akkor is, ha a készülék hosszú ideig nincs használva, mint például a nyári szezon alatt. Ilyenkor célszerű havonta legalább egyszer elindítani a kazánt, ám ha biztosra szeretnénk menni, akkor minden fűtésszezon előtt kérjünk egy kazán karbantartást. Ezzel nem csak ezek a hibák, hanem minden meghibásodás kiküszöbölhető, és a készülék élettartama is növelhető. Mi örömmel segítünk mindenben. Keressen minket bizalommal.

Hőterm  kazán szivattyú hibái

Hőterm kazán hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

Hőterm kazán hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

-Üzembiztosabbá válik a kazán

-Gazdaságosabb az üzemeltetés

-Hamarabb melegszik fel a rendszer

-Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

-Csendesebbé válhat a kazán működése

-Nő a kazán élettartama

Hőterm fűtés tipikus hibái
Hőterm fűtés tipikus hibái
Hőterm fűtés tipikus hibái
Hőterm fűtés tipikus hibái
Hőterm fűtés tipikus hibái
Hőterm fűtés tipikus hibái

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 0:00 - 24:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (70) 678 00 24

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Hőterm fűtés tipikus hibái Budapest és Pest megye egész területén!

Ingyenes helyszíni felmérést vállalunk beépítésre és cserére.

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu, Piliscsaba, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs, Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence, Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza

A legjobbakkal szövetségben.

Az országban elérhető legtöbb márka gázkészülékeit kiválóan ismerjük, hiszen szakemberink több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek fűtésrendszerek javításában, karbantartásában és szerelésében. Legyen szó kazánról, kondenzációs kazánról, bojlerről, radiátorról, vízmelegítőről vagy egyéb gázkészülékből. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot amikor szakemberünket fogadni tudja. Minden munkánkra számlát adunk és garanciát vállalunk. Hívjon minket és mi örömmel segítünk önnek.

Azonnali hívás +36 (70) 678 00 24